Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Правоохоронними органами Тернопільщини розслідувано і надіслано до суду 39 кримінальних справ про корупційні злочини, за якими до відповідальності притягнуто 43 особи. Більше половини (20) справ щодо одержання хабарів та неправомірної вигоди.
Основну увагу правоохоронців зосереджено на викриття корупції серед вищих категорій посадовців, вищих ланок органів державної влади й управління, контролюючих та правоохоронних органів, керівників навчальних закладів та установ охорони здоров’я.
Так, прокуратурою порушено кримінальну справу стосовно сільського голови, який за підписання договору оренди земельної ділянки для розробки кар’єру вимагав від приватного підприємця хабар в сумі 20 тис. доларів США. При одержанні частини коштів в сумі 10 тис. доларів США його затримали працівниками міліції. Слідство у справі триває, обвинувачений перебуває під вартою.
Направлена до суду справа щодо начальника одного із районних управлінь Держкомзему, який, намагаючись завуалювати отримання хабара, за попередньою змовою із посередником, вимагали та отримали від громадян хабар в сумі 21 тис. доларів США за сприяння у виділенні земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства площею понад 5 га. Обвинувачені - під вартою.
Постановлено судом вирок у справі стосовно першого заступника голови однієї із райдержадміністрацій, який, шляхом вимагання, одержав від приватних підприємців кошти в сумі 2,5 тис. доларів США як хабар за сприяння у наданні в оренду земельних ділянок загальною площею понад 10 га на території району для ведення садівництва. Винного позбавлено права займати керівні посади строком на 3 роки і рангу державного службовця. Посадовець звільнений із займаної посади.
Серед притягнутих до кримінальної відповідальності також 7 державних службовців, утому числі 2 службовці підрозділів обласної державної адміністрації, 2 заступники голів районних адміністрацій, 2 правоохоронці, серед яких заступник начальника одного із райвідділів міліції, 3 депутати місцевих рад, 2 інспектори органів цивільного захисту, керівні працівники контролюючих служб, 14 керівників органів місцевого самоврядування.
Загалом, по корупційних справах 4 особи були взяті під варту, справи щодо 3 із них уже скеровані до суду.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.