Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Як вже повідомлялося, п’ятеро чоловіків побили журналіста газети “20 хвилин” Антона Краснобаєва неподалік Тернопільського ставу вночі з суботи на неділю. Кореспонденту розбили обличчя та понаставляли синців по всьому тілу. Спочатку його лупцювали кулаками, а коли повалили на землю, почали товкти ногами…

Причиною такої агресії молодиків, як пригадує потерпілий, стала його фраза, що російську мову вважає такою ж рідною, як і українську.

Кричали: “Бий москаля”

Антон Краснобаєв у Тернополі живе вже більше півроку. Сюди він приїхав з Сєвєродонецька Луганської області разом із дівчиною, яка вступила в один з місцевих вузів. Коли Антон влаштувався в редакцію, він ледь говорив українською. Проте за декілька місяців виправився і почав спілкуватися українською. Навіть зі своїми кривдниками він розмовляв українською. Проте це не врятувало журналіста від чоловіків, які себе називали “патріотами” та “націоналістами”.

- Ситуація взагалі ненормальна і дивна для мене, – розповідає Антон. – Я зі знайомим біля Ставу гуляли зі сторони Білої. Побачили компанію з п’яти людей. Років їм до 25 було, всі досить таки рослі хлопці. Виявилось, що мій знайомий віддалено знав когось із них. Підійшли, привітались. Почали спілкуватись. Розпитували, звідки я, що в Тернополі роблю. Все було нормально, поки не почали про мову говорити. Я сказав те, що думаю і відчуваю: що російська для мене така ж рідна, як і українська. Російською говорять всі мої рідні і друзі, її я чув змалечку. Але я поважаю українську. Навіть із ними я розмовляв українською.

Після почутого, пригадує Антон, хлопці оскаженіли. Спочатку з кулаками на нього кинувся один із них, а коли почав захищатись, приєднались інші четверо.

- Спочатку били кулаками, потім повалили на землю, обступили і почали копати, – каже Антон. – Мій знайомий намагався їх стримати, відтягти, але марно. Я теж не міг нічого вдіяти, бо кожен із них був більшим за мене, а били всі п’ятеро. Люди були як зазомбовані. Вони викрикували: “Москаль”, “Бий москаля”. Зрештою, чи то їм набридло, чи то якось знайомий їх заспокоїв, бити припинили і трохи вгамувались. Я коли відійшов трохи, запитав, що ж вони таке роблять, чому і за що? Спробував ще раз пояснити, чому маю саме таку позицію. Марно. Хлопці казали, що я не правий, а вони все правильно зробили.

Ганьба для молоді і міста

Постраждалий поки до правоохоронців не звернувся і не знає наразі, чи звертатиметься взагалі.

- Розбите обличчя, синці, нирки болять, але переломів немає, – каже Антон Краснобаєв. – Якщо їх і відшукають, то відбудуться попередженням чи штрафом. А їм це й так не допоможе. Люди без роздумів і варіантів у щось вірять і зазомбовано живуть. Таких виправити важко. Тому, напевне, в міліцію не піду…

Кореспонденти запитали в правоохоронців, яке покарання передбачене за подібні дії зловмисників.

- Людям у таких випадках потрібно звертатися до правоохоронців, – пояснює начальник відділу зв’язків з громадськістю обласної міліції Петро Колісник. – Міліціонери ж з’ясують обставини на основі медичних висновків, встановлять важкість тілесних ушкоджень. У таких випадках є багато нюансів, на які потрібно зважати, перш ніж давати остаточну оцінку.

Хоча Антон Краснобаєв ще думає, чи звертатись до правоохоронців, в обласній міліції повідомили, що в будь-якому випадку проведуть перевірку.

- Інформація, поширена в засобах масової інформації, – те саме, що й повідомлення про злочин, і ми повинні реагувати, – повідомив пан Колісник. – Ми вже почали проводити перевірку.

Зараз наш колега лікується вдома. Для повнішої картини варто зазначити, що зріст Антона – 162 сантиметри, а вага – 55 кілограмів. Його ж кулаками та ногами “вчили розуму” одразу п’ятеро кремезних “патріотів та націоналістів”.

- Це ганьба для молоді і для міста, – вважає тернополянин Андрій Возний. – Ті націоналістично-патріотичні гасла на кожному кроці звучать, а нерозумна молодь у стані примітивної ейфорії бере їх на озброєння. Обмежені і здеградовані люди, по-іншому не скажеш.

 

 

.

Коментарі  

 
+1 #1 Борис 08.07.2012 18:44
Саме так - наше рідне галичанське "бидло". Була б моя воля, я б ту бичвону там же на стовбах порозвішував - іншим задля науки. Його справді не зміниш, а звідки взятися хоч якійсь культурі, коли воно найвищим "шиком" вважає лазити містом з банкою пива і жменею соняшника у кишені? Одним словом - "бидло".
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.