Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Восьмого липня на веб-сайті газети "20 хвилин" надруковано інформацію, де йшлося про причинення тілесних ушкоджень одному із журналістів цього періодичного видання.
Автор публікації стверджував, що невідомі побили представника мас-медіа під час відпочинку на ставку у приміському селі Біла, а причиною з'ясування стосунків стала неприязнь. Не зважаючи на те, що потерпілий не звертався до працівників міліції, правоохоронці проводять за цим фактом перевірку.

Нагадаємо, що  п’ятеро чоловіків побили журналіста газети 20 хвилин” Антона Краснобаєва неподалік Тернопільського ставу вночі з суботи на неділю. Кореспонденту розбили обличчя та понаставляли синців по всьому тілу. Спочатку його лупцювали кулаками, а коли повалили на землю, почали товкти ногами…

Причиною такої агресії молодиків, як пригадує потерпілий, стала його фраза, що російську мову вважає такою ж рідною, як і українську.

Кричали: “Бий москаля”

Антон Краснобаєв у Тернополі живе вже більше півроку. Сюди він приїхав з Сєвєродонецька Луганської області разом із дівчиною, яка вступила в один з місцевих вузів. Коли Антон влаштувався в редакцію, він ледь говорив українською. Проте за декілька місяців виправився і почав спілкуватися українською. Навіть зі своїми кривдниками він розмовляв українською. Проте це не врятувало журналіста від чоловіків, які себе називали “патріотами” та “націоналістами”.

- Ситуація взагалі ненормальна і дивна для мене, – розповідає Антон. – Я зі знайомим біля Ставу гуляли зі сторони Білої. Побачили компанію з п’яти людей. Років їм до 25 було, всі досить таки рослі хлопці. Виявилось, що мій знайомий віддалено знав когось із них. Підійшли, привітались. Почали спілкуватись. Розпитували, звідки я, що в Тернополі роблю. Все було нормально, поки не почали про мову говорити. Я сказав те, що думаю і відчуваю: що російська для мене така ж рідна, як і українська. Російською говорять всі мої рідні і друзі, її я чув змалечку. Але я поважаю українську. Навіть із ними я розмовляв українською.

Після почутого, пригадує Антон, хлопці оскаженіли. Спочатку з кулаками на нього кинувся один із них, а коли почав захищатись, приєднались інші четверо.

- Спочатку били кулаками, потім повалили на землю, обступили і почали копати, – каже Антон. – Мій знайомий намагався їх стримати, відтягти, але марно. Я теж не міг нічого вдіяти, бо кожен із них був більшим за мене, а били всі п’ятеро. Люди були як зазомбовані. Вони викрикували: “Москаль”, “Бий москаля”. Зрештою, чи то їм набридло, чи то якось знайомий їх заспокоїв, бити припинили і трохи вгамувались. Я коли відійшов трохи, запитав, що ж вони таке роблять, чому і за що? Спробував ще раз пояснити, чому маю саме таку позицію. Марно. Хлопці казали, що я не правий, а вони все правильно зробили.

Ганьба для молоді і міста

Постраждалий поки до правоохоронців не звернувся і не знає наразі, чи звертатиметься взагалі.

- Розбите обличчя, синці, нирки болять, але переломів немає, – каже Антон Краснобаєв. – Якщо їх і відшукають, то відбудуться попередженням чи штрафом. А їм це й так не допоможе. Люди без роздумів і варіантів у щось вірять і зазомбовано живуть. Таких виправити важко. Тому, напевне, в міліцію не піду…

Кореспонденти запитали в правоохоронців, яке покарання передбачене за подібні дії зловмисників.

- Людям у таких випадках потрібно звертатися до правоохоронців, – пояснює начальник відділу зв’язків з громадськістю обласної міліції Петро Колісник. – Міліціонери ж з’ясують обставини на основі медичних висновків, встановлять важкість тілесних ушкоджень. У таких випадках є багато нюансів, на які потрібно зважати, перш ніж давати остаточну оцінку.

Хоча Антон Краснобаєв ще думає, чи звертатись до правоохоронців, в обласній міліції повідомили, що в будь-якому випадку проведуть перевірку.

- Інформація, поширена в засобах масової інформації, – те саме, що й повідомлення про злочин, і ми повинні реагувати, – повідомив пан Колісник. – Ми вже почали проводити перевірку.

Зараз наш колега лікується вдома. Для повнішої картини варто зазначити, що зріст Антона – 162 сантиметри, а вага – 55 кілограмів. Його ж кулаками та ногами “вчили розуму” одразу п’ятеро кремезних “патріотів та націоналістів”.

- Це ганьба для молоді і для міста, – вважає тернополянин Андрій Возний. – Ті націоналістично-патріотичні гасла на кожному кроці звучать, а нерозумна молодь у стані примітивної ейфорії бере їх на озброєння. Обмежені і здеградовані люди, по-іншому не скажеш.

                

На фото "20 хвилин" Антон Краснобаєв

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.