Нове на сайті:
У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях Нові багатоканальні швидкі зарядки «Bandera Power» для наших Захисників з Тернополя - Сергій Надал На Тернопільщині СБУ ліквідувала чергову схему втечі за кордон, яку організував військовослужбовець місцевої бригади

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Тернопільські газети, телеканали та рекламні агентства отримали нового багатого клієнта. Відставний міліціонер, що за часів Кучми та Ющенка керував УМВС області, зібрався на вибори. Запопасти такого “перспективного” кандидата з минулого підфартило партії боксерів – УДАРу.

Про фарт ми, до речі, без іронії, бо рейтинг у культуриста Побера та інших активістів цієї партії без кличкового бренду дорівнює нуль цілих  ікс десятих відсотка. Тим часом генерал-лейтенанта впізнають на вулицях, пам’ятають давні часи, коли він мав реальний вплив на місцеву політику. Дехто згадує постійні скандали, в які потрапляв запальний генерал, дехто – близького соратника пана Максимова – начальника ДАІ Олега Кав’юка, відомого “борця” з хабарництвом, інших колоритних правоохоронців, які попсували реноме Максимова. Хоча персональний рейтинг  неофіта серед тернопільських кличкістів сягає 3-4%, що непогано  для початку кампанії.

Звісно, ударники розуміють, що втрутитися в боротьбу за перемогу на мажоритарному окрузі серед “динозаврів” – опозиціонера Кайди, екс-мера Заставного  та провладного олігарха Лила буде непросто. Точніше, майже неможливо. Одна справа голосувати за список на чолі з кумиром молоді та жіночок бальзаківського віку, відомого спортсмена, що спеціально для виборців вивчив три слова українською, інша – за нардепа, який має представляти в парламенті обласний центр наступні 5 років. Невдалий досвід обрання посередніх політиків і дрібних бізнесменів навчив, сподіваємося, місцеву публіку, зважувати власний голос і не тринькати його куди доведеться. Зараз точно відомо, чим займатимуться в парламенті фаворити кампанії. Олексій Кайда з мужнім виразом обличчя товктиме пики ворогів, захищатиме українську мову і мелькатиме перед телекамерами. Благо, що досвід, інтелект і характерний образ у нього є, тож це буде один з найяскравіших тернопільських депутатів на фоні сірих і невиразних попередників. Василь Лило, якщо йому раптом вдасться дібратися до крісла під куполом, кинеться рятувати власний бізнес, який тріщить по швах.  Напрямок думок Заставного також можна передбачити. Це спроба, користуючись новими зв’язками, вийти на прибуткові бізнесові схеми та тиха помста теперешній свободівській команді у мерії Тернополя.

А от чим займатиметься пан Максимов? Колег, з якими від працював за міліцейських часів, в політиці майже не залишилося, зв’язків серед олігархів, впливових політиків та чиновників у нього катма, ораторськими здібностями своїм опонентам він поступається. Чим корисний Тернополю такий депутат?

Припускаємо, що бурхливий старт кампанії може переслідувати зовсім не бажання перемогти на виборах. Однією з чеснот генерала його знайомі називають тверезе мислення і вміння прораховувати на кілька ходів наперед. Зрозуміло, що з рейтингу у 3% ніяк не “ліпиться” 15 чи 20%. А саме стільки потрібно, щоб упевнено перемогти кандидата від об’єднаної опозиції чи протеже адмінресурсу. Тому висування і активна агітація за Максимова переслідує іншу мету – допомогти у просуванні іншого кандидата. Припускаємо, не забезплатно.

Досі рейтинг УДАРу зростав за рахунок громадян, які зневірилися в політиці, й так званих противсіхів. Та останніми місяцями, особливо на Західній Україні, ресурсом потенційних симпатиків для них стали вже виборці Батьківщини, Фронту Змін, Нашої України, Руху та “Свободи”. Люди, які зневірилися у попередніх кумирах, шукають собі простих рішень, або голосуватимуть за УДАР на зло “старим” помаранчевим. Зараз боксерська партія міцно засіла в електоральному городі опозиції і скубе доспілий урожай. Кілька відсотків, відірваних кандидатами-ударниками вкупі з масштабним підкупом, який планують провладні партії на виборах, можуть призвести до перемоги у патріотичних округах антиукранських сил – ПР  або так званих незалежних кандидатів. Такого за часів незалежності в Тернополі ще не було. Але може статися. Роль пана Максимова у цьому коловороті стане зрозумілою найближчим часом. Якщо його штаб почне творити з нього радикального опозиціонера та “борця з режимом”, то за відбирання голосів опозиції йому гарантоване місце на лаві “резервістів” серед провладних кандидатів. Якщо ж несподівано перед нами з’явиться ще й “місцевий комісар Катані”, який завалить компроматом одного з фаворитів кампанії, то серед замовників  такого дійства – інший фаворит.

«За Збручем»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.