Нове на сайті:
У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях Нові багатоканальні швидкі зарядки «Bandera Power» для наших Захисників з Тернополя - Сергій Надал На Тернопільщині СБУ ліквідувала чергову схему втечі за кордон, яку організував військовослужбовець місцевої бригади

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Ялта очолила рейтинг Топ-20 найбільш культурних міст України, набравши у загальному підсумку 276 балів. Друге місце в Івано-Франківська та Львова з 255 та 248 балами відповідно.

Очолити рейтинг культурних міст Ялті допомогли дев’ять музеїв, чотири кінотеатри, два театри і більше 250 пам’яток культури, історії та архітектури. Крім того, розвинена інфраструктура освіти та дозвілля при відносно невеликому населенні дозволили одному з найбільших турцентрів України впевнено посісти перше місце в рейтингу «Фокуса».

На другій і третій рядках розташувалися старовинні міста Західної України – Івано-Франківськ і Львів, в яких пам’ятники зустрічаються практично на кожному кроці. Наприклад, у Львові найбільша кількість архітектурних пам’яток – майже 5000, а історичний центр міста внесений до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Також Львів – це столиця фестивалів. За 365 днів минулого року в місті пройшло 120 заходів. Відтак можна сміливо говорити про те, що свято у Львові буває кожного третього дня.

Більше половини фіналістів рейтингу найкультурніших міст розташовані саме в західній частині країни. Багато в чому це обумовлено тим, що деякі показники «Фокус» обчислював по співвідношенню кількості культурних установ або заходів до чисельності населення. Так, наприклад, у Трускавці (№ 19) два великих кінотеатри, а це тисяча місць на 21 000 городян. Крім того, на цю ж кількість населення припадає дев’ять книжкових магазинів.

За таким же принципом найбільшу кількість балів в категорії «Вища освіта» набрав Тернопіль. Це місто з найбільшим співвідношенням між кількістю студентів і загальною чисельністю населення. Кожен третій житель Тернополя в даний момент здобуває вищу освіту.

Список ТОП-20 найкультурніших міст України виглядає так: 1. Ялта (276 балів), 2. Івано-Франківськ (255 балів), 3. Львів (248 балів), 4. Євпаторія (247 балів), 5. Чернівці (243 бали), 6. Ужгород (230 балів), 7.Севастополь (226 балів), 8. Харків (225 балів), 9. Тернопіль (201 бал), 10. Одеса (197 балів), 11. Київ (195 балів), 12. Херсон (193 бали), 13. Мукачево (191 бал), 14. Кам’янець-Подільський (188 балів), 15. Луцьк (186 балів), 16. Хмельницький (183 бали), 17. Чернігів (180 балів), 18. Донецьк (180 балів), 19. Трускавець (177 балів), 20. Рівне (176 балів).

Трохи не дотягнув до двадцятки місто-музей Переяслав-Хмельницький, в якому для 28 тисяч жителів працюють 24 музеї. Аутсайдером по «музейному» показнику став Донецьк. У місті, в якому проживає майже мільйон осіб, всього два музеї.

Містами з найбільшою кількістю пам’яток архітектури, культури та історії слідом за Львовом стали Київ (№ 11) і Севастополь (№ 7), в яких число різних пам’ятників також перевищує кілька тисяч.

При складанні рейтингу «Фокус» врахував думку самих жителів про своє місто. Кореспонденти обдзвонили місцеві ради, районні відділи або міські управління міліції, ЖЕКи і міські ЗМІ більш ніж семи десятків міст країни.

Оцінка проводилася за 50-бальною шкалою, де 50 – максимальна кількість балів. Найкультурніші міста визначалися на підставі суми балів по семи критеріям: вища освіта; музеї; театри; кінотеатри; пам’ятники; книжкові магазини та фестивалі.

Жодного балу за окремими показниками не отримали: Кам’янець-Подільський і Трускавець, в яких не виявилося жодного театру; Луцьк, де всього два кінотеатри місткістю 165 місць; Донецьк, в якому при значній кількості музейних кімнат повноцінних музеїв всього два; Рівне, де при порівняно великому населенні всього два музеї і сім книжкових магазинів.

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.