Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Що нового може бути у народній творчості? Здавалося б, уже все бачили та про все чули. Проте майстриням ще є чим нас дивувати. Так, Алла Лемякіна зі Львівщини протягом 12 років займається лялькою-травомотанкою.

Алла Лемякіна, майстер народної творчості (травомотанка): «Можна із звичайного сіна. Покосили вазончик, висохла травичка – і вже можна починати робити. Головне – хотіти і трішечки пофантазувати. Обов’язково потрібно мати гарний настрій – тоді все вийде». Свої роботи Алла Лемякіна робить з осоки, яка в народі має чимало інших назв, – каже майстриння. Жінка плете з трави ляльок-мотанок, пташок-щастя, баранчиків та сувенірні українські віночки. Каже, вперше почула про те, що з трави можна створювати іграшки, від матері, проте вживу ніколи їх не бачила.

Алла Лемякіна, майстер народної творчості (травомотанка): «У 2000 році ми почали відроджувати різні старовинні іграшки та ляльки. Я пригадала, що мама мені розповіла... Я ніколи не бачила... Усе що я роблю – то є мої авторські роботи».

Сьогодні, каже Алла Лемякіна, в Україні є й інші майстри, які плетуть із трави, проте у кожного своя техніка. І додає, що у неї є свій стиль роботи, за яким її вироби уже впізнають, повідомляє ІНТБ


 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.