Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Десятки тисяч прочан взяли участь у Всеукраїнській прощі до Зарваниці

З різних куточків України та світу паломники прибули до села Зарваниця Теребовлянського району, щоб вклонитися Чудотворній іконі Зарваницької Божої Матері. Численні групи прочан пішки або на велосипедах долали шлях до святині.

Цьогорічна Всеукраїнська проща відбувалася одночасно із Молодіжною, тож велика кількість юнаків та дівчат стали її учасниками. Також до числа прочан долучилися й Глава УГКЦ Блаженнійший Святослав Шевчук, Апостольський Нунцій в Україні архієпископ Томас Едвард Ґалліксон, архієпископ Мелхітської Греко-Католицької Церкви Еліас Шакур, єпископ Кишиневської єпархії Республіки Молдова Антон Кош, члени Синоду єпископів УГКЦ, численне духовенство та миряни.

Прибули до Зарваниці й голови обласних державних адміністрацій: Тернопільської – Валентин Хоптян, Івано-Франківської - Михайло Вишиванок, Львівської – Михайло Костюк. Звертаючись під час Архієрейської Святої Літургії до присутніх Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженнійший Святослав сказав: «Щиро дякую усім за присутність та молитву! Особливо дякую молоді, яка прибула на цю прощу і цілу ніч молитовно чувала тут на Співочому полі!».

Він також зауважив, що навіть дощ, не став на перешкоді паломництву: «Колись до молоді Блаженний Папа Іван-Павло ІІ сказав: «Дощ паде - діти ростуть». Я щиро бажаю, щоб кожна крапля отого дощу, який впав на ваші плечі тут, на цьому місці, перетворилася на духовну росу Духа Святого, яка Божественною благодаттю огорне, зросить ваші серця. Щоб кожна ваша молитва була вислухана, кожна рана – зцілена, кожний сумнів – усунений, кожна сльоза – витерта».

Патріарх благословив усіх прочан, а також подякував представникам влади за підтримку організації прощі.


 


 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.