Нове на сайті:
Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Схоже, щоб отримати земельну ділянку в Тернополі, її потрібно просто самозахопити і почати на ній будівництво?

alt

Згідно чинного законодавства, земельні ділянки в населених пунктах, таких як і Тернопіль, зокрема під комерціну діяльність, в оренду мали б надаватися виключно на конкурсній основі. Але «підприємливі ділки» винайшли інший спосіб вхопити ласі шматки дорогоцінної земельки. Нерідко бізнесмени, які мають «кришування» у вигляді знайомств серед впливових можновладців, просто на ділянці, яка їм сподобалася і яка на той момент перебувала у комунальній власності, починають те чи інше будівництво. А вже згодом ідуть у відповідні органи місцевого самоврядування та інстанції й узаконюють це будівництво. І після цього рада населеного пункту може надати землю бізнесмену, де він здійснює будівництво, без конкурсу, а просто більшістю голосів депутатського складу. Щоб в цьому переконатися, потрібно тільки уважно прочитати два наступні прооекти рішення сесії Тернопільської міської ради, яка відбулася 8 квітня.

Проект № 38 Вносить В.Л.Кібляр
Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,06га під будівництво та обслуговування пункту технічного обслуговування та мийки автомобілів за адресою вул.Микулинецька фізичній особі - підприємцю Гладкому М.П.
Розглянувши звернення фізичної особи - підприємця Гладкого Михайла Петровича, керуючись ст.12, 123, 124 Земельного кодексу України, Законами України „Про оренду землі”, враховуючи Постанову Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 24.06.2010р. справа №2-а-2355/10 та висновки постійних комісій міської ради з питань природокористування, приватизації, продажу та оренди землі, з питань містобудування, міська рада
ВИРІШИЛА:
1.Затвердити фізичній особі - підприємцю Гладкому Михайлу Петровичу (ід. номер 2315100219) проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,06га під будівництво та обслуговування пункту технічного обслуговування та мийки автомобілів за адресою вул.Микулинецька.
2.Надати фізичній особі - підприємцю Гладкому Михайлу Петровичу (ід. номер 2315100219) в оренду терміном на десять років земельну ділянку площею 0,06га під будівництво та обслуговування пункту технічного обслуговування та мийки автомобілів за адресою вул.Микулинецька.
3.Зобов’язати фізичну особу - підприємця Гладкого Гладкого Михайла в місячний термін оформити право користування земельною ділянкою відповідною документацією.
Міський голова С.В.Надал

Проект № 39 Вносить В.Л.Кібляр
Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,12га під будівництво та обслуговування пункту технічного обслуговування та мийки автомобілів за адресою вул.Об’їзна (об’їзна дорога з боку кар’єру) фізичній особі - підприємцю Гладкому М.П.
Розглянувши звернення фізичної особи - підприємця Гладкого Михайла Петровича, керуючись ст.12, 123, 124 Земельного кодексу України, Законами України „Про оренду землі”, враховуючи Постанову Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 24.06.10р. справа №2-а-2355/10 та висновки постійних комісій міської ради з питань природокористування, приватизації, продажу та оренди землі, з питань містобудування, міська рада
ВИРІШИЛА:
1.Затвердити фізичній особі - підприємцю Гладкому Михайлу Петровичу (ід. номер 2315100219) проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,12га під будівництво та обслуговування пункту технічного обслуговування та мийки автомобілів за адресою вул.Об’їзна (об’їзна дорога з боку кар’єру).
2.Надати фізичній особі - підприємцю Гладкому Михайлу Петровичу (ід. номер 2315100219) в оренду терміном на десять років земельну ділянку площею 0,12га під будівництво та обслуговування пункту технічного обслуговування та мийки автомобілів за адресою вул.Об’їзна (об’їзна дорога з боку кар’єру).
3.Зобов’язати фізичну особу - підприємця Гладкого Михайла Петровича в місячний термін оформити право користування земельною ділянкою відповідною документацією.
Міський голова С.В.Надал

Ви запитаєте – а де тут самозахоплення землі? Це випливає з вищенаведених проектів рішення сесії. Адже в них чітко зазначено: «Враховуючи Постанову Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області...»

Простіше кажучи, ми розуміємо це так – пан Гладкий на двох земельних ділянках, на яких апріорі не міг проводити жодних робіт, оскільки не мав на ці ділянки ніяких дозвільних документів (нагадаємо, він отримав такі дозволи тільки 8 квітня на сесії міськради), ще десь рік-два тому розпочав будівництво. Згодом все це через відповідні інстанції, напевне, якимось чином, узаконив. Суд, зрозуміло, також встав на сторону підприємця.  І все ... Депутати - свободівці на чолі з мером Сергієм Надалом проголосували за надання в оренду на 10 років дві ділянки загальним розміром 0,18 га пану Гладкому.

Що з цього отримала громада Тернополя? Звісно, нічого. Хоча коли б ці ділянки були передані тому ж таки бізнесмену на конкурсній основі, як цього і вимагає законодавство, то казна Тернополя отримала б не один десяток тисяч гривень.

Та цинізм цієї, здавалося б, незначної ситуації (землю дерибанять в Україні і в нашій області сотнями і тисячами гектарів), полягає в тому, що «нещасних» 18 соток землі собі прибрав не хто інший, як депутат Тернопільської міської ради, свободівець, не ховаючись.

Звісно, і при Левкові, і при Заставному, та й при будь-якому мерові в Тернополі, депутати та чиновники міськради не були «ображені» земельними ділянками. Але попереднім представникам влади вистачало розуму – вони, принаймні, «оформляли» землі чи приватизацію комунального майна на родичів, друзів, колег. І не афішували своїх прізвищ.

А от теперішня свободівська влада, напевне, вирішила не приховувати, що вони самі собі ж виділяють землю в Тернополі. Адже Гладкий Михайло Петрович є не просто депутатом Тернопільської міської ради від ВО «Свобода», а й ... головою постійної комісії міської ради з питань природокористування, приватизації, продажу та оренди землі???

Тобто, саме очолювана паном Гладким депутатська комісія фактично «вирішує» всі земельні питання в Тернополі. До слова, членами цієї ж «ласої» комісії є також: Ірина Бурда (ВО «Свобода», активна депутатка і діячка, громадська і політична), Віталій Цимбалюк (Партія Регіонів, молодий політик, підприємець, син екс-губернатора Тернопільщини, а нині голови Львівської ОДА Михайла Цимбалюка), Петро Мандзій («Наша Україна», депутат міськради не одного скликання, бізнесмен, один з провідних гравців на політичній арені нашого краю), Олексій Сандій (також бізнесмен, обраний депутатом від ВО «Батьківщина», хоча нардеп Василь Деревляний, голова обласної організації цієї політсили називає його разом з ішим депутатом Сергієм Кириком зрадниками) і Михайло Ратушняк (директор ТОВ «АНТ», двічі «невдаха» мерських перегонів у Тернополі, позапартійний, але обраний депутатом від Української партії).

Ось такі народні достойники, повторимося, вирішують на попередньому етапі, звісно, усі земельні питання в Тернополі...

На фото: депутати-свободівці завжди одностанйні при голосуванні за потрібні їхній партії і меру Сергію Надалу питання;

«Герой» сьогоднішньої публікації Михайло Гладкий, бізнесмен, депутат-свободівець,голова постійної комісії Тернопільської міської ради з питань природокористування, приватизації, продажу та оренди землі.

Олекса Ярич, «ТТ»

Коментарі  

 
+2 #8 Підприємці авторинку 05.03.2012 17:32
Авторинку Мотор,майже 10-ть сот.Землі в сльозах і крові.недавно передали у власність ТОВ Спортовари....Таким чином в.о.авторинок Мотор Керничний В.С.закриває за собою тяжкий кримінал,є летальний випадок......
Цитувати
 
 
0 #7 Римашевський 27.07.2011 22:36
Остап Джуринський також платив? Так!? Скільки ж, Остапе? - невже 3 штуки зелених за сотку http://facksvobody.blogspot.com/2011/07/00111.html
Цитувати
 
 
+2 #6 тернополянин 27.07.2011 15:08
Гладкий-рейдер. Зараз тривае суд між Гладким і іншим підприемцем. Між рест. Братислава і готелем-мийкою Братислава знаход. готель іншого приватн.підприемця.Так Гладкий вимурував стіну висотою 2 м. і довжин. приблизно 45 м. і засипав 10 соток землею.Уявіть собі. Тепер власник того готелю не може ні зайти ні заіхати в свій власний готель. Тільки на парашуті хіба що. Суд тривае вже другий рік. А людина тим часом платить податок за землю. Гладкий хоче у такий спосіб купити цей готель разом із зем.ділянкою 11 сот. за безцінь. Ось такий він, народний обранець.
Цитувати
 
 
+2 #5 Северин..... 08.06.2011 22:00
кого хотіли Тернополяни..("фейс в екран не входить Гладкого)те і мають....
"даунів" із псевдо Свободи в Малишивці!
Цитувати
 
 
+3 #4 Северин..... 08.06.2011 21:57
Цитую свободівець:
Гладкий - це взагалі людина-бульдозер, йому все пофігу, я на власні очі бачив як він з Надалом базаоить - це щось з чимось, після цього я задумався, хто керує містом
за такий коментар-заповажав....
Цитувати
 
 
+5 #3 свободівець 27.04.2011 11:39
Гладкий - це взагалі людина-бульдозер, йому все пофігу, я на власні очі бачив як він з Надалом базаоить - це щось з чимось, після цього я задумався, хто керує містом
Цитувати
 
 
+5 #2 gram 27.04.2011 11:18
"Чесне обличчя" свободівської влади! Людям в очі брешуть про користь розкрадання земель громади! Ні сорому ні совісті - просто відбивають мільйони за предвиборчу програму Надала!
Цитувати
 
 
+5 #1 тернополянин 26.04.2011 22:41
а я чув цей гладкий хабарі бере пі...ц, мінімум по 3 штуки зелених за сотку, ну й фейс
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.