Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

В п’ятницю, 20 липня, в офісі Тернопільського обкому Комуністичної партії України облили сірою фарбою стіни, двоє дверей та табличку. Уже ввечері того ж дня правоохоронці затримали потенційного співучасника злочинутризубівця Назара Сарабуна. Хлопця у відділку тримали усю ніч і відпустилилише наступного дня. Назар каже, фізичного насилля міліціянти не застосовували, лише тиснули морально. Певний час до нього не допускали адвоката, відмовили у зустрічі з Сарабуном депутату Тернопільської обласної ради Степану Барні. Останній стверджує, такі дії правоохоронців є не законними. Степан Барна, депутат Тернопільської обласної ради: «Найбільш прикрим є те, що сьогодні в нашій країні ігнорується Конституція України і права громадянина. В такий спосіб ми будемо ставити питання перед владою, перед громадськістю дати оцінку діям представників правоохоронних органів в Тернопільській області».

Згодом Назара звинуватили ще й у тому, що він чинив спротив міліціонерам при затриманні. Розгляд справи у суді перенесли на понеділок, 23 липня. Тризубівець прийшов без адвоката. Свою провину заперечує і каже, що спротиву міліціонерам не чинив. В п’ятницю, 20 липня, пояснює хлопець, посперечався з місцевими комуністами. Проте розмова була не завершена і він пішов в офіс Тернопільського обкому Комуністичної партії України, щоб договорити. Уже ввечері його затримали міліціонери.

Назар Сарабун, член ВО «Тризуб» ім. Степана Бандери: «Не надавали адвоката. Адвокат приїхав 1-а година ночі. Адвоката до мене допустили в 2-ій годині. Ну і протримали відповідно цілу ніч, хоча адвокат сказав, що в них,в принципі, немає підстав мене взагалі затримувати. На протязі трьох годин мене повинні були випустити, особу встановили, факту злочину немає».

У понеділок суд розглянув справу Назара Сарабуна, стосовно непокори працівникам міліції, а також заслухав свідчення двох правоохоронців, які його затримували. Коли Назар почув у показаннях свідків відмінності, одразу звернув на це увагу судді. Щоправда, зазначив, міліціонери поводили себе спокійно і силових дій по-відношенню до нього не застосовували.

Назар Сарабун, член ВО «Тризуб» ім. Степана Бандери: «Один говорить, що я опирався 10 хвилин, другий говорить 3-4 хвилини. Один говорить, що вів мене за руку, інший говорить, що вів мене за руки, один про дівчину сказав, один взагалі не сказав, що вона сідала зі мною в машину, чи не сідала. Тобто є розбіжності. Від себе хочу додати, по своїй версії, на мою думку, правдивій. Коли міліціонери до мене підійшли, вони цілком адекватно поставилися, ніхто мені руки не ломав, не викручував, просто вони зразу не пред’явили мені посвідчення і документи».

Заслухавши свідчення міліціянтів та корективи Назара Сарабуна суддя за деякий час прийняв рішення направити справу у міліцію на дооформлення. На сайті УМВС У в Тернопільській області тим часом опублікували позицію правоохоронців. У тексті йдеться про те, що минулої п’ятниці, 20 липня, на лінію 102 надійшло повідомлення, що невідома особа облила фарбою двері приміщення та табличку з логотипом Тернопільського обласного комітету Компартії України. На місце події одразу виїхала слідчо-оперативна група, яка виконала усі необхідні дії, передбачені законодавством. Того ж дня, було встановлено особу підозрюваного – жителя Бережанського району, 1990 року народження.

Під час затримання молодий чоловік вчинив непокору правоохоронцям. Для дачі пояснень його було доправлено до міського відділу внутрішніх справ. Працівники міліції зібрали усі необхідні матеріали, складено адмінпротокол за статтею 185 Кодексу України про Адміністративні правопорушення та направлено до суду. Назар Сарабун пояснює, міліціонери не пред'явили посвідчень і порушили процедуру затримання, тому він спершу і відмовився сідати в автомобіль, коли ж правоохоронці усе зробили згідно з законом, хлопець поїхав у відділок.

Доки міліціонери із тризубівцем шукають за допомогою феміди «Хто винний?» тернопільські комуністи рахують збитки, відшкодування яких домагатимуться у хуліганів через суд.

Василь Паразінський, 1-ий секретар Тернопільського обкому Комуністичної партії України: «Звичайно ми будемо чітко відстоювати свої позиції , звичайно пошкоджене майно нашого офісу Комуністичної партії України і всі матеріальні збитки ми будемо заявляти, щоб в судовому порядку відшкодувати».

Василь Паразінський не розуміє, для чого псувати майно партії у той час, коли можна сісти за стіл і обговорити всі розбіжності у поглядах. Тепер,додає чоловік, винним доведеться за свої дії відповідати у судді. Правоохоронцям ж комуністи для розслідування надали відео з камер спостереження.

Чи причетний Назар Сарабун до пошкодження майна Тернопільського обкому Комуністичної партії України і чи чинив він спротив міліціонерам під час затримання згодом вирішить суд.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 


 


 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.