Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

27 людей загинули на водоймах Тернопільщини з початку 2012 року. Четверо з них - неповнолітні, кажуть у Територіальному управлінні МНС України в області і вкотре нагадують правила безпеки у воді.
Купатися краще вранці або ввечері, коли сонце гріє, але не загрожує перегріванням. Температура води повинна бути не нижче 17-19 градусів за Цельсієм, у більш холодній - перебувати небезпечно. Плавати не більше 20 хвилин, причому цей час повинен збільшуватись поступово, починаючи з 3-5хвилин.
Тернополяни:

- «Де мілко, якщо не вмієш плавати, там треба заходити».
- «Саме основне не пити і не лізти в воду, коли сильно спотіла людина, то треба почекати остинути і тоді».
- «Я не купаюся і на пляжі не ходжу».
- «Без круга в воду не залазити».
-  «Постаратися бути не розігрітому, тому що з медичної точки зору це може призвести до спазму м’язу. І можна буде втопитися»
Не можна влаштовувати грубі ігри на воді, підпливати під тих, хто купається, хапати їх за ноги, "топити", жартома кликати на допомогу. Обережно плавайте на надувних матрацах та іграшках, на автомобільних камерах. Вони можуть відпливти далеко від берега, спустити повітря. Не пірнайте в незнайомих місцях, не запливайте далеко. Не наближайтеся до суден, човнів і катерів, які пропливають поблизу. Рятівники кажуть, серед причин загибелі на воді -самовпевненість та страх.
Ігор Невінський,  начальник відділу роботи із ЗМІ та громадськістю обласного Територіального управління МНСУ: «Бажано, коли заходиш в воду в першу чергу мати з собою якусь шпильку. Бо якщо людину схопив корч, сталась судома м’язів обов’язково просто-на-просто можна вколоти в те місце, де засудомило, в свою чергу судома повинна відпустити і таким чином людина може врятуватися».
Не слід доводити себе до ознобу, а також заходити у воду розігрітим. При переохолодженні у людей можуть виникнути судоми, зупинка дихання, втрата свідомості. Якщо немає поблизу обладнаного пляжу, безпечне місце для купання необхідно вибирати з поступовим схилом та твердим чистим дном. У воду слід заходити обережно, йдеться на сайті управління, про що повідомляє ІНТБ

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.