Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Сергій Надал взяв участь у VI Міжнародному інвестиційному форумі.

Міський голова Сергій Надал взяв участь у роботі VIМіжнародного інвестиційного форуму, що відбувся 28 квітня у приміщенні Тернопільського національного економічного університету. Вінрозповів учасникам форуму про інвестиційний потенціал Тернополя та особливості міста.

Звертаючись до присутніх Сергій Надал, зокрема, зазначив:

«Від часів заснування міста, головною його особливістю було унікальне географічне положення. У 1540 році Іоан з Тарнова заснував Тернопіль, передусім зі стратегічно-економічною метою. Ключове місто, яке відкривало дорогу зі Сходу на Захід, одразу стало важливим торговельним і транспортним центром. Збіжжя, худоба  та весь перелік сільськогосподарської продукції, які вироблялися в регіоні, почали постачатись у Європу регулярним і потужним товарним потоком від моменту заснування міста. У локаційному привілеї – офіційному документі заснування міста, датованим 15 квітня 1540 року,  наше місто називалось укріпленою фортецею і воно мало не лише військово-оборонне значення.

Тернопіль став фортецею захисту економічних інтересів регіону, тому він швидко розвивався і набував значного політичного значення і багатокультурної самобутності.

Місто на перетині торговельно-транспортних шляхів з Півдня на Північ із Сходу на Захід, від самих початків здобуло свою ринкову нішу,  показало свій унікальний економічний потенціал. І сьогодні, запрошуючи Вас - представників різних країн світу, представників підприємств, інвестиційних фондів, ми говоримо про той самий торговельно-транспортний потенціал, який був з нами завжди, а сьогодні він має ще більш привабливий вигляд.

Сьогоднішній Тернопіль  - це транспортний вузол залізничного, автомобільного та авіаційного транспорту. Тернопіль -  це місто у географічному центрі Західних регіонів України. При цьому відстань від Тернополя до Західного кордону України становить 220 км. Тернопіль межує з шістьма  обласними центрами, які знаходяться на відстані від 120 до 170 км від нас. Населення Тернопільської області та шести сусідніх областей складає 9,5 млн. осіб і саме Тернопіль є воротами до цього ринку , який активно споживає товари і послуги, а також виробляє сировину та блага, які можуть бути цікавим не лише в Україні, але і за кордоном.

Через Тернопіль проходять залізничні лінії, які з’єднують його на заході із Варшавою, Будапештом, Прагою, Братиславою, Софією, Віднем, на сході із Москвою, а на півночі із Мінськом. Чотири державні автомобільні магістралі пересікають місто Тернопіль.

Тернопільський аеропорт має чудові технічні характеристики, статус міжнародного,  а також забезпечений митним та прикордонним контролем. Він може приймати повітряні судна класу Боїнг 737 та Аеробус 320. Сьогодні активно ведеться робота в напрямку розвитку регулярних авіасполучень між Тернополем та українськими містами, а також Грузією, Польщею та іншими країнами світу.

Не лише транспортно-транзитний потенціалом може приваблювати Тернопіль іноземних інвесторів, адже на сьогодні Тернопіль одне із найчистіших і найкрасивіших міст України. 10 % його території, а це понад 500 га площі, займає озеро і зелені парки. Ми активно розвиваємо спортивно-оздоровчі та туристично-відпочинкові напрямки міста. Крім того, Тернопіль потребує інвестиції в такі галузі як: житлово-комунальне господарство, громадський транспорт, енергозбереження та освітлення міста, ремонт доріг, житлове будівництво, побудова оптового сільськогосподарського ринку, будівництво експозиційного виставкового центру, будівництво транспортного логістичного комплексу для обслуговування всього Західного регіону. Для інвесторів, які приходять в наше місто зі своїм капіталом і технологіями, ми створюємо режим максимального сприяння».

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.