Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Страви із риби – на будь-який смак: риба печена, смажена, варена, парена, квашена. Так у селі Коропець зустрічали гостей на п’ятому фестивалі «Короп-фест». Цьогорічний фестиваль став масштабнішим, ніж попередні. Організаторів надихнув минулорічний успіх, адже «Короп-фест» увійшов до п’ятірки кращих серед 40 подібних заходів. На досягнутому вирішили не зупинятися.

Цьогоріч підготовка до фестивалю велася у рекордно короткі строки. Виконуюча обов’язки сільського голови Наталя Гушпіт розповіла: «Для організації дійства у мене було лише десять днів. В першу чергу, я пообіцяла собі, що навіть якщо доведеться не спати ночами – ми проведемо цей фестиваль на найвищому рівні».

Сказано – зроблено. Не зважаючи на похмуру, дощову і, як її згодом охрестили, «рибацьку» погоду – фестиваль відбувся і зібрав на Монастириській землі сотні відвідувачів. Охочих частували рибною юшкою, десятками різноманітних страв із риби. До речі, кількість рибних страв теж стала рекордною. «Коли ми розпочинали наш фестиваль п’ять років тому – у нас було 30 коропів. – каже Наталя Гушпіт. – З року в рік ми збільшуємо цю цифру, так минулого року приготували сотню коропів. Цьогоріч – рекордна кількість, 136 рибин».

Традиційно, частину риби продали на аукціоні. 12 коропів сумарною довжиною п’ять метрів поповнили скарбничку села Коропець на більш, ніж півтори тисячі гривень. Для порівняння - минулого року на аукціоні виторгували 600 гривень. Дві найдорожчі рибини придбав директор ТОВ «Галич Агро-Стек» Микола Люшняк, - повідомляє сайт ТОО “Удар”. «Ці кошти будуть спрямовані на покращення благоустрою села Коропець. – каже пан Микола. – Тому я завжди готовий долучатися до подібних акцій. Крім того – люблю рибу, вмію її готувати. Але тут, у Коропці, вона по-особливому смакує».

А рибні страви «Короп-фесту» і справді смакували усім. Уже п’ятий рік поспіль їх готують дбайливі руки Марії Маркевич. Цього року жінка простояла коло плити більше сімнадцяти годин, за цей час приготувала 60 фаршированих коропів, понад 30 видів рибних страв. «Щороку намагаюся вдосконалювати свої рецепти. – зізналася господиня. – Не виключенням є і цьогорічний фестиваль. Новинкою стала риба засмажена у фритюрі. Для особливого смаку у олію я додала цілі цибулини і зубчики часнику. При смаженні вони віддали весь свій аромат рибі, тому коропи вийшли по-особливому смачні».

В рамках фестивалю відбулися також змагання із риболовлі. Першість тут отримали три рибалки з Івано-Франківська. Хлопці упіймали 15 коропів, 5 з яких відпустили, решту – подарували фестивалю.

Туристичну привабливість Монастириського району обговорили за круглим столом представники влади і громади. Усі зійшлися на думці, що край є перлиною Тернопільщини, тому тут слід розвивати туристичну галузь. «Я впевнений, що за кілька років тут буде великий туристичний комплекс, який буде приваблювати інвесторів. – каже директор ТОВ «Галич Агро-Стек» Микола Люшняк. – Ми всі хочемо жити дуже швидко. Але на все потрібен час і зусилля. Я вірю, що молоде покоління у Коропці має світле майбутнє і хороші перспективи».

Завершився «Короп-фест» чудовим святом для молоді – концертною програмою і дискотекою. Такий подарунок коропчанам підготував директор ТОВ «Галич Агро-Стек» Микола Люшняк.

      

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.