Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Підприємці центрального ринку Тернополя просять місця для безкоштовного паркування. Щодня, аби припаркувати автомобіль, вони змушені платити в середньому 30 гривень. Заплатити за паркування повинні і покупці ринку, які приїхали власним автомобілем. Підприємці кажуть – останнім часом продажі у них зменшуються, адже конкурувати з великими супермаркетами, де паркування безкоштовне і є достатньо місця, ринок просто не може.

У міському управлінні транспорту та зв’язку пояснюють – якщо розширити паркування ще можливо, то безкоштовним його зробити аж ніяк не можна, бо це буде економічно невигідно для підприємства, яке займається обслуговуванням. Всього у Тернополі під паркування виділено дев’ять тисяч квадратних метрів, половина паркувань – безкоштовні.

Кожного місяця підприємець Степан Машталяр за паркування платить 200-250 гривень.

- 3 гривні за годину коштує парковка буса напроти ринку, але мало того, шо вона платна і недешева, ще й до того нема де поставити, не завжди є місце. Якщо сказати так, що супермаркети при будівництві завжди закладають достатньо місця для парковки, то ринок, який об’ємом в 3-4 рази більший, як любий супермаркет, нема, фактично, де поставити машини для покупців, для підприємців, – розказує пан Степан.

Це прямо впливає на розмір продажів, каже підприємець, адже покупці часто просто оминають ринок. Вирішення проблеми Степан Машталяр бачить у безкоштовному паркуванні та розширенні місця для цього:

- Катастрофічно не хватає місця. Я не думаю, що всі підприємці, які мають машину, можуть поставити ту машину на парковку – раз, по-друге, треба просто рішати питання збільшення парковки, збільшення парковки за рахунок тротуарів, за рахунок остальних місць, тому що є, є місця, можна говорити.

Паркування є однією з найболючіших проблем не тільки Тернопільського міського ринку, а й інших ринків області, переконаний комерційний директор Центрального ринку Тернополя Степан Горуц.

- Тому великі супермаркети, які юридично не зареєстровані в місті і не сплачують в міський бюджет податків, успішно конкурують з ринками Тернополя. Їх перевагою є безкоштовні парковки. Тому покупець, який під’їжджає до ринку і хоче закупитися товаром, проїжджаючи біля ринку і не знайшовши вільного місця, він під’їжджає до будь-якого великого супермаркету, де ставить автомобіль на безкоштовну парковку і йде закупляється товаром в тому ж супермаркеті. Підприємці ринків втрачають свого покупця, – каже Степан Горуц, комерційний директор Центрального ринку Тернополя.

У міському управлінні транспорту і зв’язку можливість зробити паркування біля Тернопільського міського ринку безкоштовним поки що відкидають. Кажуть: підприємці, як і покупці, мають платити за послуги. Ігор Мединський, начальник управління транспорту і зв’язку Тернопільської міськради, каже:

- Вони приїжджають і хоч малий, але якийсь бізнес ведуть, за це їм, напевно платять, ну і, зрозуміло, інший ,який веде бізнес, чи обслуговує цю парковку, теж несе затрати. Зрозуміло, що вони мусять платити. Якщо їм платять там за торгівлю, чи реалізацію товарів і отримують кошти, то тут мусять платити за парковку і теж мають отримувати кошти і відповідно, отримувати її в належному безпечному і санітарному стані.

Щодо збільшення кількості місць для паркування, то це можливо, кажуть в управлінні транспорту і зв’язку Тернопільської міськради, правда, грошей це потребує немалих, адже для цього потрібно створити відповідні схеми та погодження, зробити розмітку і встановити дорожні знаки, – повідомляє ТВ-4.

Нагадаємо, що у рамках проекту «Юридична допомога» ми хотіли вияснити, що ж насправді відбувається із паркуванняму нашому місті. Сьогодні ведуться безліч дискусій про паркомати і коли вони з’являться у нашому місті. Проте до тих пір тернополяни продовжують мовчки оплачувати за паркування по 3 грн., коли за офіційними документами виявляється, дарма.

Ще за каденції попереднього мера виконавчий комітет міської ради вирішив:

«Надати власникам транспортних засобів пільги при користуванні місцями для платного паркування легкових автомобілів в розмірі 50% від встановленого п.1 тарифу на всіх місцях паркування, крім вул. Живова, Шептицького і Привокзального майдан».

Це рішення вступило у дію з 1 липня 2008 року. Тому тернополянам варто знати, що до сьогодні ці тарифи не переглядалися і залишаються на рівні цін, встановлених ще чотири роки тому.

На підтвердження цього ми надали інформаційний запит у міську раду, щоб нам надали цифри сум, які повинні платити тернополяни за паркування у місті Тернополі. У відповідь нам прийшла постанова  2008 року із зазначенням таких тарифів:

Для легкових автомобілів

1 грн.

Для мікроавтобусів

2 грн.

Для автобусів

5 грн.

Для вантажного транспорту понад 3,5 т

10 грн.

По вулицях Живова, Шептицького та Привокзальна:

Для легкових автомобілів

2 грн.

Для мікроавтобусів

3 грн.

Також тут вказані й інші тарифи. Зокрема за блокування та розблокування коліс повинні брати лише 80 грн. та навіть вартість абонентних талонів за паркування на території м.Тернополя для КП «Міськавтотранс». Так за 1 місяць – 46 грн., за 3 місяці – 130 грн., 12 місяців  – 460 грн. Ці тарифи не розповсюджуються на вулицях Живова та Шептицького.

Із детальнішою інформацією можна ознайомитися у документах ТУТ.

 

 

 

 
 
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.