Нове на сайті:
Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Пайовики Щепановського із кооперативу “Олімпія-Б” стверджують, що на їхні квартири претендують інші особи. Міський прокурор пообіцяв стати на сторону кооперативу та розібратися в ситуації.

Близько ста пайовиків у 2010 році створили кооператив, щоб завершити будівництво будинку за адресою вул. Довженка, 8а. Всі вони мають квитанції про оплату своєї частки. А ті люди, які тепер хочуть долучитися до кооперативу не надають жодних документів, каже голова кооперативу.

У грудні 2010 року пайовики за будівельною адресою вулиця Довженка, 8а, блок Б об’єдналися для завершення будівництва у споживчий кооператив “Олімпія Б”, — розповідає голова кооперативу Галина Теличко. — Першого дня в кооператив увійшло 90 осіб. Згодом ми долучили ще шістьох, які на час створення кооперативу перебували за кордоном. Як тільки вони повернулися, то звернулися до нас. Вони надали нам усі документи, ми їх розглянули, перевірили та винесли рішення прийняти їх.

Не надають жодних документів.

Проте після того як в жовтні 2011 року господарський суд тернопільської області визнав право власності членів кооперативу на незавершене будівництво і вони зареєстрували його у БТІ, почали з’являтися нові власники на квартири.

Вони погрожували мені телефоном, щоб я прийняла їх в кооператив, — розповідає жінка. — Зі скаргами про те, що ми не хочемо їх прийняти вони пішли в міську прокуратуру та міліцію. Хоча належного пакету документів, щоб ми могли прийняти їх законним шляхом, вони мені не надали. Я навіть жодного разу не бачила їх.

Пані Теличко вважає, що ці люди побачили, що на їхніх об’єктах не проводиться жодного будівництва і щоб отримати обіцяне колись житло вирішили вдатися до обману.

Вони кажуть, що у них є квитанції зі стопроцентною оплатою за квартиру у нашому будинку, але я думаю, що ці квитанції у них підроблені, — продовжує вона. — Для завершення будівництва нам потрібно додати ще 14 мільйонів, тому ми боремося за кожну копійку.. А оскільки ці люди не надають нам ніяких документів ми боїмося їм вірити. Ми вже неодноразово зверталися до прокуратури стосовно підтвердження документів тих осіб, які претендують на квартири у нашому кооперативі. Там нам відповіли, що документи знаходяться в міліції. А міліція відповіла, що вони у прокуратурі. І так от все ходить по колу. Під час останнього нашого звернення в Прокурату нам відповіли, що вже всі документи по тих особах передали в суд.

Будуть викликати експерта з Донецька.

Жінка каже, що члени кооперативу вирішили запросити незалежного експерта з Донецька, щоб провів перевірку, бо тернопільським експертам вони не довіряють.

Я знаю про непоодинокі випадки, коли людям у 2012 році видавали квитанції датовані 2007 роком, каже вона. — Серед них є особи, які претендують на вільні квартири, а є й такі, які запевняють, що мають права на квартири, на які майнові права уже два роки тому визнали іншим людям і вони сплатили 100 процентів вартості житла. Є один чоловік, який справді має договір на одну із квартир, де сьогодні є нові власники. Він один із колишніх будівельників. Вклав в об’єкт 50 тисяч гривень. Коли побачив, що будівництво затримується, він розірвав договір і 30 тисяч йому повернули. Проте договір у нього все ще залишився на руках. Сьогодні він пише на нас скарги та доказує свої права на квартиру.

Щоб потрапити на прийом до головного прокурора Тернополя Сергія Банаха, близько 20 членів кооперативу прийшли в понеділок, 30 липня зранку під стіни міської прокуратури з проханням захистити їхній кооператив від ново виявлених пайовиків.

Не мають права на жодну цеглину.

Прокурор прийняв їх і запевнив, що прокуратура обов’язково захищатиме їхні інтереси, адже закон на їхній стороні.

Якщо хтось сьогодні вважає, що може претендувати на цей будинок окрім вас, він глибоко помиляється, — каже пан Банах. — Ні будівельник, ні ліквідатор ні хтось інший не має сьогодні права хоч на одну цеглину з цього будинку. Тому що люди створили кооператив, який має мету завершити будівництво цього будинку. Звичайно, що будуть з’являтися такі от двійники, які претендуватимуть на квартири в цьому будинку. Їхні проблеми ми також можемо зрозуміти, адже вони також вкладали гроші в фірму будівельника і їхня ситуація значно гірша ніж ваша. Бо в них або взагалі нерозпочате будівництво або розпочате на мінімальному етапі.

Проте, за словами прокурора, тільки кооператив в праві визначити чи можуть ці люди стати членами кооперативу.

Якщо такі позови будуть до вашого кооперативу, то прокуратура готова стати на ваш бік, — додав він. — А ті скарги, які надходили до нас раніше не стосувалися стосунків цієї людини і кооперативу. Цей чоловік стверджував, що кооператив не розглянув його лист і не надав відповідь. Це ми й перевіряли. А от чи приймати цього чоловіка в кооператив можуть вирішити тільки члени кооперативу і аж ніяк не прокуратура.

Мітингувальники кажуть, що дуже раді, що прокурор їх прийняв і роз’яснив ситуацію, проте незалежного експерта з Донецька все ж будуть викликати, щоб провести перевірку стосовно цих нововиявлених пайовиків будинку за адресою вулиця Довженка, 8а, пише  20 хвилин”  


 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.