Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

На Тернопільщині, в Бучацькому районі, у селі Рукомиш стався обвал глиби каменю породи “бурштин” на парафіяльну церккву св. Онуфрія УГКЦ. На місці працювала районна комісія з ПТЕБ та НС.

Камені із травертинової скелі обвалилися 30 липня на храм святого Онуфрія у селі Рукомиш неподалік Бучача. Потік каміння проламав півтораметрову стіну і дивом зупинився біля унікальної скульптури св. Онуфрія авторства Йоана Георга Пінзеля.

Все сталося в переобідню пору— жителі села почули страшний гуркіт, а потім — стовпи пилу над храмом.

Вхід до церкви завалений, стіна півтораметрової товщини проламана. Падали камені вагою 20-25 тонн,” розповів кореспонденту РІСУ настоятель храму отець Михайло Суханець.

Дві брили відкололися зі скелі неподалік вікна давнього печерного храму. Вони лежать і біля церкви, і в ній. Але над спорудою ще досі нависає третій камінь, який, за словами отця М. Суханця, теж може у будь-який момент впасти. Відтак на місці працюють співробітники МНС, очікують приїзду саперів-фахівців.

Вважаю, що поява тріщин на 100% cпричинена вибухами, які влаштовували під час будівництва об’їзної довкола Бучача років 8-9 тому. Я звертався до голів Тернопільської облдержадміністрації, але поки шукали шлях вирішення, час був проти нас,” – продовжує парох.

Скульптуру святого Онуфрія, яку теж мало не втратили, уже перенесли в безпечне місце.

Дякувати Богу, що каміння зупинилося за півметра від неї,” – констатує священик.

До речі, ця скульптура — одна з унікальних робіт Йоана Георга Пінзеля, які мали везти на виставку у Лувр. А церква у Рукомиші — пам'ятка архітектури місцевого значення і претендент на внесення у перелік пам'яток архітектури і містобудування національного значення, - повідомляє Релігійно-інформаційна служба України (фото РІСУ)

    церква св. Онуфрія, село Рукомиш, Бучацький район, Тернопільський тиждень    

церква св. Онуфрія, село Рукомиш, Бучацький район, Тернопільський тиждень

церква св. Онуфрія, село Рукомиш, Бучацький район, Тернопільський тиждень

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.