Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Як ми вже повідомляли, у приміщенні першої поліклініки буде адміністративний центр міськради.А медичний заклад, у свою чергу, переселять у третю комунальну лікарню, що у мікрорайоні «Дружба». Від таких реформ не повинен постраждати ніхто, і працівники не будуть звільнені, запевняють у відділі охорони здоров’я та медичного забезпечення.

Ростислав Левчук, начальник міського відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення: «Разом з апаратурою і всім необхідним обладнанням, яке для цього відділення, просто переміщаємо в інше місце, що також згідно законодавства дозволено, на розсуд власника перемістити функціональні підрозділи закладу в те місце, де буде вигідно для всієї громади міста»

Такі пояснення журналісти телеканалу «ІНТБ» отримали після того, як оприлюднили на екрані обурливі висловлювання працівників профілактично-діагностичного відділу першої поліклініки. Лікарі припускають, що після цієїреорганізації, більшість з них будуть звільнені.

Людмила Федірко, лікар-стоматолог: «Ця оптимізація – це просто вивільнення людей, просто звільнення з роботи, якщо там з тридцяти чоловік візьмуть на роботу, це буде добре, але в основному, це є просто скорочення, масове скорочення, і це буде з кожним в нашій поліклініці, можете твердо заявити, це буде з кожним»

Тоді, коли репортаж готувався до виходу в ефір, міські чиновники нічого не коментували. Сьогодні ж посадовці детально розповідають про реформи медичної галузі міста.

Ростислав Левчук: «Відповідно до рішення виконавчого комітету, профілактичне відділення, яке є госпрозрахункове, переноситься в тертю міську лікарню, для того, щоб зробити єдине в місті госпрозрахункове відділення, яке буде надавати цей вид допомоги, де будуть сконцентровані всі служби»

Ростислав Левчук переконує: такі зміни лише позитивно вплинуть на життя тернополян. Адже, після переселення профілактично-діагностичного відділу в третю лікарню, там буде працювати і лікар-психолог, і нарколог, і фтізіатр. Тобто, пройти медичне обстеження в перспективі можна буде в одному приміщенні, витративши менше часу. Але запрацює такий сучасний заклад не скоро.

Ростислав Левчук: «Ми зараз декларуємо про створення юридичної особи, а дальше йдуть технічні моменти, розробка статутних документів, майнові питання, тобто це не скоріше буде, як він почне працювати, кінець року, а той початок наступного року»

Медики, які протестують проти переселення переконували, що їм пропонують у третій лікарні жахливі умови.

Світлана Репак, лікар-отоларинголог: «Для нас це приміщення замаленьке, ну але найгірше те, що тільки в трьох кабінетах є вода, і провести воду можна ще додатково лише в один кабінет, чотири кабінети з водою, прекрасно ми всі розуміємо, що після огляду кожної людини дерматологом, гінекологом, ЛОРом, терапевтом обов’язково необхідно помити руки, банально, вода повинна бути в кожному кабінеті, не говорячи вже про денне світло, тому що дерматологи повинні оглядати шкіру при денному світлі, окулісту, ЛОРу, терапевту також необхідне денне світло»

Начальник відділу охорони здоров’я заперечує слова лікарів.

Ростислав Левчук: «Там є достатня кількість і з водою, і з вікнами, і взагалі, там приміщення набагато краще»

Ростислав Левчук каже, рішення міської ради прийняте, тому медикам потрібно лише прийняти його таким, яке воно є. Також пообіцяв поговорити з людьми та заспокоїти їх. А ось на запитання, що буде з приміщенням, з якого виселять діагностично-профілактичний відділ відповідав керуючий справами міськради Олександр Степанюк.

Олександр Степанюк, керуючий справами Тернопільської міської ради: «Центр надання адміністративних послуг, в наших сусідів називають і центр муніципальних послуг, центр обслуговування мешканців міста і т.д і т.п.»

Центр надання адміністративних послуг обладнають сучасною технікою. Відтак кожен тернополянин зможе отримати необхідну інформацію, почути компетентні відповіді на свої запитання та, при цьому, не чекати у довжелезних чергах, адже діятиме електронна система керування.

Олександр Степанюк: «Ми хочемо, щоб мешканці міста, прийшовши в одне місце, яке має відповідати міжнародним стандартам, певним вимогам до оформлення, отримали по-максимуму ці послуги, тобто коли ми говоримо про переваги пересічним тернополянам, по-перше, ми усунемо так звану корупційну складову, не потрібно буде ходити по кабінетах, сама структура центру не припускає кабінетної форми надання адміністративних послуг»

І саме поліклінічне приміщення, через яке і розгорівся скандал між медиками та міськими чиновниками, відповідає стандартам щодо створення адміністративного центру. Посадовці переконують, що пройде час, і лікарі, і тернополяни відчують переваги таких змін. Нам залишається лише чекати.

Коментарі  

 
0 #2 Максим. 01.08.2012 22:03
Ну невже ви свободівська мразь людей за людей не вважаєте. А чого на територію третьої лікарні - ви зразу на Підгороднє відправляйте хворих. Ви скоти попробуйте щось побудувати для міста а не перепродувати те що належить громаді!
Цитувати
 
 
+1 #1 Vitaliy 01.08.2012 08:41
Нам залишається не ЧЕКАТИ, а змести цю свободівську камарилью поганою мітлою!
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.