Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Вітчизняні ЗМІ облетіла звістка, що у ДАІ офіційно заявили, що всі громадяни, які знімають роботу інспекторів ДАІ, можуть бути покарані у вигляді 15 діб адміністративного арешту.

Зйомка роботи співробітників ДАІ при відсутності ознак оперативно-розшукової діяльності не є порушенням.

Залучення до відповідальності за зйомку за ст.185 КпАП є досить проблематичним.

Про це заявляє юрист, який спеціалізується у сфері правового забезпечення дорожнього руху Вадим Володарський, пише ЛігаБізнесІнформ.

"Перш за все, потрібно знати, що відповідальність за цією статтею може наставати лише в тому випадку, якщо сама вимога або розпорядження співробітника міліції було законним", - заявив він.

"Наскільки законним воно може бути в такій ситуації? По-перше, як уже говорилося під час обговорення даної проблеми, посадова особа - не той суб'єкт, щодо якого можна говорити про порушення недоторканності приватного життя", - сказав Володарський.

Він повідомляє, що на роботі життя у нього не приватне.

І саме на такій позиції стоїть Конституційний Суд України у своєму рішенні від 20.01.2012.

Більше того в рішенні щодо використання в якості доказів аудіо-і відеозаписів та фото спеціально зазначено, що не всі відомості можуть охоронятися законом.

За словах Володарського, відеозапис дій співробітника ДАІ при виконанні посадових обов'язків не порушує його прав.

"Також встановлено, що приватна зйомка може служити доказом у кримінальній справі, так само як і зйомка камерами відеоспостереження. Якби такі зйомки були незаконними спочатку - вони б були неприпустимим доказом", - наводить приклад юрист.

Таким чином, зйомка (в тому числі, і роботи ДАІ) при відсутності ознак оперативно-розшукової діяльності не є порушенням.

У разі вчинення працівником ДАІ правопорушення відеозапис може використовуватися як доказ.

Проведення приватної відеозйомки само по собі не є незаконним. Крім цього, прямої заборони на неї також немає в законі.

Як відомо, раніше у ДАІ офіційно заявили, що всі громадяни, які знімають роботу інспекторів ДАІ, можуть бути покарані у вигляді 15 діб адміністративного арешту.

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.