Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

  3 серпня в Українському домі «Перемога» голови політичних партій, кандидатів до Верховної Ради, голів громадських рад та молодіжних організацій обговорювали збір коштів на побудову пам’ятника Незалежності України у Тернополі. Попри сподівання, на заході було зо два десятки людей — кілька політиків, чиновників, журналістів та власне людей, причетних до спорудження монументу. Таким чином громада вкотре продемонструвала владі, як їй до вподоби її ініціативи.

За словами начальника управління культури міськради Олександра Смика, були конкретні і цікаві пропозиції.

Після того, як я почав озвучувати імена людей, котрі сьогодні є жертводавцями на спорудження пам’ятника Незалежності, прозвучала пропозиція, і досить таки слушна, як на мене, постійно висвітлювати на сайті міської ради імена, прізвища тих людей і кількість внесків, які вносять наші городяни, і в тому числі, політичні партії, – розповів чиновник.

На сьогоднішній день найбільше на пам’ятник Незалежності пожертвувало ВО «Свобода» – 100 тисяч гривень. На другому місці працівники речових ринків – 80 тисяч гривень. І замикає трійку лідерів «Райффайзен Банк Аваль» –  близько 9 тисяч.

До слова, сьогодні у Тернополі зареєстровано 363 громадських організації, 96 благодійних фондів, представлено 9 творчих спілок, 7 благодійних міжнародних фондів і понад 100 діючих політичних партій. Олександр Смик вважає, що якби кожна із них здала хоча б по 100 гривень, то цього би вистачило.

Нагадаємо, що відкрити пам’ятник Незалежності у Тернополі планують 23 серпня.

Тобто, як можна зрозуміти зі спічу пана Смика, маєш бажання не зганьбитися, а “засвітитися” на сайті міськради в позитивному констексті — давай хоч пару гривень на памятник.

Та найчіткіше ставлення городян до цього нового проекту влади (а на відкриття, не сумніваємося, прийдуть чи не всі політики, а місцеві свободівці то взагалі, напевне, повним складом на чолі з Кайдою і Надалам), на нашу думку, можна зрозуміти з коментаря до цієї теми на одному з місцевих порталів читачики “Тернополянка”: "Смик злий, що ніхто не захотів втілювати його ідею в життя. Сам придумав – сам давай кошти. А чи питали в людей, чи вони хочуть цей памятник і який саме хочуть. Скульптура гарна, але втеліпати її на висоту, що не буде видно, нікому того не треба. З іншого боку, навіщо переймати досвід Києва, де памятниками у вигляді фалічних символів заліпили весь майдан Незалежності так, що вже нема аніякої естетики. Може то остання ода чоловічій потенції?
Якось хочеться, щоб ті памятники не тільки свідчили про Незалежність, а й мали свою естетику, були комфортними. Та й людям сьогодні при всіх негараздах далеко не до памятників, окрім того, панує велика зневіра. А як не стане віри в людей, то кому треба та незалежність. Може пора нарешті бачити людей, щось робити для них. І тільки стане легше пересічним українцям, тоді і вони будуть готов ідо памятників. Може нарешті пора відмовитися від комуністичного принципу – вмри, але зроби, віддай останнє, але памятник постав".

      

  
   

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.