Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Голова ТОДА зачастив на Бучаччину

Керівник області Валентин Хоптян вже не вперше побував у Бучацькому районі. А точніше на господарствах одного з найбагатших людей краю Петра Гадза. Днями пан губернатор відвідавземлі у с.Трибухівці Бучацького району, які обробляє ТОВ «Бучачагрохлібпром».І де, як стверджує прес-служба голови ТОДА,  триває закладка саду, який матиме загальну площу 275 га.

Як розповів голова Спостережної ради ТОВ "Бучачагрохлібпром" Петро Гадз, заплановано посадити саджанці яблуні, груші, кісточкових порід, ягідники.

«Ми вивчали досвід регіонів, де садівництво та ягідництво розвинуті.  Посадковий матеріал закуплено у Чернівецькій області. Лише за два дні фахівці господарства посадили 20 тис. щеп. Плануємо також створити власний розплідник, аби забезпечувати господарство якісними саджанцями плодових культур. Крім того, сьогодні буде засаджено 10 га площі саду, а восени, коли буде виготовлено проектно-кошторисну документацію ще 265 га - розповів Петро Гадз.

Посадка дерев здійснюватиметься у два етапи: навесні та восени.

Участь у закладці нового саду взяли голова облдержадміністрації Валентин Хоптян та голова правління Українського державного концерну садівництва, виноградарства та виноробної промисловості «Укрсадвинпром» Анатолій Рибак.

«Дякуючи керівнику Тернопільської обласної адміністрації, це вперше на Тернопільщині відбуваються такі заходи. Розроблено програму садівництва. Я думаю, що результат буде серйозним», - коментує перспективи розвитку садівництва краю Анатолій Рибак.

Він зазначає, що донедавна наша область мала одні з найгірших показників за результатами стану садівничої галузі, однак сьогодні вже є добрі напрацювання які дозволяють говорити про позитивні здобутки в майбутньому.

«На прикладі цього потужного господарства ми бачимо початок реалізації програми збільшення площ посадки та нарощування обсягів виробництва плодів та ягід у Тернопільській області, - каже голова ОДА Валентин Хоптян. – Зараз йде виготовлення проектно-кошторисної документації, адже держава компенсує кошти, витрачені на закладення садів та виноградників».

Керівник області відзначив, що садівництво є високоприбутковою галуззю сільськогосподарського виробництва, яка забезпечувала населення вітамінними продуктами харчування, а переробні підприємства – сировиною.

Валентин Хоптян прогнозує, що з часом, поруч із садом буде споруджено сучасні склади для зберігання плодів, а також – цехи для переробки продукції.

Голова Спостережної ради ТОВ «Бучачагрохлібпром» Петро Гадз каже: «Попит і ринки збуту є. Переконаний, що вирощені тут яблука будуть найкращими та найсмачнішими».

Довідково: На сьогодні ввозиться в область і виробляється  20 тис. тонн плодів та ягід або 28,6 % до потреби, в тому числі виробляється 18,5 тис тонн.

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.