Нове на сайті:
У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях Нові багатоканальні швидкі зарядки «Bandera Power» для наших Захисників з Тернополя - Сергій Надал На Тернопільщині СБУ ліквідувала чергову схему втечі за кордон, яку організував військовослужбовець місцевої бригади

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Хоча процес реєстрації кандидатів у народні депутати завершився, весь список бажаючих позмагатися за крісло нардепа в нашій області буде відомий за кілька днів. Найбільше кандидатів зареєстровано у Збаразькому виборчому окрузі. Зареєстровані нові і технічні кандидати: підприємці, безробітні і навіть продюсери. Тернопільщина шанує релігійні традиції, очільники церков дають кандидатам ордени, грамоти і благословляють…

Чим ближче до виборів, тим більше зростає напруга в суспільному житті Тернопільщини. Після прийняття мовного законопроекту мешканці краю беруть участь у різноманітних акціях, які проводить опозиція, хоча кількість учасників акцій залишається невеликою. Проте поза акціями люди протестують іншими способами, значно зросла кількість весіль, де молоді й гості вдягнуті у вишиванки, що є по суті, свідомим опором утискам української мови; у багатьох закладах відпочинку і маршрутних таксі музикантам та водіям почали частіше робити зауваження з приводу російськомовних пісень.

Частина потенційних кандидатів створили свої друковані ЗМІ або «орендують» уже діючі газети для своєї агітації (спецвипуски). Найбільше агітаційних матеріалів було розміщено в обласних періодичних виданнях «Нова Тернопільська газета» та «Вільне життя», трішки відстає від них газета «Свобода», агітаційні матеріали публікують також у газеті «Номер один» та в усіх районних виданнях. Майже всі кандидати широко використовують для своєї популяризації телебачення та інтернет-ресурси. У багатьох виданнях публікують замовні соціологічні опитування на користь тих чи інших кандидатів за даними фіктивних соціологічних інститутів.

Округ № 163 – найкомпактніший порівняно з іншими, адже розташований у межах м. Тернополя. Уже 11 кандидатів зареєсторвано у ЦВК. Проте до 18 серпняїх може збільшитись.

Округ № 164 – охоплює здебільшого землі Волині. На його території розташована Почаївська лавра, значний вплив на Кременеччині і Шумщині має православна церква Московського патріархату, у Лановецькому і Збаразькому районах – православна церква Київського патріархату.

На цьому окрузі триває найжорсткіше та відкрите протистояння між діючим нардепом Орестом Муцом і президентом благодійного фонду «Галичина–Волинь» Володимиром Клименком. У ході цього протистояння політики використовують різноманітні засоби, технічних кандидатів, місцеві видання, інтернет-сайти.

У багатьох селах даного округу люди вже чекають коли до них приїде В. Клименко і як він допоможе населеному пунктові (основне – ремонт доріг), але чи проголосують саме за нього сказати важко, але майже всі у громаді обіцяють підтримати… Дана ситуація може зіграти проти даного кандидата, бо вже по деяких селах говорять «А у сусідньому селі дороги поремонтував, а нам лише вікна у школі поміняв…».

Округ № 165 – найчисельніший за кількістю виборців і досить територіально неординарний округ. Після того як округ «залишив» екс-голова СБУ Валентин Наливайченко, найзначнішу роботу по цьому окрузі проводить директор ПАП «Агропродсервіс» Іван Чайківський. Кандидату від Об’єднаної опозиції заступнику голови ТОО ВО «Батьківщина» Володимиру Бойку важко буде скласти конкуренцію І. Чайківському. Хоча дозволю собі пригадати перевибори на одному з округів на Вінниччині, тоді також один із кандидатів роздавав на відгодівлю правда не поросят, а каченят, дана технологія тоді не спрацювала. Тому залишимо цей патріотичний округ за представниками опозиційних сил, які найімовірніше під кінець виборів знімуться з виборчих перегонів на користь одного із кандидатів, який буде найретенговішим.

 

Округ № 166 – на перший погляд здається, що на цьому окрузі впевнену перемогу може здобути представник опозиції, тим більше, що окрім Гусятинської районної ради всі решта районних рад очолюють члени ВО «Батьківщина». Тут розташований Зарваницький духовний центр. Але потрібно врахувати й те, що всі райдержадміністрації і Гусятинську районну раду очолюють члени Партії регіонів. І найголовніше те, що на цьому окрузі кандидата від влади швидше за все підтримуватимуть знані аграрії Іван Гута, Антон Білик, Петро Гадз та ін. І представнику від опозиції («Батьківщина»-«Фронт змін»), Михайлу Апостолу буде дуже не просто конкурувати із головою Гусятинської районної ради Надію Хоптян. Серед інших кандидатів на цьому округу також слід виділити народного депутата України Андрія Давиденка.

Округ № 167 – займає південну територію Тернопільської області. Фактично найшвидше роботу на цьому окрузі розпочали екс-перший заступник Юрія Луценка по роботі в МВС, уродженець Заліщик генерал Володимир Бедриківський і представник УСПП Кінаха Василь Чубак. Серед інших кандидатів слід виділити екс-голову Тернопільської ОДА Юрія Чижмаря, кандидата від Об’єднаної опозиції народного депутата України Івана Стойка та самовисуванця, народного депутата Михайла Полянчича. До речі, методи агітації усіх зазначених кандидатів досить різняться.

За даними Тернопільського представництва Інституту української політики

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.