Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Приблизно півтисячі гривень доведеться викласти тим, чиї діти 1-го вересня сядуть за парти. «Кругленьку» суму батьки змушені будуть віддати, щоб підготувати чадо до навчального року. Навіть купуючи найдешевше учнівське приладдя разом із портфелем син або донька обійдеться у 400 гривень. Таку суму називають продавці шкільного ярмарку на центральному тернопільському ринку. Але вибір продукції там чималий. То ж при бажанні можете придбати і дорожчу канцелярію.

Олена Антончак, продавець шкільного приладдя: «Найдешевші зошити ось такі. Вони є вінницькі і є київські зошити. Їхня ціна така: 12 листочків – 1 грн., 18 – 1,30 грн., 24 – 1,70 грн. На 18 арк. в нас зошити – 1,70 грн., на 24 – 2 грн., на 36 – 2,80 грн. На 48 арк. ми маємо по предметні по 4 грн., отакі на кожен предмет, і отакі от зошити 48-листкові – 3,50 грн., 60 в нас – 4,40 грн. і 96 – 6 грн. Така ціна і була минулого року».

Хоч ціна, кажуть продавці, з минулого року майже не зросла, дешевшими зошити, ручки та щоденники також не стали. Особистий журнал успішності на 2012-2013 навчальний рік з твердою палітуркою обійдеться школяреві у 12 гривень. Якщо обкладинка з поролону – у 16. А за новинку – щоденник в обгортці «під шкіру» доведеться викласти аж 25 гривень. Дизайн журналів успішності також різний: від казкових – для малечі, до зображень відомих людей, а то й патріотичної тематики – для старших учнів.

Олена Антончак, продавець шкільного приладдя: «Ми беремо так цього року: для хлопців – машини, футбол, для дівчаток старших класів, вони, в основному, цього року, я замітила, що беруть так: з Україною, з природою, щоб чим побільше були розмальовані щоденники, отак цього року користуються такі попитом. Ну школярики молодші вибирають «Маша и медведь», Вінсони, вони ще шукають малюночки. А старші учні вже не хочуть розмальованих щоденників. Шукають от «Сутінки. Ми самі не хочемо їх брати. Тому що то є вампіри. Воно нам самим не подобається, ми і таке в продаж не беремо»

Крім зошитів і щоденників, для навчання треба придбати ручки, олівці, пенал, книги, портфель, і звісно ж, одяг та взуття. Все це можна знайти на шкільному ярмарку, що на тернопільському ринку. Переваги купівлі учнівських товарів там, а не в магазинах, – очевидні, вважає дирекція ринку.

Степан Горуц, комерційний директор ТОВ «Тернопільський міський ринок»: «Це є ринок. Тут можна торгуватися, чого ви не зробите ні в супермаркеті, ні в іншому магазині. Наскільки я знаю, вартість товарів на ринку завжди відсотків на 10-15 нижча, ніж в інших магазинах».

Ярмарок шкільної продукції на тернопільському ринку діятиме до кінця серпня, повідомляє ІНТБ. Та продавці радять не відкладати цей «шопінг» на потім, а купувати зараз, поки товару багато і асортимент відповідний.

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.