Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

  Тернополяни повністю оплатили вартість 45 квартир, які мали їм здати  у 2009 році. Але будівництво на Київській, 6 до сих пір триває. До будинку не проведені комунікації і навіть немає даху.

Це почалося у 2007-2008 році, коли заключили договір з “Приватбут А”. Тут створена, на нашу думку, злочинне угрупування, – розповів Петро Мокрій, голова кооперативу «Житлобуд-люкс». Схема проста – завод “Оріон” отримав землю для будівництва гуртожитків згідно з рішенням сесії Тернопільської міської ради. Гуртожитків не збудували. Найняли підрядника “Приватбуд А”, з яким заключили договір підряду, щоб самому сидіти в тіні. Ми усі розуміємо, що за будівництво відповідає замовник, а не підрядник. Ми сплатили кошти. Дім мав бути зданий у 3-му кварталі 2009 року, але до сих пір немає результату. Директор “Оріону” ховається.  Спілкується з нами заступник, обіцяє, що будуть будувати, але нічого не будують. Сьогодні будинок зведений тільки на 47%. 

У 2010 році директор “Приватбуд А” дав довідку, що за 45 квартир оплачено 100 відсотків тих коштів, які ми мали сплатити. Він сам своєю рукою підписав, що гроші проплачені, – каже Вікторія Ткачук,член кооперативу.

Тернополяни, які заплатили за не збудовані квартири, не раз зверталися до місцевої влади і до правоохоронних органів. Вони навіть за власний кошт провели експертизу. В результаті було виявлено, що під час будівництва відбулося розкрадання до 2,5 млн. 

- Незважаючи на висновок офіційної експертизи, люди, які безпосередньо пов’язані з цієї аферою,  не покарені. Чому? Чому “Оріон” мовчить?, – каже пан Петро Мокрій.

На запитання журналістів, чи звернулися вони до суду, пані Вікторія відповіла:

Ми не можемо ніяк до суду дійти, бо ніяк не можуть точно порахувати скільки вкрали.

За її словами, завод “Оріон” може розірвати договір і передати тернополянам землю. Саме це і є одна з вимог людей на даному етапі. 

Пані Вікторія наголосила на ще один важливий аспект:

За домовленістю ці квартири підрядник має віддати заводу “Оріон”. Тобто ще не знати на кого ці квартири оформлені. А серед тих, хто оплатив за квартиру, є люди хворі на рак. Моя однокласниця, наприклад, ціле життя працює в Італії, щоб заробити на квартиру; моїм батькам вже 70 років і вони хочуть пожити у власній квартирі. 

За словами тернополян, вони вирішили повідомити суспільство про свою історію не тільки тому, щоб пришвидшити вирішення свого питання, а й для того, щоб попередити людей про існування такої будівельної афери.

0352.com.ua

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.