Нове на сайті:
Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

        Три запитання до кандидатів у народні депутати

  1. Навіщо ставати депутатом? Щось вам заважає «на своєму місці» змінювати життя і державу? Як допоможе у цьому депутатський мандат?
  2.  
  3. Якими є конструктивні сторони конкурентів? Чи аналізували ви програми і напрацювання колег, визначали сильні і слабкі сторони, дослухалися до інших думок?
  4.  
  5. Ваше ставлення до діючого президента Віктора Януковича, до діяльності Партії регіонів і правлячої коаліції?

1. Діюча сьогодні в Україні влада має бути усунута якнайшвидше. Але гріш нам ціна, якщо ми прийдемо до цього не готовими. Ми вже повинні знати, що робитимемо після усунення В.Януковича і регіоналів. У нас не буде часу вчитися на ходу, ділитися, тасуватися, це – останній шанс налагодити українське життя.

Тому два роки тому я створив громадську організацію «Українська альтернатива». Робота у ній є громадською за визначенням, тобто ведеться на добровільних, волонтерських засадах. Це – природний для мене і колег труд, який дає відчуття причетності до важливої місії, велику моральну віддачу.

Проте у цілому громадський сектор в Україні слабкий. Порівняно з європейськими країнами українці малоактивні у громадському житті, не довіряють одне одному.

Члени «Української альтернативи» -- це висококваліфіковані у різних сферах люди, патріоти України. Але ми, як і більшість співгромадян, мусимо витрачати багато часу та зусиль, щоб забезпечити існування собі та своїм сім’ям. На громадські справи залишається обмаль часу. Багато хто говорив мені, що безплатно ніхто не буде працювати над темами, які ми піднімаємо. Але ми робимо це.

Наші зусилля принесуть більше користі, якщо їх закріпити регулярною роботою на професійній основі. Ми написали і готові втілити позитивну програму для країни. У нас є спільно вироблена економічна програма (на сайті www.groupua.org), є засади реформування системи державного управління.

У парламенті я створю майданчик для подальшого залучення найкращих експертів, менеджерів третього сектору, громадських активістів. Ми станемо центром притягання для усіх активних та патріотичних сил, які прагнуть змін. Мандат від народу дасть нові організаційні можливості, причому повністю легальні – без сірих схем залучення коштів великого бізнесу.

2. У спорті мене вчили з повагою ставитися до суперників, і я буду дотримуватися цього.

Я і наша команда на виборах аналізували програми суперників, а також тих людей, які зараз при владі – що зроблено, а що ні. Зокрема, програму ВО Свобода, з якою партія йшла на дочасні місцеві вибори в 2009 році. Вивчали програми кандидатів на посаду міського голови на місцевих виборах 2010 року, зокрема переможця виборів Сергія Надала. Місцеві вибори мають свою специфіку - депутати міськради і міський голова вирішують основні господарські питання життя громади. Я буду співпрацювати з місцевою владою. А щодо реалізації національних програм, то, маючи досвід у державному управлінні, зроблю свій внесок у розвиток рідного міста.

Мало відомо про економічні переконання чільних кандидатів, але вони постійно підкреслюють патріотизм, і це добре. Дехто з кандидатів має досвід роботи у владі, на службі в міліції, а це має свої переваги.

Я – незалежний кандидат. Мої основні суперники виконуватимуть програми їхніх партій. Використаю усе раціональне, що буде у програмах учасників теперішніх виборів. Вважаю, що депутати від Тернопільщини у майбутньому парламенті мають працювати спільно – навіть якщо керівництво їхніх партій не буде це схвалювати.

Зараз ми з колегами завершуємо формування загальнонаціональної коаліції незалежних депутатів-самовисуванців. Потенціал Української альтернативи та коаліції незалежних депутатів послужить Тернополю.

3. Було б невірно звалювати усі проблеми сьогоднішнього життя на одну особу, навіть якщо нею є Віктор Янукович. Якщо він зміг прийти до влади і утримується при ній, значить, щось не те, десь ми усі не допрацьовуємо.

Януковича я вважаю людиною, яка заблукала у часі, історичним непорозумінням. Його уявлення про економіку і управління застрягли між  листами Леніна «іздалєка» і спогадами Брежнєва. І чим швидше він піде – тим краще і для нього, і для країни.

Діяльність В.Януковича і коаліції є руйнівною. Президент у 2010 році був обраний лише 30% дорослого населення. Зараз його рейтинг повної підтримки впав до 13%. І при цьому В.Янукович, регіонали і їхні сателіти проводять антиконституційну, спрямовану проти людей політику. Соціальні проблеми для них ніщо порівняно з можливостями збагачення, дерибану коштів на великих проектах, які навмисне придумуються і пропускаються через бюджет. Ще не встигли футбольне Євро провести, а вже придумали  олімпіаду в Карпатах.

Проблему мови вкинули – посіяли розбрат серед людей. Найбільшим провалом і гріхом Януковича і його влади є те, що вони замість зшивати країну, як обіцяли, бавляться у ігри, які спрямовані на її розвал. При регіональній владі остаточно знецінилися принципи в політиці, а бізнес, олігархічні, бандитські гроші на усіх рівнях повністю поглинули політичний процес. Парламентаризм знищено. У поведінці політиків країна побачила раніше небачені зразки зухвалості та цинізму.

Але це все, повторюся, стало можливим не тому, що якась одна людина дуже погана. Ми повинні виробити нашу конструктивну програму і довести здатність здійснювати її. Давайте разом працювати над цим.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.