Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

У вівторок, 29 серпня, відбулися перші засідання у всіх п’яти окружних виборчих комісіях (ОВК) Тернопільщини. Не без проблем, але більшість членів були присутні, за винятком комісії в Зборові (округ №165).
29 серпня — остання дата, коли, згідно закону, мали відбутися перші засідання окружних виборчих комісій Тернопільщини. Загалом, в області є п’ять ОВК, голови лише двох із них — 165-го (Зборів) і 167 (Чортків) округів — були присутні на першому засіданні. До того ж, у Зборові голова комісії, покликаючись на брак відповідного досвіду роботи, передав ведення засідання заступнику - Івану Чорнозубу (Партія регіонів), який, зокрема, відомий тим, що на минулих виборах до місцевих органів влади (2010), очолював Тернопільську ТВК.
Варто відзначити, що в окремих округах були відсутні не лише голови, але й заступники (і одні й другі в більшості своїй є мешканцями інших областей). Наприклад, така ситуація склалася у Тернополі (округ №163) та Теребовлі (№166).
Усіх 18 членів комісії не було в жодній ОВК. По 11 членів комісії з’явилися на перше засідання у Тернополі та Збаражі, по 10 – у Теребовлі й Чорткові та 9 членів прийшли на засідання у Зборові. Щодо останнього, то зауважимо, що відповідно до Закону України “Про вибори народних депутатів України” (ст.33 п.5.): “Засідання виборчої комісії є повноважним за умови присутності більше половини членів комісії від складу цієї комісії.”.
Відсутність кворуму, відтак, ставить під сумнів легітимність присяги членів ОВК, яка є обов’язковою нормою та має прийматися на першому засіданні. А засідання виборчій комісії №165 формально не відбулося, хоч присягу члени склали.
На час проведення перших засідань ОВК, як повідомили спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА, матеріально-технічний стан комісій — незадовільний. Проте, представники райдержадміністрацій чи/та райрад, які були присутні на засіданнях трьох з п’яти ОВК, запевнили, що докладуть максимум зусиль, щоб привести все у належний стан.
Зважаючи на те, що велика частина членів комісій не є мешканцями Тернопільщини й представляють маловідомі в області політичні сили, залишається актуальним питання повноцінного укомплектування ОВК, їхня дієздатність та час, коли вони зможуть повноцінно працювати. Як заявив кандидат у народні депутати від Партії регіонів Кісь Іван Іванович на засіданні ОВК №166, політичні партії, представники яких не з’явилися на засідання, впродовж доби замінять своїх членів комісій-нетернополян на місцевих людей

Коментарі  

 
+1 #3 Олег 03.09.2012 15:09
БАБЛО ЦІКАВИТЬ.ПАРТІЇ ЇМ ЗАПЛАТЯТЬ ЗА "РОБОТУ".
Цитувати
 
 
+1 #2 Олеся 03.09.2012 15:02
Зрозуміло!!!!! Гроші цікавлять таких людей.Мабуть багато обіцяють партвї.
Цитувати
 
 
+1 #1 Дов.особа 03.09.2012 10:50
Про що людина думала коли писала заяву в ОВК. Досвіду НУЛЬ.Взагалі це питання треба підняти на засіданнях ОВК.Керівні посади зайняли люди які протокол не знають як писати.
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.