Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Поки в школах Тернопільщини триває перший дзвінок, повідомимо наступну інформацію: новий навчальний рік розпочнеться з позитивної динаміки. 1 вересня вперше за шкільні парти сяде на 300 учнів більше, ніж торік. Загалом учнівські лави поповняться на 10,8 тис. дітей.

Наразі це лише попередні дані, застерігають в управлінні освіти та науки ТОДА. Назвати остаточну цифру можна буде тільки після початку навчального процесу, однак тут сподіваються, що суттєвої різниці між даними не буде. Загалом кількість навчальних закладів у порівнянні з минулим роком не змінилася. Однак у самій структурі є деякі відмінності. На Тернопільщині дві школи призупинили свою роботу та дві відновили. Щодо закритих шкіл, то припинення їх діяльності пов’язане з недостатньою кількістю учнів, пояснили в управлінні. Відтак не побачать цього року школярів навчальні заклади села Коржова Монастириського району та Ярославичі Зборівського району. Натомість відновлять роботу школи у селі Тустоголови Зборівського району та Кип’ячка Тернопільського району. Варто зазначити, що в останньому населеному пункті функціонував навчально-виховний комплекс, однак перший клас цього року тут набрали вперше.

У Тернополі вперше поріг школи переступить 2,5 тис. учнів. У порівнянні з минулим роком це на 74 першокласники більше. Найбільше першачків цього року очікує ЗОШ №24. Там понад півтори сотні поданих заяв. Дещо менше заяв у школах № 6, 11, 27 і 29.

Крім того, першокласники Тернопільської області забезпечені підручниками на 100%. Для учнів першого класу надійшло 33 назви підручників загальною кількістю 105 тис. 521 примірник. За даними спеціалістів управління освіти та науки ОДА, для оновлення бази підручників для 1 класів, розроблених за новою програмою, знадобилось понад 105 тис. одиниць. Плюс підручники російською мовою, а це ще 190. Усі надійшли в область у повному обсязі. У відповідності до навчальної програми, наступного року заплановано оновити комплекти посібників для учнів других класів. Далі – третіх і так кожного року, адже старі підручники не відповідають новій начальній програмі, яку освоюватимуть школярі.

Книги мають здатність зношуватись та губитись, адже ними користуються діти, тому час від час базу потрібно поновляти і у цьому сегменті. Раніше дозамовлення можна було зробити за допомогою спеціального бланка, втім зараз увага Міністерства зосереджена на іншому. Спершу заплановано виконати оновлення комплектів підручників для учнів перших та 11 класів. Наступний акцент стосується поповнення у школах фонду художньої літератури, необхідної для позакласного читання. Тільки після виконання цих двох завдань держава обіцяє повернутися до питання поповнення бази підручників для 5-9 класів.

Цифра: 10,8 тис. школярів Тернопільщини цього року вперше сядуть за шкільні парти

За даними управління освіти та науки Тернопільської ОДА, пише “Номер один”

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.