Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Тернопіль належить до десятки найбільш зелених міст України. Відшукати спокій, розважатися і просто прогулятись люди приходять в парк. Як на свою площу —7268 га, парків у нас достатньо: загальна площа складає 210,7 га. Чотири парки міста завжди радо чекають на своїх гостей, але питання в тому, чи задоволені самі тернополяни станом парків і які проблеми щоденно перешкоджають їхньому перебуванню в цих зонах відпочинку.
В Тернополі ремонтують лише один парк?
В Тернополі є парки на будь-який смак: ті, хто полюбляє прогулятись в затінку дерев, без зайвого шуму і дитячої метушні, йдуть в Старий парк біля центрального стадіону. Кому до вподоби різноманіття атракціонів, а також батькам з маленькими дітьми, найкраще відпочивати в парках «Національного Відродження», що розташований між масивами Східний і Сончний, та «Топільче», що на Дружбі. Ну і звичайно ж, улюбленцем тернополян є парк імені Тараса Шевченка біля набережної тернопільського ставу. Саме там цього року провели найбільш масштабні ремонти: відреконструювали набережну, встановили новий фонтан поблизу острівця Чайка, завершили ремонт альтанки на острівці Кохання та відновили міст, що до нього веде. Така особлива увага до цього парку пояснюється в першу чергу, його розташуванням: він знаходиться одразу ж біля родзинки міста — ставу, побачити який приходять усі туристи і гості Тернопілля. По-друге, вже другий рік поспіль на ставі проводять чемпіонати з водо-моторного спорту, подивитись на які прибувають гості з різних країн світу.
На фоні інших парків Тернополя, цей справді найбільш доглянутий, «окультурнений» і незважаючи, на досить малу кількість розваг для сімейного відпочинку, все ж завжди приймає найбільше відвідувачів. На закиди тернополян, чому не ремонтують з такою ж увагою інші парки, в комунальному підприємстві «Об’єднання парків культури і відпочинку» відповідають, що достатні відновлювальні роботи проводять скрізь і немає потреби заміняти на нове те, що добре служить і справно працює.
Ложка дьогтю в діжі з медом: чи заважатиме новий туалет дітям?!
Здавалось би, немає й до чого придертись тепер — все парку Шевченка, якщо не відремонтоване, то знаходиться на стадії реконструкції. Проте, з’явилась там одна «новинка», яка викликає двозначну реакцію в різних жителів міста. Зовсім нещодавно, між відреконструйованим баром «Назарія» і майданчиком для дитячих розваг «Roshen», КП «Об’єднання парків культури і відпочинку» встановило новий туалет. Приблизно тиждень тому завершились всі основні будівельні роботи, наразі залишились останні штрихи і вбиральня буде готова до роботи. Як відомо, на даний момент проблема з туалетом в парку Шевченка стояла більш ніж гостро: один на весь парк, і то розміщений аж біля літньої сцени. Тобто, якщо ти прогулюєшся неподалік сходів з фонтаном «Каскад», то йти до вбиральні досить неблизько. От, аби покращити цю ситуацію і був споруджений новий туалет.
Для більшості мешканців міста це дуже зручно і вони задоволені появою ще одного туалету в парку, але, як завжди, є і ті, кому це не до вподоби: молоді батьки, які приходять гуляти зі своїми дітьми на дитячий майданчик, хвилюються, що коли вбиральня почне працювати, то звідти на їхні дітей піде неприємний запах.
— Стара вбиральня розташована в не дуже зручному для тернополян місці, це справді далеко…До того ж, однієї було замало на весь парк. З ініціативи КП «Об’єднання парків», було прийняте рішення встановити нову громадську вбиральню. Вона оснащена якісною сантехнікою, виконана за новими технологіями і має довго прослужити. Розташування не буде заважати дітям та їх батькам, адже вбиральня розміщена на достатній відстані від майданчику — пояснює завідуюча парком ім. Т.Г Шевченка Богдана Олещук.
Чи дає влада паркам стільки грошей, скільки вони того вимагають?
Щороку усі 4 парки відпочинку ремонтують. Так, цієї весни інтенсивно обрізали гілля а парку Топільче. Також там перефарбовують усі атракціони, а цієї весни їх розфарбували іншими візерунками і зробили ще яскравішими. Тепер тут створюють мотузковий парк, який більше розширить коло занять в Топільче.
Безперечно, облагородження парків процес дорогий, який потребує чималі фінансові витрати. Щоб вияснити, скільки грошей виділяють на цю справу і куди їх витрачають першочергово, кореспондент газети «Місто» звернувся до головного бухгалтера КП «Об’єднання парків відпочинку» Ірини Романівни.(назвати прізвище відмовилась —прим.ред.)
— Нас щороку фінансує керівництво міста. Сталої суми немає, оскільки завідувачі парків самі розраховують кошторис, беручи до уваги всі потреби. Наше об’єднання включає в себе 4 основні парки міста, гроші розприділяємо за такими основними критеріями: ремонт, фарбування, заробітна плата працівників. Якщо брати порівняння з минулими роками, то цього року ситуація з фінансуванням покращилась, — розповідає пані Ірина.
Назвати нам конкретні цифри жінка відмовляється, але й не в цьому суть. Бо доглянуті й гарні парки не лише справа, яка вирішується за допомогою грошей… Сміття, поламані лавки й атракціони — робота безпосередньо самих відпочивальників. Тому, перш ніж чекати коли хтось виділить гроші на щось, треба берегти те, що вже є і не забувати про те, що всі парки міста виглядатимуть гарно лише тоді, коли ми самі навчимось їх такими робити.

«Місто»

 

Коментарі  

 
+2 #2 Якович 07.09.2012 06:23
Провели гладкому в назарію воду і каналізацію за гроші міста, це головна причина появи туалету в цьому місці! А що там Тернополянам пахне, це їх проблеми. Дякуємо, Сирожа!
Цитувати
 
 
-4 #1 Ромко 06.09.2012 11:00
Тернопіль щодня міняється в кращу сторону! це бачать всі! а недопрацювання завжди будуть. на них не варто звертати увагу!
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.