Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Муц звинуватив мільярдера і начальника КРУ й вимагає розслідування.

Парламент підтримав запити народного депутата України Ореста Муца щодо порушень у діяльності співвласника агрохолдигу «Мрія» Івана Гути, а також начальника Тернопільського обласного КРУ Івана Панця.
Запит «щодо діяльності голови наглядової ради і співвласника агрохолдингу «Мрія», Героя України Івана Гути, яка призвела до привласнення близько мільярда гривень з аграрного сектору, дотаційної майже на вісімдесят відсотків, Тернопільської області» адресовано Прем’єр-міністру, Генпрокурору, Міністру внутрішніх справ, Голові ДПС, Голові СБУ, Комітету Верховної Ради України з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією.

«Оскільки відродження аграрної галузі є одним із пріоритетних напрямків для Тернопільської області та є важливим для держави, як і напрямок боротьби з корупцією, - прошу провести перевірку діяльності голови наглядової ради і співвласника агрохолдингу «Мрія» Івана Гути», - зазначив депутат у запиті.

«Саме за помаранчевої влади тіньова приватизація та використання земельних ресурсів на Тернопільщині досягли загрозливих «форм». А руйнівників аграрної галузі нагороджували званнями героїв України. Кого за вагон цукру, кого за вагон зерна.

Один із таких героїв контролює близько половини орної землі Тернопільщини. Це власник агрохолдингу «Мрія» - Іван Гута. Його діяльність розвалює аграрну галузь області. А також економіку краю загалом. 

Подумайте тільки, в дотаційній на 80% області, бюджет якої близько півтора мільярда гривень, цей горе-герой привласнив близько мільярда державних коштів!

Результати господарювання на деяких землях вражають! 7-8 центнерів з гектара зернових та 150 – з цукрових буряків. В ХІХ столітті, коли серпом жали і то більше збирали! Хоча тоді в нашій області не було ні управління сільського господарства, ні начальника Хоми. Власника цікавить лише скупка землі та пов’язані з цим фінансові афери. А от селяни за здану в оренду землю одержують копійки.

Ставши власником шести цукрових заводів, агрохолдинг втричі зменшив обсяги виробництва та надходження податків. Традиційна для краю цукрова галузь стала збитковою! А директори цукрозаводів виконують функції земельних спекулянтів. Пропонуючи головам сільрад гроші за допомогу в обдурюванні селян. В рейтингу двохсот найбагатших людей України 2010 року Гута посів 21 місце з капіталом майже у півмільярда доларів. Прикро, бо це багатство здобуте за рахунок мозолів селян та омани держави.

Разом з тим багатій задекларував збитків та недодав в бюджет краю близько мільярда гривень. Що дорівнює майже бюджету області! Цей виступ прошу вважати зверненням до Президента, прем’єр-міністра та усіх силових структур. Щоб зупинили зловживання в аграрному секторі Тернопільщини».

Також пан Муц з високої партійної трибуни не обійшов увагою і ще одного свого «недруга». Запит «щодо причетності начальника Тернопільського обласного Контрольно-ревізійного управління Івана Панця до привласнення комунального майна загальною вартістю понад сто мільйонів гривень та перешкоджання у викритті фінансових порушень» адресовано прем’єр-міністру, Генпрокурору, Міністру фінансів України, Голові Державної Фінансової інспекції.

«Прошу звернути Вашу увагу на те, що вищевказані факти потребують перевірки щодо дотримання вимог чинного законодавства України, заходів щодо усунення порушень закону, притягнення у встановленому законом порядку до відповідальності осіб, які допустили порушення», - відмітив депутат у запиті.

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.