Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

   У розпалі виборча кампанія 2012, тернопільські експерти вже готові дати оцінку її перебігу, та подальшого результату.

Технологія цьогорічних виборів полягає в тому, що кандидати формують основні стимули, на яких потім будується виборча кампанія. Українці йдучи голосувати, вірять, що з’явиться месія, який вирішить їхня проблеми, що все кардинально зміниться на краще. Це неправильно, бо таке ніколи не буде, якщо ми повністю віддаватимемось в чиїсь руки. Від того, потім і з’являється велике розчарування і невиправдані сподівання, — пояснює кандидат психологічних наук ТНТУ ім.. Пулюя Наталя Гаєвська.

Вона також зазначає, що не можна зараз говорити, про повну байдужість населення до виборчого процесу, так само, як і не варто говорити про велику зацікавленість і революцію, — присутнім є і перше, і друге.

Основна проблема, на думку, психолога — безініціативність самих виборців. Люди не хочуть відстоювати свої голоси, відокремлюють «простий народ» від недоторканих депутатів. Має ж бути навпаки — власне «Я», родина, країна і влада сприйматись як щось дуже близьке, і те, де ти можеш себе проявити чи щось змінити.

Щодо політичної точки зору на передвиборчу кампанію, журналістів проконсультував Віктор Уніят — очільник Тернопільського представництва Інституту Української політики.

Тернопільщина зараз надзвичайно заполітизована. Зараз всі «носяться» з виборами до Верховної Ради, а приблизно в лютому почнуться вибори до тернопільської обласної ради. На сьогоднішній день ця передвиборча кампанія характеризується протистояннями між кандидатами мажоритарниками. Закінчаться вибори — розпочнеться судова «тяганина» між кандидатами. Люди також протистують до деяких політичних сил, але роблять це своїми методами —весілля в національних строях, просять вимикати в громадському транспорті російськомовну музику, це проявляється в різних буденних питаннях, — зазначає Віктор Уніят.

Експерти дійшли згоди, що для багатьох кандидатів вибори це бізнес. Бо як ще пояснити такі ситуації, коли кандидати суперники є родичами одне одному, або коли від підприємств і фірм йде одразу по 4-5 кандидатів, - повідомляє «Погляд»

На фото: свого часу працівники фірми АНТ, якою керує Михайло Ратушняк, вимагали від народного депутата Ярослава Джоджика ( іде по партійному  списку), якому нажетить "Опілля", повернути борги, які начебто були в народного обранця перед паном Ратушняком. На цьогорічних виборах ще два керівники "Опілля" балотуються в нардепи по одномандатних округах на Тернопільщині - Тарас Пастух та Володимир Гульовський. Їхня політична реклама тісно переплетена з брендом "Опілля"

    

 

 

 

Коментарі  

 
+1 #1 Павло Федик 10.09.2012 20:46
Гаєвська мудро! А Віктор... Йому Патрік про лютневі вибори казку розповів? Щодо виборів як бізнес-процесу читайте "Публічний вибір" лауреата Нобелівської премії Тінбегена... Давним-давно, ще 40 років тому люди наші муки описали і спокійно до виборів відносяться, порівнюючи альтернативні доходи та витрати.
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.