Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

З 3 по 9 вересня тернопільська преса присвятила усім політичним силам . Політичні матеріали розміщуються на перших п’яти шпальтах, починаючи із другої.

У тернопільській пресі значно поменшало «джинси» – матеріали про самовисуванців, політиків чи партії маркуються «політична реклама».  Виняток становлять матеріали про діяльність представників органів влади – губернатора (Партія регіонів) та голови обласної ради (Свобода).

Найменше згадувань про партію Н.Королевської – одне. Свобода, Об’єднана опозиція, УДАР (включаючи мажоритарників), Партія регіонів, включаючи діяльність влади – у різних тональностях. КПУ – у негативній.

Найбільше матеріалів (не марковано , частково марковано) про самовисуванця Клименка. Трохи менше писали про владу та ПР, «Свободу». Чорний піар використовувався проти Об»єднаної опозиції, а саме Ю. Тимошенко про її союз з Медведчуком, про самовисуванця генерала Бедриківського; негативний контекст від Ляшка Яценюку, від самовисуванця Ратушняка діючій владі. Про «Україну вперед!» та КПУ- формально згадувалось двічі. Інші все марковано. Найбільше негативних матеріалів про ПР – у газеті «Вільне життя», усі – від дописувачів.

Нова Тернопільська газета містить 16 сторінок, з них 1-8 політичні матеріали, де 40% немарковані, 60% марковані.

Газета РІА+ містить 24 сторінки- тільки марковані 2 політичні матеріали(5 і 8 стор), аналітичні про усі політичні сили за даний період.

Газета «Вільне життя» виходить на 16 сторінках, політичні матеріали розміщені на 1-8 сторінках. Марковані матеріали становлять 80%.

Газета «Свобода» виходить на 16 сторінках. Політичні матеріали розміщені на 1-6 сторінках. 90% публікацій – марковані. Більшість немаркованих матеріалів стосується діяльності влади.

Коментар максимальних та мінімальних показників тональності.

Максимальну кількість позитивних показників отримав самовисуванець В.Клименко (ставленик ПР) та Партія регіонів.

Максимальна кількість нейтральних показників ВО «Свобода»

Максимальна кількість негативних показників у Партії регіонів (влада, президент)

Пріоритетність представлення (хто у перших сюжетах та на перших шпальтах – без цифр)

В РІА+ марковано єдиний кандидат від Опозиції та Свободи Кайда.

Нова Тернопільська – самовисуванці Клименко, Чайківський, та кандидат від УДАРу

Вільне життя – самовисуванці Клименко, Чайківський

Свобода – Партія регіонів (місцева влада), марковані матеріали самовисуванців.

Теми (без цифр)

Інформування про склад ОВК у області

Представлення команд кандидатів

Перше вересня

Спікери (без цифр)

Кандидати політичних сил

самовисуванці

Опис маніпуляцій та медіаефектів

Акцент на  добрих-благодійних справах кандидатів.

Одностороннє висвітлення з проявами чорного піару.

Асоціація “Спільний простір”

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.