Нове на сайті:
Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

18 серпня Центральна виборча комісія (ЦВК) завершила реєстрацію кандидатів у народні депутати. Дехто розгорнув свою кампанію задовго до офіційного старту виборів, хтось лише тепер починає братися за справу. На Тернопільщині неофіційно більшість фаворитів почали свою агітацію ще ледь не в січні, точно не знаючи, яким чином ЦВК «наріже» округи.

Організації, котрі моніторять виборчий процес, зауважили, що виглядало все так, наче деякі виборчі округи нарізані навмисне під певних кандидатів. Не обійшлося без цього і в Тернопільській області, де в місцевій організації Партії регіонів визрів серйозний конфлікт між її екс-головою нардепом Орестом Муцом та теперішнім очільником регіоналів, керівником ОДА Валентином Хоптяном. Останній, за інформацією місцевих медіа, ратував за розподіл області так, щоб підконтрольні йому райони (Підволочиський та Гусятинський) потрапили до одного виборчого округу. Це збільшувало шанси на потрапляння у парламент Надії Хоптян, дружини «губернатора», котра також є головою Гусятинської районної ради. Проте у боротьбі за розподіл мажоритарних округів перемогу, схоже, здобув Орест Муц.

Таким чином, в Тернопільській області маємо 5 виборчих округів, один з яких – місто Тернопіль, а чотири – в районах, з центрами у Збаражі, Зборові, Теребовлі та Чорткові. Середня кількість кандидатів на один округ – 13.

Попри те, що зараз лише середина виборчої кампанії, уже можна виокремити деякі тенденції та зробити певні висновки.

Велика кількість аграріїв серед кандидатів пов’язана з тим, що саме сільське господарство є провідною галуззю в області, і збагатитися можна саме завдяки с/г.

Ще одна популярна категорія серед кандидатів на цих виборах – благодійники, котрі на час кампанії заводять кишенькові фонди, через які і діють, видаючи себе за великих жертводавців та будівничих. Така технологія, особливо при щедрій інформаційній кампанії, дає свої плоди.

Вже зі старту перегонів стало очевидним, що Партія регіонів основну ставку робить не на людей, котрі ідуть під партійним брендом, розуміючи їхню приреченість в такім випадку, а на самовисуванців, що перед самими виборами начебто поривають із владою усі зв’язки чи роблять усе можливе, щоб з нею не асоціюватися.

Також на прикладі 164 округу помітно, що не все так добре в рядах ПР, адже конфлікт Муца та Хоптяна триває уже майже 2 роки, і конфронтація на місцях лише загострюється.

Не все гладко і в опозиції – їй не лише не вдалося узгодити кандидатів з УДАРом, а й вирішити проблеми із своїми сателітами, як-от НРУ, що помітно на 165 та 166 виборчих округах.

Крім того, загадковими залишаються критерії вибору кандидатів від Об’єднаної опозиції та чи не стануть вони у разі перемоги черговими «тушками».

Далі буде ...

Назарій Заноз, ZAXID.NET

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.