Нове на сайті:
На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини Лісничому з Чортківщини бажання заробити на ялинках "вилізе боком"

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Відвідати всенародну прощу до собору Святої Софії в Римі, помолитись з кількатисячною українською діаспорою зі всього світу та отримати благословення від Папи Венедикта XVI, мають змогу тернополяни.

Проща триватиме з 11-17 жовтня, сюди ж входять і дні на дорогу туди й назад. Ініціатива такої великомасштабної проща належить Блаженнішому Патріарху Йосифу Сліпому, котрий запросив не лише усіх кардиналів та єпископів світу, але й особисто вручив запрошення Папі Венедикту XVI.

Розповісти про організацію прощі та її програму до Тернополя приїхав отець Марко Ярослав Семеген, який є пасторальним координатором для українців греко-католиків в Італії і саме з цієї нагоди прибув із Риму.

Прощу організували для того, щоб усі віруючі подякували господу Богу за дар життя, щоб здійснили благословення відремонтованої базиліки. Як всі знають, ініціатором побудови Собору Святої Софії був Патріарх Йосиф Сліпий, після свого повернення із заслання. Цей собор в часи переслідування Української Греко-Католицької Церкви мав титул прокатедри св. Юрія у Львові та служив перед світовою спільнотою як духовний центр для українського народу. Собор Святої Софії має статус базиліки від 1998 року, є кардинальським храмом та відпустовим місцем для усіх прочан, які його відвідують, — розповідає отець Марко.

Вартість участі в прощі складає 390 Євро, — за ці гроші тернополянам забезпечують проїзд, а також екскурсії і проживання в 5-ти містах: Будапешт, Падова, Рим, Ватикан, Відень.

Оскільки дорога до Риму далека і насичена різними цікавими місцями, то в кожному з п’яти перелічених місць паломники будуть залишатись на ночівлю. Так, Будапешт і Падову відвідають по дорозі на прощу, а повертаючись додому побувають у Ватикані і Відні. До речі, в останньому паломники помоляться в Парафії Святої Варвари, яка об’єднує найбільшу кількість української діаспори в Австрії.

На сьогоднішній день, вже 100 тернополян підготувало усі необхідні документи для переїзду і ще 50 знаходяться на стадії оформлення пакету документів. Всі, хто хоче приєднатися до тернопільських прочан, мають зареєструватись до 22 вересня.

Жодних обмежень для цього немає, проте, організатори просять не брати з собою дуже маленьких дітей та людей похилого віку, бо відвідуючи екскурсії, доведеться дуже багато ходити пішки і через брак часу, робити це доведеться швидко.

Дізнатись більше інформації та зареєструватись можна в Тернопільскому Архикатедральному соборі або зателефонувати за номерами: 067-35-04-445, 096-65-51-991.

Раїса Дудкова, “Погляд”

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.