Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Аналітика зимового періоду і «байок» Надала в цифрах і документах.

Незважаючи на критичні журналістські статті, депутатські запити про неякісне прибирання вулиць міста від снігу, мер Тернополя переконував, що служби повністю справляються з поставленим завданням. Більше того, звітуючи за 100 днів перебування на посаді, Сергій Віталійович акцентував увагу на тому, що прибирання міста під час зими 2010-2011 є чи не головним здобутком за період його перебування при владі. За словами міського голови, йому вдалось не лише краще за попередників впоратися зі сніговими заметами, але і використати менше коштів на ці роботи, незважаючи на те, що цьогорічна зима була гіршою за минулорічну.

Як виявилось, мер Сергій Надал, м’яко кажучи, сказав далеко не правду! Це чітко видно з відповіді на звернення депутата міської ради Тараса Юрика (копія документу є в «ТТ»), яку підготував заступник начальника управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Тарас Білоус (на сьогодні написана заява на звільнення???) та підписав сам начальник цього управління Євген Бутин (на сьогодні написана заява на звільнення???). Очевидно, посадовці керувалися якимись іншими даними, ніж міський голова, бо цифри говорять про абсолютно протилежний стан справ, яким так хвалився Сергій Надал.

Дійсно, за зиму 2010-2011 років було використано менше коштів на прибирання міста та утримання доріг: 4,51 млн.грн. проти 5,38 млн.грн. у періоді 2009-2010 років. Але якщо співставити розбивку по місяцях, то в грудні 2010 року (перший місяць перебування при владі) витрачено більше, ніж попередниками за той самий період. І жодних 2 мільйона щомісячних витрат з наведених цифр так ми і не побачили, хоча саме такі суми озвучував міський голова, показуючи на їхньому фоні власну економію.

За даними посадовців, якраз минулорічна зима і була суворішою  (тоді містом ще керував Заставний). Більше того – одна з найбільш засніжених за останні 10 років. Для якісного прибирання вулиць залучалася навіть стороння техніка – 10 одиниць на загальну суму 267,5 тис.грн. До речі, власної техніки міська влада під керівництвом Сергія Надала теж використала менше: 47 одиниць за цю зиму, проти 52 одиниць, які використовувались попередниками.

Принагідно варто зазначити, що прибирання снігу при температурі -25 градусів принципово відрізняється від прибирання при +3, коли сніг сам починає топитися і комунальникам залишається лише прочищувати вуличну каналізацію.

Крім того, до виконання робіт з очищення вулиць за останню зиму було залучено на 22 людини менше, ніж у попередньому році, що дозволило зекономити за заробітній платі працівникам. Це стало можливим завдяки техніці , яку було придбано для потреб комунального підприємства «Міська шляхово-експлуатаційна дільниця» попереднім мером Романом Заставним. Це, між іншим, повністю спростовує слова голови постійної депутатської комісії міської ради свободівця Михайла Окаринського, який в дусі свого шефа звинуватив попередників, які нібито не фінансували діяльність КП «МШЕД». Хоча лише за 2010 рік для потреб підприємства було придбано 4 трактори з всесезонною навісною технікою, лопати, щітки, а також унікальну установку на базі вантажного автомобіля «Сканія» для прибирання болота (вартість майже 1 мільйон гривень), а раніше – 2 пилососи та подрібнювач щепи.

Нагадаємо, що саме це комунальне підприємство міський голова Сергій Надал планує ліквідувати, поділивши територію міста на 4 частини, віддавши їх для прибирання приватним структурам. Хоча приватні ЖЕКи, як виконують, в тому числі, ту саму роботу з прибирання але в наших дворах, - навпаки, влада хоче зробити комунальними. Тут закрадається підозра, що питання лежить не в бажанні покращити якість прибирання міста, а в території, якою володіє КП «МШЕД» в мікрорайоні «Дружба» (вул. Тролейбусна, 7а), площа якої сягає понад 2 гектари.

Окреме «дякую» мають сказати Сергію Надалу тернопільські водії. Як видно з документу, минулої зими в 3 рази більше використали відсіву та в 2 рази більше солі, які негативно впливають на кузов автомобіля. Хоча попередники акцент робили на піску та жужелиці, які є менш шкідливими та не роз’їдають ні залізо, ні наше з вами взуття.

Отака-то вийшла офіційна правда про прибирання міста Тернополя взимку в порівнянні двох попередніх сезонів. Цікаво, чи вибачиться посадовець органу місцевого самоврядування міський голова Сергій Надал перед тернополянами за надання завідомо неправдивої інформації? А що з сказаного мером нашого міста вважати правдою, і де ще міський голова збрехав – вирішувати кожному з нас. Варто лише пройтися містом, оглянутись довкола, або просто заплатити за комунальні послуги і уважно порівняти квитанції з минулорічними.

 

Олекса Ярич, «ТТ»

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.