Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Прогноз від «ТТ» - раднику не довго залишилося працювати безоплатно…

Після того, як від міського голови Тернополя Сергія Надала пішов його перший заступник Петро Ландяк(що, до речі, ми перші й спрогнозували), в мерії почали обдумувати кандидатури тих, хто бне тільки реально «витягнув» комуналку, але ще і грав би за тими правилами, проти яких якраз і виступив пан Ландяк.

Ми спробуємо окреслити шанси тих, хто на думку «ТТ», міг би стати першим заступником вже на найближчій сесії.

Михайло Дереворіз. Те, що саме йому довірили обслуговувати територію ліквідованого 3-го ЖЕКу свідчить про його наближеність до теперішньої владної команди. Михайло Євгенович один з «найпросунутіших» керівників житлово-комунальної галузі: його приватне підприємство має свій сайт, а сам він активно користується всіма технічними благами сьогодення. До його сильних сторін варто віднести перебування свого часу на адміністративній посаді в управлінні житлово-комунального господарства, тому з паперами він собі зможе дати раду. Ситуацію він знає з середини, а відтак зможе відразу активно включитися в роботу. Михайло Євгенович також мав відношення до Асоціації "Укржитлоексплуатація", яку очолює на обласному рівні колишній заступник міського голови Б.Левківа та Р.Заставного Микола Марценюк. Слабинкою претендента є добрі відносини з іншими начальниками ЖЕКів, які можуть не дозволити, щоб ними керував їм подібний. Та йчи погодиться пан Дереворіз поміняти власне підприємство «Східний масив» на тимчасову посаду в мерії, питання швидше риторичне.

Степан Гевко. Степан Васильович разом з дружиною та сином, які теж очолюють підприємства, що обслуговують житловий фонд, числиться в мерії на доброму рахунку. На його території найбільше створено об’єднань співвласників багатоквартирних житлових будинків, він єдиний, хто постійно вивозив сміття під час кризи дворічної давнини, він має повний комплект спеціалістів, в тому числі ліфтерів, робота яких вважається найскладнішою в системі догляду за житлом. Зрештою, йому є на кого залишити приватне підприємство «Люкс», якщо би пан Гевко захотів попробувати побути службовцем. Тільки чи не виникне в нього конфлікт інтересів і чи не захоче він помагати «рідним» ЖЕКам – це може стати головною темою для обговорення, якщо міський голова запропонує Степану Гевку місце в команді.

Микола Марценюк. Коли кажуть, що «двічі в одну річку не ввійдеш», то це не про Миколу Яковича. Він успішно керував галуззю ще з часів А.Кучеренка. Правда, тоді йому не давав повністю поширити свій влив тодішній перший заступник міського голови І.Панцьо, який сам добре знався на комуналці, в тому числі і її тіньового боку. Але вже з приходом в мерське крісло Б.Левківа, пан Марценюк запропонував себе як єдиного фахівця, який може втримати галузь на фоні тотального її недофінансування. При черговій зміні міського голови, Микола Якович залишився в обоймі швидше не через свій професіоналізм, а імовірно через те, що недосвідчений тоді Р.Заставний просто не мав ким його замінити. На це опосередковано вказує той факт, що пан Марценюк не справився зі сміттєвою кризою, а згодом так і не відпрацював повного терміну в команді Романа Йосиповича і пішов та дострокову пенсію за станом здоров’я. Його повернення вигідне начальнику комунального підприємства «Міська шляхово-експлуатаційна дільниця» В.Малку, з яким вони творили тандем під час проведення ямкового ремонту: один давав замовлення на освоєння бюджетних коштів та прикривав «якість» цих робіт, а інший економив на чому міг та «віддячував» чим міг.

Владислав Стемковський. На нашу думку, найбільш імовірний кандидат на посаду першого заступника міського голови. Для тернополян він залишається «темною конячкою», яку Сергій Надал, ставши мером, запросив з Луцька. Саме в цьому місті пан Стемковський вже працював заступником міського голови та очолював житлово-комунальну галузь. Він єдиний, за кого депутати вже проголосували раз (він є членом виконавчого комітету на громадських засадах) і очевидно зможуть зробити ще повторно. А за півроку в Тернополі Владислав Володимирович мав би вже освоїтися та повністю вивчити ситуацію. Він працює в унісон з міським головою Сергієм Надалом та навіть супроводжував того, коли проходив об’їзд міста в пошуках найгіршого ЖЕКу. Зрештою, В.Стемковський нічого не втрачає, якщо погодиться на цю посаду. Він навіть може обзавестись квартирою, оскільки на цілком законних підставах потребуватиме житла в Тернополі.

Та й врешті-решт – «ТТ» від початку було зрозуміло, що для чогось та запросив Сергій Надал пана Стемковського до Тернополя? Адже тільки наївні можуть думати, що професіонал з Луцька - великий альтруїст та філантроп, який так любить тернополян, що готовий працювати на громадських засадах, тобто не отримуючи зарплатні, радником у міського голови.

А хто такий Владислав Стемковський? Про це читачі «ТТ» дізнаються вже завтра в нашій постійній рубриці «Хто є хто в команді мера?», саме напередодні сесії міськради, після якої Сергій Надал може отримати першого заступника.

Чекати залишилось недовго. Сесія міської ради призначена на 19 травня цього року.

P.S. Оскільки цей матеріал був опублікований на нашому сайті ще до прес-конференції міського голови Тернополя Сергія Надала, яка почалася у вівторок в 11 годині, акцент статті був зроблений на прогноз. Але під час самого брифінгу мер, відповідаючи на питання журналіста підтвердив, що буде виносити на затвердження сесії кандидатуру пана Стемковського на посаду свого першого заступника. Ось так.

Олекса Ярич, «ТТ»

 

Коментарі  

 
+2 #4 ВАСЯ2 05.12.2014 09:46
гевко хороший господарник але до людей відноситься як до худоби тільки поважає тих хто вище нього
Цитувати
 
 
+2 #3 А 02.03.2012 10:15
гевко це рідкісна сука, подивіться на якій він їздить машині за наші гроші з ном. знаком ВО7077АН. Рідкісна скотина!!
Цитувати
 
 
+8 #2 Петро 12.06.2011 23:55
Якби Гевка поставили, то все - ЖКГ стало би ГКГ, тобто Гевківське комунальне господарство (хамло, якого світ не бачив)
Цитувати
 
 
+6 #1 gram 19.05.2011 14:09
Надл робить знов ставку на своїх, йому прфесіонали не потрібні - йому потрібні люди, які будуть підписувати потрібні папери без питань та проволочок!
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.