Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Сьогодні відбулося позачергове пленарне засідання Тернопільської міськради, яке тривало буквально кілька хвилин. На розгляд депутатів було винесене усього одне питання, котре стосувалось внесення змін до рішення міськради від 17 травня цього року щодо надання дозволу комунальному підприємству теплових мереж «Тернопільміськтеплокомуненерго» на отримання кредиту від Європейського Банку реконструкції та розвитку та гранту Партнерства з енергоефективності та навколишнього середовища на інвестицію в реконструкцію і модернізацію інфраструктури теплопостачання у місті. Депутати підтримали дане рішення одноголосно – 46 “за”.

Як розповів міський голова Сергій Надал, минулого тижня у Лондоні Рада кредиторів і директорів ЄБРР затвердила перший у Східній Європі проект реконструкції системи теплопостачання, який буде профінансований у Тернополі.

Є погодження на виділення кредиту в розмірі 10 мільйонів євро. Плюс 5 мільйонів євро надається додатково безкоштовно Тернополю без вимоги про повернення. І плюс понад 1 мільйон євро дається додатково для покращення управлінської діяльності на комунальному підприємстві «Тернопільміськтеплокомуненерго», – повідомив мер міста.

Кредит надається терміном на 13 років, із звільненням у перших три роки від погашення тіла кредиту. Відсоток буде становити до 5%.

Підписання відповідної угоди заплановане на 28 вересня в Києві за участю керівництва Європейського Банку реконструкції і розвитку, представників посольств країн-донорів та Тернопільської міськради і комунального підприємства теплових мереж. Аби підписати цей документ і необхідне було сьогоднішнє рішення сесії міської ради, яке надало право зробити це директору КП. Нині обов’язки керівника підприємства теплових мереж виконує Андрій Чумак. Як ми повідомляли, попередній керівник Йосип Куртяк звільнився за власним бажанням. Кандидатура директора має бути погоджена з ЄБРР. Сергій Надал пояснює, що це їхня умова, бо вони будуть дуже жорстко контролювати і виділення коштів, і придбання обладнання, і реалізацію даного проекту на всіх його етапах. Наразі зауважень до роботи Андрія Чумака немає і у разі, якщо його кандидатуру погодить Європейський Банк, він і стане директором «Тернопільміськтеплокомуненерго» без приставки «в.о.».

Отож, загалом Тернопіль отримає 16 мільйонів євро, які витратять на реконструкцію системи теплопостачання.

Вона передбачає – встановлення  біля кожного будинку індивідуального теплового пункту, який буде регулювати подачу гарячої води і подачу тепла. Також будівництво котелень на альтернативному паливі. А саме – на біомасі. Будівництво сонячних колекторів на сонячних батареях для підтримки належного тепла в мережі, – пояснив Сергій Надал.

Реалізація даного проекту розрахована на три роки. Цього річ планують провести попередні необхідні процедури, оголошення тендерів про закупівлю. І вже з 15 квітня наступного року, одразу після завершення опалювального сезону, розпочнеться втілення цього проекту в життя. Основна мета, яка має бути досягнута, це цілодобова подача гарячої води у Тернополі і покращення якості теплопостачання.

Я думаю, що коли ми його реалізуємо, ми досягнемо того, що сьогодні люди мають у всій Європі. Де ніхто не прагне мати індивідуальне опалення, люди задоволені загальним, тому що воно має відповідну якість і дає належне тепло, – підкреслив мер міста.

До слова, над реалізацією даного проекту Тернопіль працював упродовж двох років. І власне саме наше місто стане першим у Східній Європі, де це буде зроблено.

 


     alt     

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.