Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

alt   Сайт «Тернопільський тиждень» відновив свою роботу. А тому, напевне, правильно буде розпочати саме з того місця, де ми «перервалися».

Спробую зробити це максимально стисло.

Десь три тижні тому на нашому сайті була опублікована стаття Ось такий він, "ударівець" Віталій Ломакович, аферист з амбіціями парламентаря від Тернопільщини?

Після цього до мене зателефонував прес-секретар кандидата в нардепи  Ломаковича, принаймні так ця жінка представилася (з етичних міркуваннь не називаю прізвища цієї жінки – прим. В.Г.) і запропопонувала зняти цю публікацію з сайту, пояснюючи свою вимогу тим, що написане у статті не відповідає дійсності. В іншому випадку мене було попереджено, що пан кандидат подасть до суду.  Оскільки таких погроз судовими позовами за 2 роки функціонування сайту я чув чимало, спробував пояснити, що я не вважаю брехнею те, про що написано в статті. До того ж у мене є підтвердження своєї правоти у вигляді певних документів. А знімати вже опубліковані матеріали я не практикую.

Через кілька днів до мене прийшов лист-вимога вже від хостинг-компанії, на сервері якої був розміщений «Тернопільський тиждень». В ньому повідомлялося, що на їхню адресу надійшов проект позовної заяви від пана Ломаковича. Суть листа від керівника хостинг-компанії зводилася до того, що кандидат в нардепи Ломакович вимагає в них закрити доступ до вже згадуваної статті.

Того ж дня я опублікував коротеньку замітку Ударівець Ломакович через "Тернопільський тиждень"почав «сильно морально страждати...» і в нього «порушився нормальний хід життя...», а тому він хоче 100 тисяч гривень… як відповідь на ці вимоги.

А вже наступного дня сайт було піддано масованим DDOS-атакам. І сервер, де розміщений «ТТ», просто «ліг».

Хостинг-компанія «від гріха подалі» перевела «Тернопільський тиждень» до Німеччини. Але внаслідок того, що сайт «ТТ» був знову атакований, «ліг» і сервер у Німечині. Ось що з цього приводу написав мені директор хостинг-компанії Ілля Р., цитую дослівно мовою оригіналу: 

«Я не планировал закрывать ваш сайт - перевел его в Германию, а там DDOS на него пошел. Немцы, как оказалось, с этим особо не разбираються - отключили на 8 часов сервер пока DDOS атака не закончилась и все, а у нас там помимо вашего сайта еще сотня клиентов. Можете только представить сколько звонков они сделали и матюков нам написали. Вам нужно перенести сайт с хостинга на другой хостинг и перевести домен. Я передам ваше обращение в отдел продаж, они вам более подробно ответят на эти вопросы...»

Ось так. Всі технічні нюанси переведення сайту в «далекі країни» зайняли певний час. Та все, врешті-решт, закінчилося.

Та найбільше мене, як редактора сайту, у всій цій ситуції обурили навіть не намагання Віталія Ломаковича через помічників вплинути на мене і на хостинг-компанію, яку він просто ввів в оману, оскільки насправді та позовна заява, яка була надіслана їм, виявилася просто «проектом заяви», адже й до сьогодні, як мені відомо, а ні я, ані інші відповідачі не отримували офіційного підтвердження про те, що позов зреєстрований в суді, а інші речі. А саме брехня  і чутки, які розповсюджували деякі «активісти» партії УДАР на Тернопільщині. Адже така собі Яніна Чайківська заявляла в коментарях іншим виданням, що мені начебто пропонувалася офіційно мирова угода. Я особисто навіть не знайомий з цією панею і ніколи з нею не розмовляв! Більше того, певні особи, і мені, звісно, відомо хто це, але знову ж таки – з етичних міркувань не буду їх називати, оскільки немаю безпосередніх доказів цьому, розповсюджували брудні чутки стосовно того, що  начебто я сам приходив в партійний офіс і вимагав якісь девіденти в ударівського кандидата. Хоча мене в той час навіть не було в Тернополі кілька днів.

Ну що ж – нехай ця цинічна брехня  залишається на совісті ударівців. Я ж для себе вкотре переконався, наскільки партійні штаби готові оббріхувати не тільки конкурентів. Чесне слово, в пору самому в суд подавати. Але вже на ділі, а не на словах, як це робить той же Ломакович.

До слова, минулого тижня в агенції УНІАН відбулася прес-конференція фірми «Граніт» саме фактично стосовно того, про що й було написано в статті Ось такий він, "ударівець" Віталій Ломакович, аферист з амбіціями парламентаря від Тернопільщини?

Про це можна прочитати  в цій статті

P.S. Поки «ТТ» не функціонував, навколо імені пана Ломаковича і його діяльності зявилося чимало нових нюансів і фактів. Так що ми продовжуватимемо про них повідомляти, адже саме ця людина намагається вибороти довіру тернополян, щоб стати народним депутатом.                                                            

P.S.S. А тепер пропонуємо увазі читачів, власне, саме той начебто судовий позов пана Ломаковича, який мав би був налякати «ТТ». Але не налякав...

Віталій Гнатюк, «Тернопільський тиждень»

Тернопільський міськрайонний суд

Вул. Котляревського, 34, м.Тернопіль, 46000

 

Позивач: Ломакович Віталій Афанасійович,

зареєстрований за адресою вул. Молдавська, буд.2, кв.95, м.Київ,

фактично проживає за адресою пр-т Ст.Бандери, буд.96, м.Тернопль, 46013

 

Відповідачі:

1.Інформаційно-аналітичний інтернет-журнал "Тернопільський тиждень”;

ТОВ "Дельта-Х" 03065 КИЇВ А/С, 65

www.t-weekly.org.ua

2.Товариство з обмеженою відповідальністю «БКФ» «Граніт»

юридична адреса вул.Стрийська, 4, м.Київ, 03062;

фактична адреса вул.Вєтрова, 11, м.Київ, 01032, телефони 0444512808;       

  044 2303168, www.granit.org.ua

3. Товариство з обмеженою відповідальністю "Хостинг Украина"  
юридична адреса: а/
c65, Київ, 03065
фактична адреса:
ул. Б. Хмельницького, 16-22, оф. 504/1

про захист честі та гідності і стягнення моральної шкоди

Ціна позову 100 (сто) тисяч грн.

П О З О В Н А     З А Я В А

25 вересня 2012 року на WEB-сайті www.t-weekly.org.ua інформаційно-аналітичного Інтернет-журналу "Тернопільський тиждень” відповідачі розмістили статтю "Ось такий він, "ударівець" Віталій Ломакович, аферист з амбіціями парламентаря від Тернопільщини".

Керівником проекту "Тернопільський тиждень" є Віталій Гнатюк, авторами даної статті вказані "Тернопільський тиждень" та колектив ТОВ «Граніт».

 Інформація, наведена у статті є неправдивою, автори висловлюються про мене у зневажливій, принизливій формі, називають мене аферистом, сумнівною особою, горе-банкіром, чим порушуються мої особисті немайнові права.

Поширені відомості не відповідають дійсності та принижують мою  честь і гідність.

Так, з самої статті вбачається, що вона підготовлена лише на підставі листа «колективу ТОВ «Граніт», тобто анонімного листа, без будь-якої додаткової перевірки чи журналістського розслідування.

В той же час, інформація, поширена відповідачами шляхом публікації статті "Ось такий він, "ударівець" Віталій Ломакович, аферист з амбіціями парламентаря від Тернопільщини", є неправдивою і спростовується постановами Шевченківського РУ ГУ МВС України в м.Києві від15 квітня 2011 року,14 травня 2011 року та 05 липня 2011 року, якими в порушенні кримінальної справи за заявами товариства з обмеженою відповідальністю «Граніт» відмовлено за відсутністю в діяннях службових осіб ТОВ «Гермес-Буд» та ТОВ «Інтер-Континенталь» складу злочинів (п.2 ст.6 КПК України), постановою Львівського окружного адміністративного суду від 18 липня 2012 року у справі №2а-2939/12/1370 за позовом ТОВ «ХоСаРо» до державної податкової інспекції у Шевченківському районі м.Львова про визнання незаконною дії, листами ГВПМ СДП і ВПП у м.Львів ДПС від 29 березня 2012 року №2214/26-50,  відповідно до яких в порушенні кримінальної справи щодо посадових осіб ТОВ «ХоСаРо» відмовлено.

Зазначені документи, прийняті правоохоронними органами  за зверненнями товариства з о обмеженою відповідальністю «Граніт», а також   судом, свідчать про правомірність діянь ТОВ «Гермес-Буд», «Інтер-Континенталь», «ХоСаРо», та очолюваного мною ПАТ «БМ  Банк» і, відповідно, правомірність моїх особистих дій на посаді керівника ПАТ «БМ  Банк».

Крім того,  зазначеними  документами спростовуються твердження відповідачів про те, що я нібито мав чи маю якесь відношення до таких господарюючих суб’єктів як ТОВ «Гермес-Буд», «Інтер-Континенталь», «ХоСаРо».

Відповідно до ч.1 ст. 277 ЦК України особа, особисті немайнові права якої порушено внаслідок поширення про неї недостовірної інформації, має право на спростування.

Згідно зі ст. 297 ЦК України кожен має право на повагу до його гідності та честі. Гідність та честь фізичної особи є недоторканними. Фізична особа має право звернутися до суду з позовом про захист її гідності та честі.

Крім того, згідно з п.5  постанови Пленуму Верховного Суду України від 27 лютого 2009 року №1 «Про судову практику розгляду цивільних справ про захист гідності  та честі фізичної особи, а також репутації фізичної та юридичної особи» позов про захист гідності, честі чи ділової репутації вправі пред'явити фізична особа у разі поширення про неї недостовірної інформації , яка порушує її особисті немайнові права, а також інші заінтересовані особи (зокрема, члени її сім`ї, родичі), якщо така інформація прямо чи опосередковано порушує їхні немайнові права.

Вважаю, що діями, в ході яких відповідачі поширили завідомо неправдиві відомості, що принижують мої честь, гідність, висловлюються про мене у зневажливій, принизливій формі, називають мене аферистом, сумнівною особою, горе-банкіром,  дали непристойну оцінку моєї поведінки і особистості у формі, яка суперечить формі спілкування між людьми, мені завдано моральну шкоду.

Моральна шкода виразилася в тому, що відповідач своїми діями принизив мої честь, гідність. Я відчуваю сильні моральні страждання і нервовий стрес, змушений пояснювати і спростовувати неправдиву інформацію, поширювану відповідачами, перед своїми близькими та знайомими людьми, а також перед виборцями виборчого округу №164, де я зареєстрований як кандидат в народні депутати України, що вимагає додаткової організації мого життя.

Внаслідок поширення відповідачами неправдивої інформації про мене, яка принижує мої честь і гідність, порушився нормальний хід мого життя. Хід мого життя порушений тому, що я не знаю яку ще брехню вигадають відповідачі і де її поширять.

Моральну шкоду я оцінюю в 100 (сто) тисяч грн.

Враховуючи викладене, керуючисьст.3, 15,118 ЦПК України, ст.3 ЦПК України, ст.ст.23, ч.1 ст.277,  ст.297, 1167, 1190 ЦК України,

П Р О Ш У:

1. Визнати відомості, що викладені у статті "Ось такий він, "ударівець" Віталій Ломакович, аферист з амбіціями парламентаря від Тернопільщини?" поширеній на WEB-сайті Інформаційно-аналітичного інтернет-журналу "Тернопільський тиждень” www.tribuna.com.ua такими, що не відповідають дійсності, принижують мою честь та гідність.

2. Зобовязати відповідача спростувати недостовірну інформацію шляхом опублікування на WEB-сайті www.t-weekly.org.ua Інформаційно-аналітичного інтернет-журналу "Тернопільський тиждень” повідомлення про спростуванням недостовірної інформації з посиланням на відповідне рішення суду.

3. Стягнути з відповідачів солідарно на мою користь 100 (сто) тисяч гривень моральної шкоди

4.Стягнути з відповідачів витрати на сплату судового збору.

Додатки:

1.      Копія постанови про відмову в порушенні кримінальної справи від15 квітня 2011 року на 3 арк.;

2.      Копія постанови про відмову в порушенні кримінальної справи від14 травня 2011 року на 3 арк.;

3.      Копія постанови про відмову в порушенні кримінальної справи    від 05 липня 2011 року на 3 арк.;

4.      Копія листа ГВПМ СДП і ВПП у м.Львів  ДПС від 29 березня 2012 року №2214/26-50 на ім’я Кутного М.І. на 1 арк.;

5.      Копія листа ГВПМ СДП і ВПП у м.Львів ДПС від 29 березня 2012 року №2214/26-50 на ім’я Хоми В.Є. на 1 арк.;

6.      Копія постанови Львівського окружного адміністративного суду від 18 липня 2012 року у справі №2а-2939/12/1370 на 10 арк.

7.      Квитанція про сплату судового збору 

                                                                               «     » вересня 2012 року    _________________     Ломакович В.А.         

                                   alt                                                     

 

Коментарі  

 
+5 #4 свободівець 16.10.2012 12:16
перемогу - Головку, Ломаковичу- нари
Цитувати
 
 
+5 #3 Артур 15.10.2012 23:29
якщо цей ломаковіч стане нардепом, то гріш ціна нашим людям, через нього не один податківець тернопільский змушений був звільнитися,а в них же сімії, бо викрили його, а тому їх попросили, бо забашляв начальству, як він бабло відмивав, чого про це не напишете, знаю що ви маєте цю інформацію, не бійтеся, хоч ви й так не з лякливих, докази своїм слівскинули ж вам вже та й готові люди з вами зустрітися,треб а все робити зараз, негайно, щоб такі як ломаковічі не сховалися за мандатом? валіть й далі правду і не продавайтеся, і це тільки додасть вам плюсів
Цитувати
 
 
+5 #2 Антон 15.10.2012 20:52
радий, що змогли відновити роботу сайту, вас не хватало, щиро, а ломакович сам винний - тепер до нього особливо прискіплва увага і його попередні зловживання тепер спливатимуть, як лайно з води, але так йому і треба 8)
Цитувати
 
 
+8 #1 Софа 15.10.2012 18:14
Молодці хлопці тернопільського тижня. ще більші висвітлюйте правди про брехунів!
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.