Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Масове встановлення нових приладів для фіксування порушень на дорогах розпочала Державтоінспекція. Комплекс "Гарпун" - автоматичний, надточний та протиударний. Останнє для тих, кого приладдя раптом не влаштує. Його радіус дії - необмежений.

Пристрій контролю швидкості за допомогою фото- та відеофіксації використовує лазерний промінь, який дозволяє виявити автомобіль-порушника, повідомляє ТСН.

- Вся інформація, яка надходить через цей комплекс, передається на пости ДАІ, де співробітники зупиняють порушників і вживають щодо них заходи адміністративного впливу, - пояснив керівник УДАІ ГУМВС України в Київській області Сергій Дерев'янкін.

До такого експерименту даішників спонукало те, що традиційні засоби контролю за водіями вже не працюють так само ефективно, як раніше. Схема боротьби з камерами в кермувальників досить проста: водій, що перевищує дозволену швидкість, скидає її перед камерою, зникнувши з поля зору - знову розганяється, і повторює ту саму процедуру вже перед постом ДАІ.

Натомість "Гарпун" зроблений з урахуванням можливих хитрощів водіїв. Камеру розміщуватимуть у спеціальному боксі із GPS-передавачем. Водія про те, що його знімають, як того вимагає закон, попереджатимуть спеціальним знаком. Однак, звідки саме знімають - здогадатися відтепер буде складніше. Адже на одній ділянці буде розміщено до 5 боксів. Камера зніматиме лише з одного, інші чотири - пустуватимуть.

На думку даішників, це змусить водіїв не тільки гадати - де ж той "Гарпун", а й як результат - зменшувати швидкість до потрібної позначки. Ще один сюрприз чекає на водіїв пасажирського транспорту. Фото, зроблене "Гарпуном", відтепер направлятимуть керівникам підприємств. І навіть, забиратимуть за це ліцензії на перевезення.

Перші "Гарпуни" вже працюють у столиці та вздовж Одеського автобану. До кінця року керівництво ДАІ ініціюватиме масове встановлення приладдя по всій країні.

Встановлення комплексів “Гарпун” передбачено і у Тернопільській області. - повідомив начальник сектору профілактичної роботи обласної ДАІ Микола Лецкалюк. - Втім, час їх встановлення залежить від того, коли будуть виділені кошти на це обладнання.

За словами пана Лецкалюка, систему “Гарпун” в першу чергу встановлюватимуть на аварійно-небезпечних ділянках та в місцях концентрації дорожньо-транспортних пригод., пише “20 хвилин”

Наразі ж працівники Державтоінспекції у Тернопільській області використовують у своїй роботі систему “Рубіж”.

Обладнання системи “Рубіж” встановлено на трьох постах ДАІ — у Зборові, Підволочиську та Чорткові. - повідомив Микола Лецкалюк. - Це обладнання фіксує водіїв, які мають борги перед державою. Наприклад несплачені штрафи за порушення правил дорожнього руху. Інформація про це поступає на стаціонарний пост і тоді працівники ДАІ зупиняють таких водіїв та проводять перевірку. Також обладнання фіксує автомобілі, які перебувають у розшуку.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.