Нове на сайті:
Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Олексій Кайда тепер не один «зайда» при владі на Тернопільщині.

З самого початку перебування на посаді міського голови Сергій Надал обрав для себе виграшну тактику: максимально у всьому звинувачувати попередників. Хоча з чотирьох міських голів, які керували Тернополем з початку незалежності, двоє (А.Кучеренко персонально і Б.Левків через громадську організацію «За чисте місто») підтримали Сергія Віталійовича у його передвиборчій боротьбі. А серед інших «поганих» попередників числяться як теперішні депутати так і посадовці, які зараз активно підтримують пана Надала: начальник управління освіти та науки, депутат вже трьох скликань Ольга Похиляк (Наша Україна), керівник центру швидкої допомоги, депутат трьох скликань Михайло Джус (УНП), голова «будівельної» комісії, депутат трьох скликань Василь Лило (Наша Україна), голова фракції «Свобода», а в минулому юрист управління ЖКГ, депутат двох скликань Ірина Бурда, заступник міського голови з гуманітарних питань, в минулому керуючий справами міської ради Леонід Бицюра (Свобода), депутат міської ради, а в минулому керівник міжнародного напрямку роботи виконавчого комітету Іван Хімейчук (Свобода), начальник управління транспорту, комунікацій та зв’язку, а при Р.Заставному очільник двох управлінь міської ради Ігор Мединський (РУХ).

Загалом, принцип критики попередників дозволяє відвернути увагу від якихось своїх прорахунків, чим, до речі, активно користуються і перші особи нашої держави: регіонал Микола Азаров активно дорікає головній бютівці Юлії Тимошенко за ненаповнений бюджет, а сама Юлія Володимирівна, ставши перший раз Прем’єр-міністром, такі самі претензії закидала своєму попереднику на цій посаді Віктору Януковичу.

У Тернополі міський голова Сергій Надал таку ж технологію використав на прикладі прибирання міста в зимовий період, про що «Тернопільський тиждень» писав днями.

Більше того – повернувшись з чергових, вже традиційних закордонних вояжів, мер Тернополя «навішав всіх собак» за негаразди в житлово-комунальній сфері міста на вже колишнього першого заступника пана Ландяка.

І як вихід зі скрути – у четверг депутати підтримали рішення мера призначити на цю посаду ще одного «зайду» - Владислава Стемковського. Такий кадровий крок ще раз довів – у тернопільських свободівців абсолютно немає своїх спеціалістів та професіоналів, які могли б працювати на відповідальних ділянках. Так, є «штики», які можуть брати участь в пікетах, мітингах, масових заходах. Є молодь, яка вміє полум’яно говорити на зібраннях, зривати прапори, брати участь у вуличних протестах, бути учасниками акцій тощо. А от працювати реально в конкретних напрямках немає кому. То ж і доводиться брати на відповідальні посади людей не місцевих. Чи вихід це? Питання спірне. Прикладом може слугувати той же Олексій Кайда на посаді голови Тернопільської облради. Ми не будемо вдаватися в риторику, чи зробив виходець з Бердянська щось суттєво корисне для мешканців Тернопільщини. Люди самі розберуться.

І от тепер маємо ще й пана Стемковського. Що можна про нього сказати? Дууууже багато чого. Але кому дійсно цікаво дізнатися про цю особу, той може просто «прогуглити» даного пана, прочитати матеріали про його діяльність у Луцькій міськраді, і зробити висновки для себе.

«ТТ», повторимося, від початку було зрозуміло, що для чогось та запросив Сергій Надал пана Стемковського до Тернополя. Адже тільки наївні можуть думати, що чиновник з Луцька (який, до речі, свого часу в одному з інтерв’ю запевняв, що більше чиновником працювати не буде, оскільки, цитуємо: «Не маю жодного бажання повертатися в міську раду в жодному статусі: ні як депутат, ні як працівник виконкому, ні як заступник голови, ні як будь-хто інший. У мені чиновника «вбили») - великий альтруїст та філантроп, який так любить тернополян, що готовий працювати на громадських засадах, тобто не отримуючи зарплатні, радником у міського голови. 

До речі, якщо зважати на наведену цитату, то вже можна стверджувати, що пан Стемковський як мінімум людина, яка не дотримує слова. Адже зараз він знову працює саме на тих посадах, на яких «клявся» не працювати. В цьому аспекті, тобто в завідомо неправдивих висловлюваннях, він повністю підходить свободівській команді. Як то кажуть, «яке їхало - таке здибало»

Те, що пан Стемковський за півроку в Тернополі мав би вже освоїтися та повністю вивчити ситуацію, зрозуміло. Він працює в унісон з міським головою Сергієм Надалом та супроводжує того ледь не всюди. На які теми консультував мера протягом кількох місяців його радник на громадських засадах і член виконкому – таємниця неабияка. Де і на що жив – також. Зате тепер перший заступник міського голови Тернополя може обзавестись квартирою, оскільки на цілком законних підставах потребуватиме житла в Тернополі. І можна не сумніватися, що він такою можливістю скористається.

Щодо професійності? Наведемо тільки один приклад – коли пан Стемковський очолив департамент ЖКГ міста Луцьк, то менше ніж за пів року він розробив принципи реформування галузі. А потім почалося – об’єднання жеків, масові скорочення працівників, величезні витрати на закупівлю техніки для прибирання, заборгованість із зарплати тощо. В результаті – Луцьк перестав бути одним з найчистіших міст України. Бурхливою діяльністю чиновника зацікавилися правоохоронці. Побачивши, як «напрацював», пан Стемковський звільнився і зник з Луцька. І ось з’явився у Тернополі.  Тепер він – заступник пана Надала. Чому мер Тернополя довірив такій неоднозначній особі курувати надважливу для міста галузь, пояснюється просто. Але про це згодом … 

P.S. Два факти, які  відомі «ТТ» з власних джерел:

- відомо, що пан Стемковський в напрочуд хороших ділових стосунках з багатьма впливовими поляками (серед його близьких знайомих - мери великих міст Польщі, в т.ч., кажуть, навіть Варшави, високопоставлені працівники посольства і консульств цієї країни в нашій державі, що дало змогу «герою» нашої публікації провадити певний бізнес, пов’язаний з міжнародною діяльністю і відкриттям віз для українців);

- коли сьогоднішній заступник Надала «зіскакував» з Луцька, представники силових структур, які займалися розслідуванням «діяльності» пана Стемковського у Луцьку, буквально «аплодували» його спритності та відчутті моменту. І їм не залишилося нічого іншого, як передати свої напрацювання колегам з Тернопільщини. 

А один мій товариш, який якраз і працює в Луцьку в правоохоронних органах, так і сказав мені з посмішкою  в приватній розмові: «Мені Влад нагадує такого собі сучасного Остапа Бендера, Джеймса Бонда і  авантюриста в «одному флаконі». Так що Тернопіль і ваші силові структури ще «попотіють» від його діяльності…» 

Олекса Ярич, «ТТ»

Якщо кому цікаво, пропонуємо ознайомитися з офіційною біографією пана Стемковського, яка розміщена на сайті Тернопільської міськради. Стемковський Владислав Володимирович народився 29 червня 1973 р. в м. Ізмаїл.

Освіта:

- Луцький Державний Технічний Університет. Факультет будівництва та дизайну, спеціальність: міське будівництво та господарство

- Університет ім. А. Міцкевича, м. Познань. Стипендія ім. Л. Кіркланда Польсько-Американської. Фундації Свободи (PAFW), Польща. Юридичний факультет, кафедра права і адміністрації.

- Херсонський Державний Технічний Університет. Факультет економіки, спеціальність: економіка підприємства

 Досвід роботи:

- 2010 – н.час Член виконавчого комітету Тернопільської міської ради.

- 2010 – н.час Центр Муніципальних Реформ «Луцьк 1432», директор.

- 2006 – 2010 Член виконавчого комітету Луцької міської ради.

- 2006 – 2009 Луцька міська рада. Заступник міського голови, керуючий справами виконавчого комітету, директор департаменту житлово-комунального господарства.

- 2005 – 2006 Волинська обласна державна адміністрація. Управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції, в.о. начальника управління, радник голови облдержадміністрації з питань міжнародного співробітництва.

- 2005 Центр Муніципальних Реформ «Луцьк 1432». Програма «Впровадження системи управління якістю в діяльність органів виконавчої влади Волинської області». Керівник програми.

- 2004 – 2005 Незалежний консультант Координатора проектів ОБСЕ в Україні.

- 2004 Проект Європейської Комісії «Покращення середовища для розвитку МСП в Україні», напрямок - регуляторна політика. Консультант. Волинська область.

- 2002 – 2005 Центр Муніципальних Реформ «Луцьк 1432». Проект BIZPRO, програма регуляторної реформи. Регіональний консультант у Волинській, Рівненській, Житомирський областях.

- 2000 – 2001 Кабінет Міністрів України. Радник віце-прем’єр-міністра. м. Київ.

- 2000 – 2001 Секретаріат всеукраїнської молодіжної організації Союз Аграрної Молоді, керівник секретаріату. м. Київ.

- 1999 Газета «Нерухомість», головний редактор. м. Луцьк.

 Громадська діяльність:

- 2002 – 2009 Центр Громадських Молодіжних Організацій Волині «Наша справа», Голова. м. Луцьк

- 2002 – 2005 Порозуміння молоді Єврорегіону «Буг». Керівник координаційної групи

- 1999 – 2001 Молодіжний Уряд України. Віце-прем’єр-міністр молодіжного уряду. м. Київ

- 1999 – 2002 Всеукраїнська молодіжна громадська організація Союз Аграрної Молоді. Заступник голови, в.о. голови. м. Київ

- 1998 – 2001 Українсько-Польський форум молоді. Віце-президент. м. Луцьк.

Коментарі  

 
+8 #4 Павло 20.05.2011 11:03
До попереднього сказаного, як приклад може бути відставка Ландяка.
Цитувати
 
 
+7 #3 Павло 20.05.2011 11:01
А на мою думку, проблема не у відсутності В Тернополі кваліфікованих та досвідчених спеціалістів, а в тому, що більшість із них реально оцінивши ситуацію в місті (та й не тільки) не може взяти на себе моральну відповідальніст ь за виконання декларованих зобов"язань і при цьому, якщо вони і надалі хотіли б залишитись жити і працювати в місті. Адже, більшість зобов"язано об"єктивно не може бути виконана.
Цитувати
 
 
+8 #2 Андрій 19.05.2011 16:30
в свободі зібрались брехуни і авантюристи а партія сама кричить люстрацію треба робити то ж себе почніть націоналісти дурноваті нічого не можуть самі зробити тільки кричати москалі і жиди вині
Цитувати
 
 
+9 #1 петро 19.05.2011 15:11
цього Стемковського вже давно хочуть "тормознути", але він реально дуже хитрий і обережний
чувак
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.