Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Про це йшлося на розширеному засіданні колегії прокуратури.

Як наголосив перший заступник прокурора області Микола Люшненко, прокурорські перевірки засвідчують, що ласих до державних грошей осіб – не поменшало. Вже у поточному році за фактами бюджетних правопорушень принесено 62 протести, внесено 132 приписи і подання, за документами реагування притягнуто до відповідальності 172 посадові особи, у тому числі 35 працівників органів державного контролю, за втручання прокурорів відшкодовано до бюджету понад 2 млн. грн. Окрім того, порушено 46 кримінальних справ.

Ігноруються норми бюджетного процесу.

Зокрема, перевірками причин допущення небюджетної кредиторської заборгованості до державного бюджету встановлено, що відділом фінансово-господарського забезпечення апарату Борщівської РДА станом на початок поточного року допущено небюджетну кредиторську заборгованість на загальну суму 8945,65 грн. у зв’язку з нарахуванням та невиплатою розрахункових коштів при звільненні працівника відділу фінансово-господарського забезпечення.
   – Є питання до діяльності контрольно-ревізійного управління, яким: не забезпечується дієвий контроль за усуненням виявлених порушень, не ініціюється питання відповідальності винних у цьому осіб розпорядників бюджетних коштів, не налагоджено роботу з питань адмінпрактики, що зумовлює закриття судами значної кількості справ за протоколами про адмінправопорушення, складеними ревізорами, – констатував Микола Олександрович. – Невідкладних узгоджених дій органів влади та контролю вимагає незадовільний стан справ у сфері оподаткування. Податковий борг в області станом на 1 травня 2011 року складає 125,3 млн.грн. і зберігає тенденцію до зростання. Практично половину цієї суми – це заборгованість перед бюджетом платників, які перебувають у стадії банкрутства.

Органами прокуратури області виявлено численні порушення законодавства в діяльності податкових органів області під час здійснення ліквідаційних процедур та зняття платників з обліку, при адмініструванні податку на додану вартість, проведенні документальних перевірок, виявленні прихованої робочої сили та притягненні громадян і службових осіб до адміністративної відповідальності, застосуванні фінансових санкцій тощо.

Податківці на контролі
Прокурорами Теребовлянського району і міста Тернополя в діях податківців виявлено ознаки злочинів. Апаратом прокуратури області порушено дві кримінальні справи за фактами нанесення збитків державі на суму понад 2 млн. грн. внаслідок фіктивного банкрутства платників податків.
Прокуратурою області 21 квітня 2011 року порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 364 та ст. 218 КК України за фактом зловживання службовим становищем службовими особами одного з підприємств при поданні неправдивої офіційної заяви про фінансову неспроможність виконання зобов’язань перед бюджетом та кредиторами. На підставі поданих службовими особами ТОВ «З.» документів, Господарським судом Тернопільської області ліквідовано товариство як юридичну особу, в результаті чого бюджету держави та Фонду соціального страхування заподіяно збитки на суму 1 317 993,26 грн.
– Повертаючись до проблеми погашення податкового боргу банкрутів не можу не згадати славнозвісне підприємство легкої промисловості, яке вже 7 років використовує схему банкрутства для уникнення платежів до бюджету, – сказав Микола Люшненко. – Прокуратурою області внесено подання голові ДПА в області щодо усунення порушень закону в діяльності податкових органів з цих питань. Проте, суттєвих зрушень у реалізації повноважень кредитора та погашенні боргів не відбулося.
З початку цього року за результатами прокурорських перевірок додержання законодавства у сфері оподаткування порушено 6 кримінальних справ, розглянуто понад сто приписів і подань, задоволено 30 протестів, притягнуто до відповідальності більш як 110 посадових осіб, з них майже половина – податківці, відшкодовано до бюджету 6,8 млн. грн.. податків та інших обов’язкових платежів.
Вагомим важелем наповнення бюджету є представницька діяльність органів прокуратури. Вже за 1 квартал 2011 року з питань захисту інтересів держави у бюджетній сфері пред’явлено позови на загальну суму 1588 тис. грн. , за якими судом стягнуто 878 тис. гривень. Впродовж квітня-травня поточного року пред’явлено позови зазначеної категорії на загальну суму понад 800 тис. гривень.
– Звертаю увагу керівників органів виконавчої влади, державного контролю та правоохоронців на необхідність невідкладно перебудувати свою діяльність на досягнення реальних результатів, – підсумував Микола Люшненко.
Прес-служба прокуратури області

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.