Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Непрямий підкуп виборців є найпоширенішим порушенням, який трапляється на Тернопільщині. Спостерігачам ОПОРИ один із працівників штабу впливової політичної сили розповів, як під час внутрішньої зустрічі із кандидатами-мажоритарниками на початку виборчої кампанії попередили: всю благодійність та БФ слід буде з 30 липня припинити. Це викликало обурення і роздратування присутніх – як можна балотуватися без «обдаровування» електорату? Схоже, що це є типове мислення представників не лише конкретної політичної сили, але й багатьох інших, а особливо мажоритарників.

«Dura lex sed lex», - стверджували древні римляни й охоче чи ні – підкорялися цьому правилу. Цього не скажеш про наших кандидатів, які або ж не цікавляться нормами Закону про вибори, або ж не уявляють як можна його без порушень виконати. Особливо це стосується нововедення -  ч.13 ст.74, яка вводить нове поняття «непрямий підкуп виборців»:

ч.13 ст.74: «Забороняється проводити передвиборчу агітацію, що супроводжується наданням виборцям, закладам, установам, організаціям коштів або безоплатно чи на пільгових умовах товарів (крім товарів, що містять візуальні зображення назви, символіки, прапора партії, за умови, що вартість таких товарів не перевищує три відсотки мінімального розміру заробітної плати), послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, інших матеріальних цінностей. Така передвиборча агітація або надання виборцям, закладам, установам, організаціям коштів або безоплатно чи на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, інших матеріальних цінностей, що супроводжується закликами або пропозиціями голосувати за або не голосувати за певну партію чи кандидата у депутати або згадуванням назви партії чи імені кандидата, є непрямим підкупом виборців.»

Втім, кандидати не лише порушують цю норму, але й відкрито висвітлюють свою «благодійність» не лише на власних інтернет сайтах чи виданнях, але й в комунальних виданнях, які фінансуються з районного бюджету. Так, газета Теребовлянської райради та райдержадміністрації «ВОЛЯ» (№41 (1074) за 12.10.2012) опублікувала розлогий матеріал «Добро повертається сторицею», підготовлений прес-службою кандидата у нардепи по 166 округу, з центром в Теребовлі.

Фактично в матеріалі подано тиждень праці згаданого кандидата. І якщо розглядати прямі факти, які підпадають під статтю «непрямий підкуп виборців», то таких можна нарахувати щонайменше 10. І це не враховуючи інформацію, що кандидат пообіцяв, але ще не виконав.

ОПОРА не мала можливості дослідити чи є в цих діях також зловживання адмінресурсу, адже відомо, що кандидат-самовисуванець є дружиною Голови ОДА й одночасно лідера обласного осередку Партії регіонів. Втім, дозволимо подати окремі (не всі!) факти з газети «ВОЛЯ».

- 5 жовтня у м. Бучач зустрілася з медичними працівниками первинної ланки району, де пообіцяла до кінця місяця вирішити питання з придбання рентгенкомплексу.

- Того ж дня відвідала районний будинок культури, де привітала бібліотекарів району й передала у місцеву книгозбірню  поліграфічний комплекс.

- На Монастирищині, в с. Завадівка зустрілася з педагогами та надала допомогу дітям із Завадівки, Дубенків, Велесова, Монастириська для поїздки на відпочинок у Карпати.

- 6 (?) жовтня кандидат завітала у Новий Нижбірок, де зустрілася з вихованцями дитячого садка та привезла їм подарунки. У цьому ж селі відвідала сільську церкву, де зробила офіру на її розбудову й утримання, а також багатодітну родину, якій надала допомогу. Ще одній хворій жінці надала грошову допомогу.

- 5 жовтня кандидат відвідала навчальні заклади Монастириського району: Гончарівську, Горішньослобідську, Олешівську загальноосвітні школи І-ІІ ступенів. Тут передала школам комп’ютери і привітала педагогів із Днем учителя.

- Тут же, у Гончарівці, Надія Андріївна на зустрічі із жителями села пообіцяла забезпечити візком інваліда та сприяти у вирішенні земельних питань.

- У Бучачі, беручи участь в святкуванні районного Дня працівника освіти, який відбувався у районному будинку культури, особисто вручила іменні сертифікати на отримання комп’ютерних комплектів директорам Старопетликівської, Жнибородівської, Підзамочківської загальноосвітніх шкіл І-ІІ ступенів.

- На Теребовлянщині Надія Хоптян зустрілася з учителями Довгенської ЗОШ І-ІІ ступенів, Підгайчицької ЗОШ І-ІІ ступенів, Теребовлянської спеціалізованої школи №3 з поглибленим вивченням іноземних мов. Вчителів кандидат привітала з професійним святом та вручила іменні сертифікати на отримання комп’ютерів.

- У с. Лошнів Надія Андріївна побувала у ЗОШ, де за її сприяння будуть встановлені металопластикові вікна у приміщенні для молодших класів.  

Насамкінець, друковнаний матеріал завершується словами: «Зустрічі Надії Андріївни Хоптян з виборцями округу №166 продовжуються». Отже, продовження буде...

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.