Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

1 листопада почнеться реєстрація на пробне ЗНОі триватиме до 1 грудня. Протягом місяця майбутні абітурієнти можуть зголоситися на проходження тестування. Цього року охочі можуть спробувати свої сили з одинадцяти навчальних предметів.Саме ж пробне тестування проведуть навесні наступного року. Ця послуга, як і раніше, платна, а ціна не змінилась – 84 гривні.

Цього року предметів пробного зовнішнього незалежного оцінювання побільшало. Відтепер тестування можна складати також зі світової літератури. Загалом предметів, з яких можна здати тестування, – одинадцять: українська мова та література, іноземна мова, історія України, математика, фізика, біологія, хімія, географія, російська мова, всесвітня історія та світова література.

– Реєстрація на пробне ЗНО проходитиме в електронному вигляді. Учаснику потрібно увійти на сайт Івано-Франківського центру оцінювання якості освіти і знайти в головному меню опцію реєстрації на пробне тестування. Після введення даних особа повинна роздрукувати інформаційний листок, на якому розміщено квитанцію на оплату. Її потрібно занести у будь-яке банківське відділення й оплатити визначену суму не пізніше, ніж за 10 днів після реєстрації, враховуючи код та призначення платежу. Квитанцію про оплату потрібно зберігати до моменту проходження пробного ЗНО. Саме з нею, а також з паспортом або свідоцтвом про народження учасник повинен прийти на пункт тестування, – пояснює заступник директора ТОКІППО з питань зовнішнього незалежного оцінювання та моніторингу якості освіти Юрій Шайнюк.

Статистика свідчить, що на пробне ЗНО реєструється 70-80% учасників основного тестування. Під час пробного оцінювання абітурієнти отримають аналогічні екзаменаційні зошити, як і під час зовнішнього незалежного оцінювання. Пробне тестування допоможе школярам краще психологічно підготуватися до основного екзамену, переконує Юрій Шайнюк.

Вартість пробного тестування становить 84 грн. У порівнянні з минулим роком вона не змінилася. 14 грн. з цієї суми становлять податки. Решту коштів витрачається на друк та доставку тестів, оплату праці інструкторам, обслуговування пунктів оцінювання.

На сьогодні стали дуже популярними курси підготовки до ЗНО. Таке практикують не тільки вищі навчальні заклади, а й приватні фірми. До того ж підготовкою до незалежного оцінювання займаються репетитори, які проводять приватні заняття. Проходити пробне ЗНО рекомендують навіть тим, хто відвідує курси, оскільки з процедурою тестування їх не ознайомлюють, пише «Номер один»

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.