Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

10-й фестиваль «Тернопільські театральні вечори. Дебют» може не відбутися, бо на його проведення немає коштів. Таке ставлення влади до мистецтва Мельпомени театрали називають ганебним і підкреслюють, навіть в найтяжчі часи існували театри, сьогодні ж за стан справ у мистецтві чиновникам має бути соромно.

В’ячеслав Жила, режисер, заслужений діяч мистецтв України:«У нас світловий пульт з 57 року, який під час вистав відмовляється працювати. Він свій ресурс випрацював, він просто зупиняється і в театрі наступає темнота. Це колиска українського театру, батьківщина Курбаса».

Олег Мосійчук, головний режисер, народний артист України:«Колектив Тернопільського театру поїхав до Коломиї, повіз 70 працівників театру і нас прийняли на фестивалі, виплативши добові, готель і так далі, то можна порахувати суму в скільки обійшовся організаторам «Коломийських представлень» тільки приїзд Тернополя. Я не кажу про Полтаву, де було 70 чоловік, я не кажу про Чернігів, не кажу про Кривий ріг і так далі. Тобто є велика прикрість в ситуації і розумінні того, потрібен взагалі театр в Тернополі, я вже не кажу про фестиваль. Тому що те, що відбувається протягом 7 років, чи 6 отой експеримент продовжується над театром».

Театрали кажуть, самотужки ледве збирають гроші на те,щоб просто вивести і показати свої вистави, аби в Україні не забували про Тернопільський театр. Провести ж фестиваль самим їм просто не підсилу. Адже і без того ледве зводять кінці з кінцями.

Олег Мосійчук, головний режисер, народний артист України:«Колектив відпрацював перед відпусткою по виїздах і заробив 160 тисяч і тут же ці гроші перевів за сплату комунальних послуг. Тобто не потратив на придбання тканин, не заплатили режисеру чи сценографу, якого запросили, а сплатили комунальні послуги. Такого ще не було. В історії театру Тернопільського такого не було, тобто останні гроші, котрі заробив колектив, ми віддали, щоб не було боргів по теплу, по електроенергії. В іншому випадку були б блоковані рахунки взагалі театру».

Поки наших театралів не цінують вдома вони радо відвідують фестивалі в інших містах, показуючи там свою творчість. Нещодавно вони повернулися з Коломиї, де вистава «Мазепа» стала лауреатом другої премії. А через тиждень повезуть у Чернівці на «Золоті оплески Буковини» свою минулорічну прем’єру, музичну комедію «Господиня заїзду». Чи прийматиме Тернопільський драмтеатр колег на власному фестивалі сьогодні не відомо, повідомляє ІНТБ

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.