Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

        Пишіть нам і присилайте свої розповіді на електронну адресу: t-weekly@email.ua

Для сім’ї Голубкіних той осінній день був переломним і насичений драматичними  подіями. Тому що чоловіча половина подружнього дуету, миршавий і кволий Стьопа, був у тій стадії алкогольного сп’яніння, в якій люди зазвичай коять різноманітні  дурниці з кримінальним відтінком. Прецедентів подібного ексцесу в не зовсім  звичайному і не завжди спокійному житті Голубкіних до цих пір все ж не  спостерігалося. Парою вони були контрастною та неповторною. А познайомилися  ось як

Хирлявий і недолугий Стьопа працював зварщиком на заводі. І одного нудного дня  до нього підійшла величезна, немов статуя Свободи, жінка: в чорному костюмі, чорних туфлях 43-го розміру, чорній перуці і з чорними вусами під великим  м’ясистим носом. І голосом базарної торговки запропонувала Стьопі підзаробити, мовляв, потрібно огорожу зробити на могилу чоловікові. Покійному.

Скромний зварщик ледь не вдавився бутербродом, смикнув кадиком, гикнув і  поплентався, за Ельвірою Адольфівною, так вона назвалася, до чорної службової  "Волги". Стьопа забрася на заднє сидіння, а жінка впевнено зайняла місце за  кермом і в салоні одразу потемніло. Вони поїхали на кладовище робити заміри.

 Поки автомобіль рахував ями на міських дорогах, Стьопа довідався, що чоловік Ельвіри Адольфівни помер від інфаркту і наполовину сиротою залишився їхній  двохрічний синок, а сама вона - дуже великий начальник в обласному  КРУ. І Стьопа, виключно з властивого йому вродженого співчуття, залився сльозами. Жінка  здивовано подивилася в мокро - сірі очі зварщика, посміхнулася і взялася  розпитувати про його життя. Цікавість заграла, адже не часто можна побачити  плачучого від чужого нещастя мужчину. А Стьопа тремтячим голосом повідав, що  життя, як такого, і немає: працює, мешкає у заводському гуртожитку; не одружений, бо занадто сором’язливий, не п’є і не палить, із захоплень тільки акваріумні рибки та  шахмати по неділях у міському сквері. Ну й хрестиком вишивати полюбляє ...

Після останніх слів "Волга" ледве не виїхала на зустрічну смугу. Ельвіра Адольфівна  знову здивовано глянула на зварника  і нахмурила кошлаті "брежнівські" брови. 

На цвинтарі Стьопа метушився з метровою рулеткою навколо могили і сипав  запитаннями стосовно побажань замовниці на рахунок дизайну майбутньої огорожі. Велика начальниця тим часом диміла цигаркою під покровом розлогої ялини і ліниво  думала про щось своє.

Через два тижні робота Стьопою була виконана. Ельвіра Адольфівна щедро  відрахувала грошей і владно запросила мужчину в гості на найближчу суботу. І  Стьопа, вмираючи від лоскітливо-непотрібної пропозиції та габаритів жінки, покірно  погодився.

 Всуботу ввечері, у точно вказаний Ельвірою Адольфівною час, Стьопа в новенькому  костюмі і з хустинкою на худій шиї, виглядав із-за розкішного букету червоних троянд  навпроти її квартири. Палець від хвилювання тикався куди завгодно, але тільки не в  кнопку дзвінка. Поки він приводив нерви у порядок, двері клацнули трьома замками і  відчинилися.

Ельвіра Адольфівна зустрічала гостя у чорному прозорому пенюарі. Гість втратив  дар мови. Той вечір Стьопі запам’ятався трьома розпливчатими епізодами: багатий  інтер’єр кімнат у червоних тонах; великий круглий келих з теплим і дорогим  коньяком; неймовірно об’ємні тугі груди і волохаті ноги жінки ...

 Прокинувся Стьопа від землетрусу. Але протерши очі він збагнув, що причиною  трясіння був не природний катаклізм. У вітальні цілком гола господиня займалася чи то шейпінгом, чи то аеробікою - паркет скрипів, меблі хиталися, кришталь у серванті  небезпечно дзенькотів.

Згораючи від ніяковості, Стьопа побажав жінці доброго ранку  і поцікавився, де його одежа.  "В шафі, - ошелешила Ельвіра Адольфівна, - приготуй апельсиновий сік і  каву!..." І через декілька днів Стьопа перебрався до її квартири, отримавши штамп у паспорті, повноцінну  сім’ю і роботу водія у власної дружини. Життя колишнього зварщика  набуло нових відтінків.

Ельвіра Адольфівна була жінкою діловою, а тому вся домашня робота лягла на худі чоловікові плечі - від миття посуди до збирання у яслі маленького Андрійка, котрий невдовзі щиро полюбив Стьопу, називав татом і допомагав доглядати за "золотими" рибками у великому акваріумі. Шахмати він тепер грав тільки в газетних турнірах, зате у вишиванні досягнув неабиякої майстерності.        

Робота водія у начальника будь-якого відомства - це дорога і довгі години  очікування. Відвезе Ельвіру Адольфівну на чергову нараду чи перевірку - і сидить у  затишному салоні, рукоділлям займається. А зустрічі та перевірки у ревізорів мають  властивість затягуватися і переходити у ресторанні гулянки. Ось Стьопа і досягнув  неабияких вершин у мистецтві вишивання. А ще він наловчився на одному диханні  розгадувати найрізноманітніші кросворди, шаради і головоломки. У колі колег-водіїв  Стьопа набув репутації ерудита.

Через пару років Ельвіра Адольфівна по необережності народила йому дочку. І Стьопа потонув у щасті догляду за дитиною. Жодна матір не могла зрівнятися з ним  у вмінні сповивати, годувати та заколисувати свою крихітку. Вся ніжність, тепло і доброта його душі були віддані маленькій донечці. Водієм Ельвіри Адольфівни став  інший, а Стьопа перекваліфікувався у домогосподаря.

Перший свій синець від дружини він заробив ось як. Одного разу Стьопа прогулювався з донечкою та сином по місту - поправляв одіяльце у візку, витирав слюні пацану і розкланювався із знайомими. Андрійко захотів морозива і виявилося, що Стьопа забув гроші. Хлопчик наполягав. Батько озирнувся і побачив, що вони  знаходяться недалеко від будинку облдержадміністрації, де розташовувалося  обласне КРУ. Стьопа залишив дітей у фойє під наглядом міліцонера, а сам піднявся  на шостий поверх. Там працювала його дружина.

Робочий день уже майже закінчився і в приймальні нікого не було, але з кабінету Ельвіри Адольфівни чулися явно не робочі звуки. Стьопа відчинив двері, попередньо  постукавши. Втім, це було зайвим - його однаково не почули.

Побачене не стільки здивувало чи прикро вразило Стьопу, скільки розсмішило - на  довжелезному столі для нарад, серед келихів і різноманітної закуски, лежала Ельвіра Адольфівна, напіводіта, у позі №6 (по Камасутрі). А над нею важко дихав огрядний  мужчина, котрий видався Стьопі знайомим. Він підійшов ближче, кашлянув - пара  завмерла. І Стьопа впізнав у сексуальному партнері своєї дружини директора  місцевої фабрики. Він посміхнувся недоречно і бовкнув перше, що до голови  прийшло:

- Ну я то - мушу! Вона моя дружина! Але тобі це для чого!? - і Стьопа, не очікуючи  відповіді на своє риторичне запитання, розвернувся і поплентався до дверей.   

 Ввечері вдома мав місце грандіозний скандал - із банальним биттям посуди, взаємними образами, витонченими погрозами і тривіальною бійкою. Закінчилося все  трагікомічно - Ельвіра Адольфівна розтрощила на голові чоловіка новеньку гітару, яку Стьопа купив напередодні, відкривши у собі потяг до авторської пісні. 

Після цього інциденту сімейне життя Голубкіних дало велику тріщину.

Ельвіра Адольфівна гуляла вже не соромлячись чоловіка і не ховаючись. Стьопа  скрипів зубами і мовчав - дружина лякала розлученням і забрати дітей, а цього він  боявся більше за все. І вона б зробила це із своїми можливостями та зв’язками. 

Ще через деякий час дружина зовсім  знахабніла - почала приводити коханців  додому. Стьопа ж почав замислювати вбивство.

Однак тверезо зваживши всі "за" і  "проти", відмовився від цієї ідеї, зрозумівши, що немає у нього достатньо сміливості  провернути таку справу. В душі у Стьопи поселилися апатія та відчай. А одного ранку дружина заявила, що у неї є мужчина, з котрим вона буде жити.

Чоловік ж може котитися з квартири під три чорти! А для дітей вона найме няню. Стьопа заціпенів, почувши останні слова. Ельвіра Адольфівна, гримнувши дверима, поїхала на роботу, крикнувши наостанок, щоб  до  вечора  ноги  його  тут  не було!

Та ввечері Стьопа був вдома. До того ж – п’яний. Напився він не від страху або  відчаю. Ні. А щоб заглушити докори сумління. Бо він сьогодні вчинив велику підлість.

Стьопа виправдовував себе тим, що іншого виходу у нього не було - йому потрібно  було рятувати дітей.   

Після ранкового ультиматуму Стьопа пішов у прокуратуру і написав заяву про те, що його дружина, на його ж превеликий жаль і сором, бере з непомірною жадібністю  хабарі, всіляко використовує своє службове становище, безцеремонно примушує до  хабарництва підлеглих. Та й взагалі - перейшла всі межі навіть недозволеного!

 В прокуратурі Стьопиним словам надзвичайно зраділи, уважно вислухали, записали свідчення, розробили схему піймання безжальної хапуги на гарячому, спорядили Стьопу мініатюрним диктофоном, інструкціями і відправили додому. Він плентався вулицями, натикаючись на різні бари і кафе. Декілька зупинок у цих закладах допомогли Стьопі набратися войовничого запалу для вечірньої вирішальної, архіважливої розмови. 

Ельвіра Адольфівна повернулася додому в гарному настрої та напідпитку. З мужчиною. Побачивши чоловіка, взлостилася - і вдарила Стьопу в обличчя (владні  жінки, володіючі до того ж неабиякою фізичною силою, не люблять  непослуху). Чоловік картинно витер кров з розбитого носа рукавом,  мужньо глянув на дружину і  твердо заявив:

- Ти - підла тварюка! Твоє місце у тюрмі та в пеклі! Ти - безсовісна хабарниця і  злочинниця!

Жінка здивовано подивилася на Стьопу і затряслася всім своїм дебелим тілом від приступу  нестримного  сміху. Трохи  заспокоївшись, відповіла: 

-  Ех ти, нікчема! Мужчина недороблений! Все - кінець тобі! Так! Я брала, беру і буду  брати хабарі! Така вже робота у мене. Зараз всі, у кого є можливість, роблять це. І ти, наволоч недолуга, жив на ці гроші ... 

- Ти - вимагачка і здирниця! Ти примушувала людей, шантажувала! - перебив  дружину Стьопа, підштовхуючи її тим самим до більших і конкретніших словесних  зізнань. 

- Ха-ха! Я примушувала! Ви послухайте цього недомірка. Та ти знаєш, які люди зі  мною діляться? Але і я не повна дурепа. У мене в сейфі така підстраховка, що мене ніколи не посміють вчепити. Посадять мене! Аякже! Та ну тебе, дурень! - жінка  безнадійно махнула рукою і обнявши свого нового мужчину, направилася в спальню. 

Стьопа ж тихенько вивів дітей з їхньої кімнати, одягнув пальто, в кишені якого лежала пухка пачка доларів, всі, що він знайшов у квартирі, подумавши: "На новий  будинок вистачить, а там побачимо ..." Вийшов з під’їзду і посадив дітей у викликане  таксі, назвавши адресу найближчого готелю.   

Наступний робочий день став для Ельвіри Адольфівни останнім. Не встигла вона  розміститися за своїм столом, як до кабінету зайшли непоказно вдягнуті похмурі  чоловіки, показали ордер і в присутності свідків провели ретельний обшук. І знайшли немало для себе цікавого, а для Ельвіри Адольфівни багато катастрофічно поганого.

Її, звичайно, посадили. Надовго. З конфіскацією. І поки вона ревіла за гратами, Стьопа ще раз підстрахувався. Він у судовому порядку добився, щоб Ельвіру Адольфівну позбавили материнських прав.  

... Діти його обожнюють. Як і він їх. І ще - якось один іноземець українського походження,  побачив вишиті Стьопою рушники і серветки. Довго захоплювався, допоміг організувати виставку в Канаді. І діаспора, нетямлячи себе від захвату, скупила всі його витвори. І став Стьопа не те щоб дуже багатим, але достатньо  забезпеченим чоловіком.

Віталій Гнатюк       

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.