Нове на сайті:
Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

  У той час, як депутати фракції ВО «Свобода» у Київській та Львівській обласних радах повертають у власність громади комунальні аптеки, які поступово готували до приватизації, Тернопільська обласна рада, очолювана головою обласного осередку партії «Свобода» Олексієм Кайдою, навпаки – ставить під загрозу існування усієї комунальної аптечної мережі на Тернопіллі.

Керівники аптек комунальної мережі м. Тернополя та області у своєму відкритому листі до лідерів політичних партій України просять захисту від дій обласної ради та її голови Олексія Кайди зокрема та шукають юридичної допомоги у вирішенні майнових питань, через які сьогодні потерпають.

За словами аптекарів, все почалося тоді, коли нинішня каденція Тернопільської обласної ради своїм рішенням №792 від 19.11.2009 р. забажала провести реорганізацію існуючої мережі комунальних аптек, щоби на їхньому майні утворити єдине комунальне підприємство «Тернопільфарм». І вже з 2010 року вимагає від керівників аптек оформити за нею право власності на будівлі, де підприємства проводять свою статутну діяльність, та земельні ділянки, де ці приміщення розташовані. Для початку – вимагає подати копії свідоцтв про право власності на будівлі і землю, що належать обласній раді та передані аптекам у повне господарське управління.

Річ у тім, що керівники аптек не мають первинних правовстановлюючих документів, за якими приміщення і земельні ділянки належать обласній раді, бо це мають бути рішення районних рад про їхню згоду на передачу об’єктів обласній раді, а та, в свою чергу, має прийняти рішення про свою згоду їх прийняти у свою власність. Оскільки таких рішень не приймалось, то й документів не існує. І голова обласної ради чудово про це знає, однак продовжує зобов’язувати аптекарів виготовляти і подавати правовстановлюючі документи. Відтак фармацевти вважають, що таким чином облрада має на меті заволодіти нерухомим майном та земельними ділянками, а не зберегти мережу аптечних закладів спільної власності територіальних громад міст, селищ і сіл Тернопільщини.

«Такий висновок напрошується з того факту, що лише комунальні аптеки відраховують раді, як засновнику, 15% чистого прибутку, тим самим виконуючи свої статутні положення. Але обласна рада, як засновник, жодним чином не сприяла збільшенню прибутків комунальними аптеками, бо як інакше пояснити те, що у всіх лікарнях працюють тільки приватні аптечні пункти? – йдеться у листі. – Виникає дуже дивна ситуація: комунальні аптеки платять обласній раді «дивіденти» в розмірі 15%, оподатковують їх за ставкою 20%, а замість якоїсь допомоги – реорганізація!»

Аптекарі стверджують, що неодноразово зверталися до голови обласної ради О. Кайди, щоби вирішити питання реорганізації шляхом вдосконалення роботи мережі комунальних аптек, а не знищення її взагалі. Однак він відмовлявся спілкуватися на цю тему.

Що найцікавіше у цій ситуації, фракції ВО «Свобода» в інших облрадах діють зовсім не так. Наприклад, у Києві депутати-«свободівці» навпаки – не дозволили прийняти рішення про реорганізацію аптечних мереж шляхом злиття в одне підприємство. Вони стверджують, що таке рішення було б неправомірним і з можливими шкідливими наслідками, бо таким чином аптеки планують знищити через нове об’єднання, що існує лише на папері, а це – корупційні дії.

У свою чергу Львівська обласна рада у своєму рішенні від 29.03.2009 р. вважає неприпустимими скорочення мережі закладів соціально-культурної сфери, куди входять і аптеки, та їх працівників. Львівські «свободівці» навіть закликали свого голову ОДА взяти під особистий контроль виконання їхнього рішення та не реорганізовувати ці заклади.

«Ось такий неоднозначний підхід депутатських фракцій ВО «Свобода» у трьох областях, – констатують тернопільські аптекарі. – У Київській області – це корупція, на Львівщині – заборона і недопущення руйнування соціальної сфери, а ось у Тернопільській обласній раді – це правомірні дії». Чому так? – запитали керівники аптек в Олексія Кайди у своєму наступному зверненні, адже він водночас є головою обласного осередку партії «Свобода». Однак відповіді на своє запитання досі не отримали. Натомість майно майже двох десятків комунальних аптек передається на баланс Тернопільського виробничо-торгового аптечного об’єднання, яке теж знаходиться в стані реорганізації, а тому вже практично не існує як юридична особа. Кому аптеки передадуть далі – можна тільки здогадуватися. Тому цілком зрозуміло, чому фармацевти б’ють на сполох: «Бо ми не маємо бажання вчиняти неправомірні дії, виконуючи незаконні вимоги Тернопільської обласної ради, за що можемо поплатитися своїми робочими місцями і поповнити ряди безробітних».

Підписаний лист десятьма керівниками комунальних аптек із Тернополя, Зборівського, Борщівського, Чортківського та Монастириського районів області.

        

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.