Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

19 травня Тернопільську міську раду пікетували дольовики і торговці.

8-ма сесія Тернопільської міської ради розпочалася відразу з двох пікетів. Вранці 19 травня під стіни ради прийшли незадоволені громадяни. Частина з них – ошукані пайовики фірми «Будівельник», інші – торговці з вулиці Шептицького, які вимагають у мера міста залишити їм право на стихійну торгівлю біля ринку.

Ольга, заступник голови житлово-будівельного кооперативу на вул. Довженка, 8а: «Сьогодні ми прийшли просити допомоги – навіть неправильно сказано «допомоги» – порятунку в депутатів міської ради, щоб вони розірвали договір оренди землі з «Будівельником» і передали землю нам, щоб ми змогли закінчити будівництво будинку».

Коли до пікетувальників-торговців вийшов міський голова Сергій Надал – зав'язалась суперечка.

Сергій Надал, міський голова: «Вам запропоновано 200 місць на одному ринку, «Котломонтаж» пропонує 60 місць на другому ринку. Є готові місця».

Торговці: «Нема місць, поїдьте з нами, подивіться, ми Вас дуже просимо. З нами Кайда ходив».

Сергій Надал, міський голова: «Послухайте мене, будь ласка! З вами вже ходили три місяці! Є закон в Тернополі – і в Тернополі буде порядок! Незаконних ринків не буде! Вам місця виділять – і будете торгувати!»

Торговці: «Ні!»

Під час сесії дозволи на проекти трьох земельних ділянок із недобудовами передали споживчим кооперативам цих же будинків. Не забули тернопільські депутати і про торговців з-під ринку.

Олег Вітвіцький, депутат міської ради: «Ми хочемо закликати представників міської влади та муніципальної міліції (мова йде про управління муніципальної поліції. – ІНТБ) припинити конфіскацію майна в цих людей і припинити знущання над тими людьми, які сьогодні дивляться на Тернопільську міську раду як останній острівець надії».

Говорили місцеві обранці і про облаштування наскрізного проїзду на вулиці Перля. Про стан справ у цій ситуації доповів заступник мера з питань містобудування Богдан Бойко. Він запевнив, що над вирішенням цієї проблеми зараз працює спеціально створена комісія, наступне засідання якої відбудеться за участю зацікавлених мешканців. Під час цієї зустрічі людям запропонують можливі альтернативні варіанти виходу із ситуації.

Богдан Бойко, заступник міського голови з питань містобудування: «Наступне засідання комісії відбудеться 1 червня о 15:00. Згідно з учорашніми домовленостями з мешканцями, наступне засідання все-таки відбудеться не о 15:00, а о 18:00 – виїзне на вулиці Перля. Після чого комісія або продовжить свою роботу, або прийме рішення про долю реконструкції вулиці Перля».

Відреагували депутати і на звернення мешканців гуртожитків, які не можуть приватизувати своє житло. Проблема полягає в прийнятому у 2008 році законі, який цю процедуру дозволяє. Але окремі статті документу, вважають депутати міськради, далеко не досконалі.

Іван Сороколіт, депутат міської ради: «Одна зі статей говорить про те, що право на приватизацію мають ті мешканці гуртожитків, які тривалий час – не менше 5 років – зареєстровані в цих кімнатах. Але виникла ситуація, що є діти, які в багатьох випадках не можуть мати термін реєстрації 5 років. Однією з причин є те, що їхній вік – менше 5 років, а інша причина – це те, що раніше їм відмовляли в реєстрації. І аж там у пізнішому віці їм із боями дозволили цю реєстрацію».

У зв’язку зі звільненням першого заступника міського голови та начальника управління житлово-комунального господарства Тернополя, Сергій Надал призначив на їхні місця члена виконавчого комітету, радника мера на громадських засадах, позапартійного Владислава Стемковського. Разом з тим мер перейменував посади своїх заступників.

Сергій Надал, міський голова: «Посади заступників міського голови: перший заступник міського голови, заступник міського голови з питань містобудування, заступник міського голови з гуманітарних питань, заступник міського голови з питань економіки, заступник міського голови з фінансових питань, на посади: заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів влади. 2-й пункт: затвердити на посаду заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів влади Стемковського Владислава Володимировича».

Деякі депутати у кваліфікованості новопризначеного, тим паче – вихідця не з нашої області, засумнівалися. Зокрема, депутат міськради від партії «Фронт Змін» Петро Гринчишин поцікавився, як пан Стемковський проводитиме громадські слухання по тарифах на комунпослуги із мешканцями кожного будинку Тернополя, як цього вимагає постанова Кабінету Міністрів.

Владислав Стемковський, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів влади: «Громадські слухання проводить не скільки орган влади, скільки структура, яка здійснює надання послуг з управління або утримання чи обслуговування житлового фонду. Тому ми не будемо залишати це виключно на відкуп структурам – а це приватні структури, які здійснюють утримання житлового фонду. Ми розробимо графік, ми зараз визначаємо перелік об’єктів, щоби був присутній спеціаліст від управління ЖКГ на проведенні громадських слухань».

Не обійшлося і без допиту начальника Тернопільського міського відділу міліції – аналогічного тому, який відбувався нещодавно на сесії обласної ради. Депутатську більшість цікавило, чому правоохоронці дозволили пронести до Пагорба слави 9 травня червоні прапори. Проте керівництво міліції і прокуратури Тернополя запевнило, що правоохоронці належним чином виконували свою роботу.

Андрій Матрифайло, начальник міського відділу міліції: «Згідно статті 2 Закону України «Про міліцію», міліція забезпечила громадський порядок. Я вважаю, що ті завдання, які були поставлені перед нами, були виконані».

Галина Зарівна, заступник прокурора міста Тернополя: «Жодних порушень у діях працівників міліції під час здійснення цих масових заходів не було. І трактування депутатів про те, що були порушені службові обов’язки працівників міліції, я вважаю, є безпідставними і не заслуговують на увагу».

Депутати затвердили Статут територіальної громади міста, який дає змогу самоідентифікуватися та бути суб’єктом Конституційних правовідносин мешканцям Тернополя; проголосували за звернення міської ради до Кабміну щодо відключення індивідуальних споживачів від централізованого теплопостачання; розглянули рішення про забезпечення конституційних прав громадян на судовий захист, виконання міського бюджету за 1-й квартал цього року і, традиційно, чималу кількість земельних питань.

ІНТБ

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.