Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Під час виборів людям нерідко пропонують заробити так звані "легкі" гроші - мовляв, винесеш бюлетень із дільниці, чи проголосуєш двічі - і гроші в кишені. Тим часом за такі порушення закон в Україні передбачає кримінальну відповідальність. Відтак, застерігає Комітет виборців України, кількасот гривень можуть перетворитись на реальний термін ув'язнення.

Фальсифікація відомостей державного реєстру виборців - злочин, за який передбачено покарання до п'яти років обмеження волі. За те, що виборець винесе чистий бюлетень із виборчої дільниці, йому загрожує до п'яти років обмеження волі.
- Виборці дуже часто кажуть: це мій бюлетень, що хочу з ним, те і роблю. Але цей виборчий бюлетень є його з того моменту, коли виборець його отримав, дійшов до кабінки і дійшов до скриньки. Це, фактично, ті місяця, де він може бюлетенем розпоряджатися. Є кримінальна відповідальність в тому числі і позбавлення волі за пошкодження виборчої документації, під яку підпадає і виборчий бюлетень, - розказує юрист Тернопільського осередку Комітету виборців України Володимир Курило.
За кількаразове голосування чи за голосування за чужими паспортами людині загрошує до трьох років обмеження волі. Найбільш поширеним порушенням під час нинішньої передвиборчої кампанії є грошовий підкуп виборців. Про це заявив голова Комітету виборців України Олександр Черненко. Він зазначив, що хоча безпосередньо у законі про вибори не передбачена кримінальна відповідальність за підкуп виборців, але вона передбачена у Кримінальному кодексі України.
- Потрібно задуматися виборцю, чи готовий він за 27 копійок за день, якщо це, наприклад, сума 500 гривень, чи вони готові за тих 27 копійок в день впродовж п'яти років піти в місця позбавлення волі на три роки, - каже Володимир Курило.
Проте для того, щоб довести підкуп виборців, необхідно провести певні слідчі дії. Однієї скарги, яка надходить до Центральної виборчої комісії, мало і це може бути провокація. Необхідні відповідні докази.
- Це повинна бути певна фіксація, відео, аудіо, для того, щоб можна було встановити дійсно, що це та людина від певного кандидата. Тому що пояснення недостатньо. Як правило, сам підкуп робиться тет-а-тет, ніхто перед великою кількістю людей не виступає із такими закликами. Тому зловити кандидата чи його довірених осіб неймовірно складно, - розповів юрист.
У Комітеті виборців України попереджають: будь-які товари, послуги, роботи розцінюються як підкуп. Ідеться не лише про громадян, а й про організації, установи, заклади та, власне, самі виборчі комісії. Не підкупом вважають лише партійну символіку - прапори, плакати, календарики - але лише за умови, що коштують вони щонайбільше 33 гривні, повідомляє TV 4

 

 

 

 

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.