Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Тернопільські міліціонери уже не вперше застерігають громадян про випадки мобільних шахрайств та, на жаль, й надалі надто довірливі люди потрапляють у пастку зловмисників.
На мобільний телефон 55-річної кременчанки зателефонували з невідомого номера. Абонент представився співробітником правоохоронних органів з Києва. Почувши це, жінка приготувалася до неприємних новин, адже міліціонери без причин не телефонують. Передчуття не підвело. Чоловік повідомив, що її зятя, котрий уже деякий час перебуває в Росії, депортували з сусідньої країни через бійку. В зв’язку з цим у родича серйозні проблеми, і зараз він знаходиться у столичній міліції. Незнайомець одразу ж поспішив заспокоїти кременчанку, мовляв, може зарадити біді. Свою допомогу та пов’язані з цим ризики оцінив у три тисячі гривень. Жінка без зайвих запитань погодилася на усі умови і потрапила на гачок шахрая. Далі була чітка вказівка купити на зазначену суму декілька карток поповнення мобільного рахунку і через смс надіслати їхні номери. Теща кинулася телефонувати до родича, та той не відповідав. Це стало останнім аргументом у тому, що у зяті неприємності, і жінка почала надсилати коди скреч-карток на чужий номер. Сорок гривень, ще сорок, коли готувалася надіслати наступне повідомлення, її телефон знову задзвонив. Телефонував доньчин чоловік із Росії. Почувши слізну розповідь жінки, він запевнив, що з ним усе гаразд і заборонив у будь-якому разі надсилати решту грошей невідомому. Від втрати кругленької суми потерпілу врятувала щаслива випадковість, адже жінка була готова надіслати усі гроші. Лжеміліціонера тепер розшукують справжні правоохоронці.
Від «телефонного» шахрая постраждала й жителька Збаражчини. Цього разу зловмисник використав дещо складнішу схему, але початок був звичним. До літньої жінки зателефонував «міліціонер», котрий розповів, що її сина затримали. За звільнення попросив, немало-небагато – чотири тисячі гривень. Мати не змогла залишити рідну дитину в біді, і поспішила зібрати вказану суму. Гроші, як і домовлялися, 84-річна бабуся віддала водієві таксі, котрий невдовзі під’їхав до її обійстя. Уже згодом довірлива збаражчанка переконалася, що з її сином усе гаразд, та було запізно. Про факт шахрайства потерпіла повідомила правоохоронців. Міліціонери встановили особу таксиста. Як з’ясувалося, 44-річний житель обласного центру і сам потрапив на вудочку спритного шахрая. До водія, який прийняв виклик зателефонував клієнт. Чоловік попросив про незвичну послугу, за яку обіцяв щедро заплатити. Тернополянин погодився. За вказаною адресою у Збаражі літня жінка передала йому чотири тисячі гривень. Чотири сотні водій отримав в якості оплати, більшу частину суми перерахував на вказаний банківський рахунок. На даний час правоохоронці розшукують зловмисника.
Щоб не стати жертвою подібного роду шахраїв, міліціонери радять негайно зв’язатися з рідними, які нібито потребують допомоги. Якщо ж зловмисник наказує вам не класти трубку, бо інакше це нашкодить комусь з ваших близьких, спробуйте знайти інший засіб зв’язку і таки зателефонувати. А того, хто вам телефонує, попросіть назвати ім’я вашого рідного, місто в якому він живе, описати його зовнішність і відповісти на запитання особистого характеру. Таким чином ви зможете перевірити правдивість інформації. Інша порада: наберіть 102 і дізнайтеся, чи справді ваш син, донька чи хтось інший перебуває у відділенні міліції, там обов’язково нададуть таку інформацію.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.