Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

94-ту річницю проголошення Західно-Української Народної Республіки у Тернополі відзначили пішою ходою від майдану Волі до могили українських січових стрільців на Микулинецькому кладовищі. Тут священнослужителі відправили панахиду, а представники влади і громадськості поклали квіти до могили стрільців.

Вшанувати події, пов’язані зі становленням Української держави на західних землях, прийшли як сивочолі, так і молодь Тернополя. Процесію, яка йшла містом під звуки оркестру, очолило духовенство, ветерани та представники влади. Участь у заході взяв міський голова Сергій Надал.

Звертаючись до присутніх очільник міста зазначив:

«Сьогодні у Тернополі і по всій Україні відзначають 94-ту річницю створення ЗУНР. Річницю Листопадового Чину. Для кожного українського патріота це великий день. У подіях 1918 року є велике значення для нашого сьогодення. Події 1918 року перегукуються з подіями 2012 року. Сьогодні, внаслідок складних парламентських виборів, незважаючи на адмінресурс та фальсифікації українці Західної України віддали представницький мандат патріотам. Сьогодні ми починаємо нову сторінку української історії.

94 роки тому проголошення ЗУНР, яке переросло в об'єднання УНР і ЗУНР, довело, що бажання українців жити в єдиній, незалежній державі перемагає.

Історія листопаду 1918 року трагічні і складна, але героїчна. Січові стрільці вчинили безкровний переворот і проголосили державність. Через кілька днів розпочалася польсько-українська війна, а вже 21 листопада польська армія здобула Львів. Уряд ЗУНР перебрався спершу до Тернополя, а наприкінці року – до Станіслава. Боротьба була кровопролитною, десятки тисяч стрілецьких могил укрили землю. ЗУНР проіснувала недовго. Але українці Галичини вперше за багато століть стали творцями власної долі. Вони показали приклад нащадкам. Вони вплинули на формування національної свідомості всього українського народу.

Приклад стрільців у наступному поколінні підхопила ОУН, згодом - УПА, потім - десиденти. Наслідком цих подій стало національне відродження України 80-х, яке призвело до розвалу СССР та проголошення української державності у 1991 році.

Ми є нащадками тих подій і тих героїв. Сьогодні ми їх згадуємо з вдячністю і з молитвою. Найкраще увічнення їх пам'яті стане побудова сильної української держави, справедливого українського суспільства. Тому найкращим відзначенням цих роковин має стати праця. Щоденна праця для розбудови державності - це продовження тієї боротьби, яка запекло і збройно велась 94 роки тому на нашій землі».

      

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.