Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

У Тернопільській міській раді обіцяють не залишити напризволяще працівників медичної галузі. Мерія уже віднайшла частину коштів, яких бракувало на виплату заробітної плати. Розмір недофінансування зменшився до одного місяця. Втім і цей розрив чиновники обіцяють ліквідувати. Ситуація з виплатою зарплату у галузі медицини стабільна, тому потреби у заходах на зразок вимушених відпусток немає, переконують чиновники міськради.

Підставою для такої заяви стало запитання на сайті міської ради у рубриці «Питання-відповідь» щодо причин вимушених неоплачуваних відпусток у міській дитячій поліклініці (ТТ про це писав кілька днів тому в с татті Чому працівників Тернопільської дитячої міської поліклініки відправляють у відпустку без збереження заробітної платні?).  

За словами начальника відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення ТМР Ростислава Левчука, наразі проблем з виплатою заробітної плати у лікувальних установах міста нема. У результаті проведених заходів з економії коштів та отриманих субвенцій сума недофінансування значно зменшилась. Розрив становить менше одного місяця. Питання знаходиться на особистому контролі міського голови Тернополя Сергія Надала. У місті і далі продовжуються заходи з економії коштів, та вимушені відпустки за рахунок працівників у цей перелік не входять. Є всі підстави прогнозувати, що гроші на виплату зарплати працівникам галузі медицини знайдуться і виплата буде здійснюватись у повному обсязі.

– Щодо піднятої теми вимушених відпусток працівників міської дитячої поліклініки, на вивчення питання та надання офіційної відповіді у відділу охорони здоров’я є 10 днів. Тільки тоді я зможу офіційно прокоментувати дану ситуацію, – каже Ростислав Левчук. – Наразі працівники галузі йдуть у відпустки у відповідності до поданих заяв. Їх ніхто не змушує цього робити, до того ж для цього немає потреби.

Нагадаємо, як пише "Номер один", для закриття бюджетного року галузі охорони здоров’я Тернополя бракувало близько 29 млн. грн. З них 20 млн. грн. – фонд заробітної плати. В результаті економії та усіх заходів по економному утриманню закладів охорони здоров’я сума недофінансування була зменшена. Однак у бюджеті галузі медицини й далі залишалася дірка розміром 2,5 місяця фонду заробітної плати. Зараз вона зменшена до одного місяця. За словами Ростислава Левчука, розмір субвенції, яку нещодавно отримала медицина Тернополя, становить 2,1 млн. грн. Це лише десята частина від загальної суми недофінансування. Решту грошей отримано за рахунок економії коштів на місцях.

Примітка ТТ: постійне заперечення реального стану справе вже стає звичним для чиновників Тернопільсьокї міськради. Коли педагогів у місті змушували йти в неопочувані відпустки – можновладці «били себе в груди»  і запевняли, що ніхто їх до цього не примушує.

Зараз та ж ситуація з медиками, про що вони розповідають ЗМІ, намагаються донести це до того ж таки міського голови, а чиновники на чолі з Надалом і далі твердять своє: «Наразі працівники галузі йдуть у відпустки у відповідності до поданих заяв. Їх ніхто не змушує цього робити…»

Та ніхто й не говорить, що  це персонально Надал, Похиляк чи Левчук підходять до вчителів чи лікарів, і наказують писати заяви. Вони просто дають «рекомендації» керівникам закладів, а вже ті «віддуваються» і беруть на себе негатив від таких вказівок…

   alt   

 

 

 

 

 

Коментарі  

 
+1 #4 Справедливий 07.11.2012 20:31
медики не скандалять бо сцуть за місця робочі, вони ж бюджетники, а надал замість еконоимит краще б менше премій і надбавок виписував і дава своїм задолизам
Цитувати
 
 
-4 #3 Свят 07.11.2012 19:31
Медики не скандалять відкрито, на мітинги не ходять, в прокуратуру не пишуть - значить все нормально. решта - вигадки журналістів
Цитувати
 
 
+4 #2 Лікар 07.11.2012 17:59
Але бреше,і не скривиться.Мені влітку заяву на щорічну відпустку не підписали,поки не була написана заява за свій рахунок.Більшість медиків Тернополя вже відбули свої примусові відпустки.А він бреше і не скривиться.Цікаво,людина до церкви ходить?
Цитувати
 
 
-1 #1 Пеlро 07.11.2012 15:42
Медицина, освіта і спорт фінансуються державою. що може зробити Надал? Азаров - риг і цим все сказано!
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.