Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Сталося це на шкільному подвір’ї.

24 травня 2011 року в Теребовлянську центральну районну клінічну лікарню з діагнозом «Укус змії» шпиталізовано малолітнього жителя с. Різдвяни гр. 2002 року народження.

Інцидент стався 24 травня на шкільному подвір’ї в селі Різдвяни. На перерві, як це буває чи не в усіх школах, галаслива юрба дітей проводила вільний час. Та раптом один з хлопчиків відчув різкий біль в нозі - це був укус змії, яка зявилася там несподівано для всіх. Адже плазунів на шкільному подвірї ще не бачив жоден з мешканців села. Одразу після інциденту юнака було негайно шпиталізовано до Теребовлянській цефнтральній районній клінічній лікарні, де йому було надано кваліфіковану медичну допомогу. Зараз, на щастя, його життю нічого не загрожує. Цього весняно-літнього сезону це перший пацієнт з подібним діагнозом не лише в Теребовлянському районі, а й в області.

Не дивлячись на благополучне завершення випадку нікому не слід забувати про особисту безпеку. Особливо тепер, з настанням спекотних днів, в час коли змії остаточно прокидаються від тривалої сплячки та покидають свої схованки.

 Достеменно не відомо що це була за змія, адже вона одразу полишила місце події в пошуках надійного сховку. Але слід пам’ятати, що як правило змії не нападають на людину, якщо їх життю нічого не загрожує. Якщо не порушувати спокій змії, не наступати на неї, вона ніколи першою не нападе.

На Західній Україні є чотири види змій: гадюка звичайна, лісовий полоз або ескулапова змія, мідянка і вуж звичайний. Лісовий полоз і мідянка зустрічаються, дуже рідко і їх записано до Червоної книги України. Отруйною серед них є лише гадюка звичайна, всі інші - цілком безпечні. Гадюку можна зустріти там, де є ліси. Улюблені місця гніздування змій, зокрема гадюк, - узлісся, вирубки, береги річок, каміння, в яких є тріщини, гірські схили, які добре прогріваються. Змій часто можна побачити і на сільських стежках, біля доріг, бо вони дуже люблять тепло й виповзають погрітися на сонці.

 Зазвичай змії втікають від людей. У них поганий зір, слух, але своїм тілом вони дуже добре вловлюють коливання землі на досить великій відстані – 10-15 метрів.

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.