Нове на сайті:
Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

alt  Оскільки теперішній голова обласної ради Олексій Кайда отримав перемогу на виборах до Верховної Ради в мажоритарному окрузі в обласному центрі (більше 60 відсотків голосів), то депутатам облради доведеться обирати нового очільника. Перед цим, вважає він, треба завести в облраду нових депутатів. Більшість із них, як і сам Олексій Кайда, від «Свободи».

   — Протягом двох років, — поскаржився він у прес-клубі журналістам, — за «Свободу» не було кому поклопотатися ні в ЦВК, ні в судах і прокуратурі. Тепер ситуація інша — в нас у парламенті буде велика фракція. Є рішення судів стосовно всіх депутатів, які мали би прийти до обласної ради. Ми будемо вимагати їх виконання, звільнення тих посадовців, які не виконали свої обов’язки.

    Тернопільська обласна рада обрана в березні 2009-го року на позачергових виборах, і, відповідно до рішення Конституційного Суду, її повноваження закінчуються у 2014 році. Два роки представницький орган області працює не в повному складі. Олексій Кайда не виключає, що обрання нового голови може відбутися до введення до її складу нових депутатів, адже найбільшу фракцію в облраді нині має ВО «Свобода». Тож «свободівці» знову висуватимуть свого представника для обрання головою.

   — Питання вирішуватиметься на найвищому партійному рівні, як це було в 2009-му, — наголосив він.

   А ось народний депутат Василь Деревляний, знову обраний до парламенту від ВО «Батьківщина», вважає, що треба переобрати всю обласну раду, а не лише голову. За його словами, нинішній склад представницької влади на Тернопільщині не відповідає симпатіям жителів області. За політичну силу, яку він представляє, на останніх парламентських виборах проголосувало найбільше виборців — 38 відсотків, а в обласній раді немає жодного її депутата. Слід сказати, що на позачергових виборах до обласної ради в 2009 році бютівці здобули більше десятка мандатів, але через тодішнє жорстке протистояння із представниками «Свободи» їх не взяли.

На недавній прес-конференції Василь Деревляний заявив, що спробує домовитися з Олексієм Кайдою про проведення дочасних виборів. Це буде не так просто, якщо взагалі можливо. Адже навряд чи «свободівці» захочуть втрачати нинішні прерогативи в обласній раді. Де гарантія, що вони знову наберуть стільки голосів, які мають нині? Адже нічим особливим, окрім політичних заяв, їхня присутність в облраді не запам’яталася. Щоб її розпустити, прихильникам Юлії Тимошенко треба шукати союзників у лавах депутатів від Партії регіонів, «Єдиного центру», Блоку Литвина, УНП, «Нашої України», а це, швидше за все, нереально. Чи знову підуть на відверте протистояння «Батьківщина» і «Свобода», як це було 2009-го року? Час покаже, пише газета "Урядовий курєр"

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.